|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - jak przekonać żonę że warto kupić lustrzankę :)
mmariusz - Czw 20 Sty, 2011 Temat postu: jak przekonać żonę że warto kupić lustrzankę :) potraktujmy ten temat z przymrużeniem oka ...
dziś oznajmiłem żonie że kupuję aparat D7000 ... ona stwierdziła, że oszalałem ponieważ mamy inne wydatki ... na co ja jej, że przecież mamy spore oszczędności, że zmieniłem pracę i mam więcej czasu, który też poświęcę dla niej i krasnalka, że rzuciłem fajki więc budżet tego nie odczuje itd. ...
a tak serio, czy wy też mieliście takie przejścia przy zakupie aparatu
jak przekonaliście żony że warto mieć lustrzankę w domku
być może to temat do "fotografia na wesoło" ale wg mnie może być jak najbardziej poważny ...
baracuda - Czw 20 Sty, 2011
mmariusz napisał/a: | jak przekonaliście żony że warto mieć lustrzankę w domku |
Ja kupuję i już
mmariusz - Czw 20 Sty, 2011
baracuda, pewnie nie masz żony więc kupujesz i już
to naturalnie żart i mam nadzieję, że tak to odbierzesz
mmariusz napisał/a: | baracuda, pewnie nie masz żony więc kupujesz i już |
żonę , dzieci , wnuczkę a nawet psa , marki suka
ale żeby tak było to trzeba poświęcić trochę czasu na wychowanie
małżonki
(panie się nie obrażą )
zaryzykuj i kup , albo będziesz miał żonę i lustrzankę albo samą lustrzankę
ophiuchus - Czw 20 Sty, 2011
dlatego gdy stanąłem przed dylematem żona albo lustrzanka, zgadnijcie co wybrałem
hijax_pl - Czw 20 Sty, 2011
ophiuchus napisał/a: | zgadnijcie co wybrałem | Czyli nie kupiłeś C7D?
arietiss - Czw 20 Sty, 2011
A mnie właśnie żona namówiła na pierwszą lustrzankę!
[ Dodano: Czw 20 Sty, 2011 22:56 ]
hijax_pl, ale się zmieniłeś!
ophiuchus napisał/a: | dlatego gdy stanąłem przed dylematem żona albo lustrzanka, zgadnijcie co wybrałem |
Poszukaj żony na forum , tylko patrz jaki ma sprzęt w stopce
Arek - Czw 20 Sty, 2011
Moja żona mi ostatnio zrobiła "awanturę". Zwykle w domu wala się kilka lustrzanek, bo zawsze coś tam testuję, więc leży. Ale tak się złożyło, że nawet prywatną lustrzankę z domu do redakcji wyniosłem i nie było nic. Wracam z pracy, a żona do mnie, że jak to jest, że jest żoną redaktora Optyczne.pl, a jak chce zrobić zdjęcie dziecku, to nie ma czym... No więc Święty Mikołaj przyniósł jej aparat.
Dlatego kochajcie swoje żony, a jednocześnie udowodnijcie im, że i lustrzanka dla Was i mały aparat dla niej jest Wam niezbędny.
baracuda napisał/a: | zaryzykuj i kup , albo będziesz miał żonę i lustrzankę albo samą lustrzankę |
moja Pani siedzi i czyta nasze/moje posty i coś czuję że będę miał i żonę i zamiast lustrzanki to siniankę ;P ... chyba się rozwiodę i poszukam żony na forum
Cola - Czw 20 Sty, 2011
ja zrobiłem inaczej.... kupiłem lustrzankę żonie na gwiazdkę i focę
ophiuchus napisał/a: | dlatego gdy stanąłem przed dylematem żona albo lustrzanka, zgadnijcie co wybrałem |
ja wiem ... wybrałeś tyskie ... tyskie ponad wszystkie ;P
[ Dodano: Czw 20 Sty, 2011 23:13 ]
Cola,
tak się składa, że to moja żoncia mnie zaraziła foceniem ...
[ Dodano: Czw 20 Sty, 2011 23:25 ]
baracuda napisał/a: | Poszukaj żony na forum , tylko patrz jaki ma sprzęt w stopce |
w stopce? czyli co masz na myśli bo to pewnie nie jest coś głupiego??
mono - Czw 20 Sty, 2011
Mój to nawet chciał mnie pod sklep odstawić, abym kupiła. Denerwowało go, że tyle wybierałam :]
mono napisał/a: | Mój to nawet chciał mnie pod sklep odstawić, abym kupiła. Denerwowało go, że tyle wybierałam :] |
i co wybrałaś??
Arek - Czw 20 Sty, 2011
mono, trzeba było najpierw test na Optyczne.pl przeczytać... No chyba, że tak długo wybierałaś kolor
mmariusz - Pią 21 Sty, 2011
u mnie jak na razie zimna wojna
ja już wiem że kupię aparat a moja Pani ... musi to przyjąć do wiadomości i basta
PiotrOs - Pią 21 Sty, 2011
Bo nie zachowales odpowiednich procedur. Nalezy wykonac operacje odwrocenia uwagi, niestety wiaze sie to z dodatkowymi kosztami.
1. Zabierasz zone, dajmy na to, do Kruka
2. Pod byle pozorem ruinujesz sie na cos ladnego
3. Pytajac o lustrzanke, uslyszysz "Oczywiscie kochanie!"
MC - Pią 21 Sty, 2011
Ewentualnie usłyszysz:
"Daj spokój, przecież już wydaliśmy dzisiaj tyyyle pieniędzy..."
PiotrOs - Pią 21 Sty, 2011
Ryzyko jest, ale chyba szybciej przekonasz zone do wiekszego wydatku, niz wytlumaczysz sie z kupienia samej lustrzanki
MC - Pią 21 Sty, 2011
Zależy od konkretnej żony.
PiotrOs napisał/a: | Bo nie zachowales odpowiednich procedur. Nalezy wykonac operacje odwrocenia uwagi, niestety wiaze sie to z dodatkowymi kosztami.
1. Zabierasz zone, dajmy na to, do Kruka
2. Pod byle pozorem ruinujesz sie na cos ladnego
3. Pytajac o lustrzanke, uslyszysz "Oczywiscie kochanie!" |
he he he, dobry sposób i wypróbowany ale z moją panią nie przejdzie
muszę wymyślić coś nowego i oryginalnego
blaine - Pią 21 Sty, 2011
Kupno lustrzanki to akurat najmniejszy problem, schody zaczną się dopiero jak będziesz musiał przekonać, że ta wspaniała, wymarzona jasna stałka o cenie przewyższającej cenę aparatu z kitem jest Ci absolutnie potrzebna.
moronica - Pią 21 Sty, 2011
skombinujcie sobie bobasa, ilu juz tu na forum przychodzilo po porady dotyczace kupna sprzetu pod tym pretekstem
No ja na szczęście dzieci nie mam i nie planuje w najbliższej przyszłości, więc muszę sobie radzić jakoś inaczej.
blaine napisał/a: | Kupno lustrzanki to akurat najmniejszy problem, schody zaczną się dopiero jak będziesz musiał przekonać, że ta wspaniała, wymarzona jasna stałka o cenie przewyższającej cenę aparatu z kitem jest Ci absolutnie potrzebna. |
no ładnie, teraz to mnie zatkało
Cytat: | skombinujcie sobie bobasa, ilu juz tu na forum przychodzilo po porady dotyczace kupna sprzetu pod tym pretekstem |
bobasek już jest i właśnie ten argument, aby uwieczniać rozwój małego krasnalka wydaje mi się najbardziej rozsądny, choć ona może powie że równie dobrze można to robić kompaktem za niecały tysiąc
a tak powaznie to mojego faceta przekonalo do moich fotograficznych zakupow to, ze sprzet jest w uzyciu, ze mamy pamiatki z wakacji, koncertow, itd i juz od jakiegos czasu sie nie buntuje a nawet czasem sam cos wspomina ze "przydalaby ci sie jakas dluzsza lufa" mi sie na szczescie na chwile obecna nie marza zadne szkla przewyzszajace cene kopusu z kitem i zawsze poluje na jak najbardziej ekonomiczne rozwiazania
Ja również nie porywam się na najdroższe obiektywy
Zresztą, z obiektywami nie ma większego problemu, ale jak już któregoś dnia wspomniałem o nowym body, to już dziewczyna krzywo na mnie spojrzała.
Arek - Pią 21 Sty, 2011
mmariusz napisał/a: | bobasek już jest i właśnie ten argument, aby uwieczniać rozwój małego krasnalka wydaje mi się najbardziej rozsądny, choć ona może powie że równie dobrze można to robić kompaktem za niecały tysiąc |
Głębia ostrości, jakość obrazu itp itd. Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia. Nie powinieneś mieć jednak problemów, żeby udowodnić, że jakość obrazu lustrzanki jest o wiele lepsza. Wystarczy pokazać tylko jakiś portret robiony w okolicach f/2.0.
w pełni się z Tobą zgadzam, ale wiesz jak to jest z kobietami - teraz pewnie podpadnę Paniom na forum - w zasadzie nie szkoda im kasy jedynie na ciuszki
inna sprawa, że chcę kupić D7000 a on swoje kosztuje
no jesli twojej pani nie szkoda kasy na ciuszki to uwazaj, ty kupisz d7000 a ona w ramach zemsty pare Louboutinow
liczę się z tym i mam nadzieję, że moja młodzieńcza psychika z tym sobie mimo wszystko poradzi
komor - Pią 21 Sty, 2011
mmariusz napisał/a: | w zasadzie nie szkoda im kasy jedynie na ciuszki |
To jest skandaliczne i wierutne kłamstwo obrażające nasze Panie!
Przecież są jeszcze buty i kosmetyki.
jaad75 - Pią 21 Sty, 2011
mmariusz napisał/a: | inna sprawa, że chcę kupić D7000 a on swoje kosztuje | Przyzwyczajaj ją do cen, przegladając oferty Leiki i Hasselblada, potem będzie z górki...
jaad75 napisał/a: | Przyzwyczajaj ją do cen, przegladając oferty Leiki i Hasselblada, potem będzie z górki... |
Potwierdzam, to działa.
Przeglądałem sklepy, pokazywałem ceny 85L i zachwycałem się tym obiektywem, a po przyjściu do sklepu i pokazaniu 85/1.8 było dużo łatwiej przekonać.
jaad75 napisał/a: | Przyzwyczajaj ją do cen, przegladając oferty Leiki i Hasselblada, potem będzie z górki... |
he he he, przednia myśl, przy cenach Hasselblada zakup D7000 to faktycznie nic wielkiego
baracuda - Pią 21 Sty, 2011
mmariusz napisał/a: | w stopce? czyli co masz na myśli bo to pewnie nie jest coś głupiego?? |
gdzież by , napisałem stopce mając na myśli opisy w podpisie ,
no tu widzimy jaki mamy sprzęt i zaczynamy nawijać
nie wiem czyj to nawet podpis
Cytat: | Nikon D90, Tokina 12-24mm f/4 II, Nikkor 18-105mm f/3.5–5.6G VR, Tamron 90mm f/2.8 Macro, Nikkor 80-200 f/2.8, Nikon R1C1, Vanguard Alta Pro 263AT, Manfrotto 804RC2 |
komor napisał/a: | To jest skandaliczne i wierutne kłamstwo obrażające nasze Panie! |
byłem pewien, że dostanę po głowie od Pań a tu od faceta mi się obrywa
Sajgon - Pią 21 Sty, 2011
mmariusz napisał/a: | komor napisał/a: | To jest skandaliczne i wierutne kłamstwo obrażające nasze Panie! |
byłem pewien, że dostanę po głowie od Pań a tu od faceta mi się obrywa |
Przeczytaj jeszcze co jest napisane małą czcionką
baracuda napisał/a: | mmariusz napisał/a:
w stopce? czyli co masz na myśli bo to pewnie nie jest coś głupiego??
gdzież by , napisałem stopce mając na myśli opisy w podpisie ,
no tu widzimy jaki mamy sprzęt i zaczynamy nawijać
nie wiem czyj to nawet podpis
Cytat:
Nikon D90, Tokina 12-24mm f/4 II, Nikkor 18-105mm f/3.5–5.6G VR, Tamron 90mm f/2.8 Macro, Nikkor 80-200 f/2.8, Nikon R1C1, Vanguard Alta Pro 263AT, Manfrotto 804RC2 |
baracuda, a jak się taka stopkę robi? to jest w ustawieniach profilu jako podpis?
Cola - Pią 21 Sty, 2011
zobacz co jest drobnym drukiem
edit.... uuuu juz wszyscy szybsi byli
mmariusz napisał/a: | baracuda, a jak się taka stopkę robi? to jest w ustawieniach profilu jako podpis? |
Tak, dokładnie.
Profil -> Podpis -> Tekst podpisu
mmariusz napisał/a: | baracuda, a jak się taka stopkę robi? to jest w ustawieniach profilu jako podpis? |
Tak , w profilu usera masz wszystkie dostępne opcje włącznie z podpisem
wpisujesz co uważasz za stosowne i klikasz wyślij
baracuda napisał/a: | nie wiem czyj to nawet podpis
Cytat: | Nikon D90, Tokina 12-24mm f/4 II, Nikkor 18-105mm f/3.5–5.6G VR, Tamron 90mm f/2.8 Macro, Nikkor 80-200 f/2.8, Nikon R1C1, Vanguard Alta Pro 263AT, Manfrotto 804RC2 |
|
ty mnie tu nie swataj, ja sie zabawkami nie dziele
Sajgon,
ślepy jestem, w ogóle nie zauważyłem
zwracam honor komor, sorry, masz u mnie zimne piwko
Sajgon - Pią 21 Sty, 2011
blaine napisał/a: | mmariusz napisał/a: | baracuda, a jak się taka stopkę robi? to jest w ustawieniach profilu jako podpis? |
Tak, dokładnie.
Profil -> Podpis -> Tekst podpisu |
I wtedy możesz być posiadaczem wszystkiego czego pragniesz, oczywiście wirtualnie
moronica napisał/a: | ty mnie tu nie swataj, ja sie zabawkami nie dziele |
No gdzież bym śmiał , pomagam koledze sprzęt skompletować
moronica, od czasu do czasu można zrobić wyjątek
mmariusz, powaznie, moge ci cokolwiek z mojej garderoby pozyczyc ale sprzet foto nie
myślę że nie skorzystam bo źle by mi się przez park w obcasach uciekało ;P
nie nosze obcasow, kobiety nosza obcasy by byc mojego wzrostu
tak zupelnie powaznie to mam teraz na sobie buty, ktore dopiero niedawno sie dowiedzialam ze sa z meskiej kolekcji Zary
moronica napisał/a: | nie nosze obcasow, kobiety nosza obcasy by byc mojego wzrostu | Brzmi nieźle...
no co Ty opowiadasz, damska nóżka w obcasie wygląda ... poezyjnie
tak, wiadomo ze poeci to ludzie udreczeni i cierpiacy
oj, nie łap mnie za słówka
każdy facet Ci powie że tak jest
bleh, "kazda kobieta to...", "kazdy facet tamto..." a potem sie dziwia, ze im zony marudza gdy kupuja sprzet a nie widza nic dziwnego w chodzeniu na szczudlach za 5 patykow
a tak z innej beczki jeszcze moronica, ten sprzęt który masz w opisie, wszystkie obiektywy używasz jednakowo często? bo to chyba nie jest chyba tak, że dany obiektyw służy lub powinien służyć do robienia wyłącznie jakiś określonych fotek, np jeden tylko do portretów a kolejny tylko do makro, itd.? może to głupie pytanie ale mimo wszystko zapytam
mmariusz napisał/a: | każdy facet Ci powie że tak jest | Ja tam do podziwiania kobiet na obcasach dojrzałem dopiero niedawno, dawniej najbardziej seksowna była dla mnie laska w zwiewnej sukience i ciężkich buciorach... Chyba się starzeję...
mmariusz napisał/a: | bo to chyba nie jest chyba tak, że dany obiektyw służy lub powinien służyć do robienia wyłącznie jakiś określonych fotek, np jeden tylko do portretów a kolejny tylko do makro, itd.? może to głupie pytanie ale mimo wszystko zapytam | To głupie pytanie...
mmariusz napisał/a: | a tak z innej beczki jeszcze moronica, ten sprzęt który masz w opisie, wszystkie obiektywy używasz jednakowo często? bo to chyba nie jest chyba tak, że dany obiektyw służy lub powinien służyć do robienia wyłącznie jakiś określonych fotek, np jeden tylko do portretów a kolejny tylko do makro, itd.? może to głupie pytanie ale mimo wszystko zapytam |
jasne, ze kazdy sluzy do czego innego kita uzywam najrzadziej; 12-24 do krajobrazow; 80-200 zabieram na koncerty i niesmialo probuje sie z nim zblizac do ptakow choc wiadomo, ze nieco krotki do tego celu; 90 wraz z r1c1 do makro i napastowania kotow
dzięki wielkie moronica za odpowiedź bo za każdym razem mogę się czegoś dowiedzieć i nauczyć przy okazji
ophiuchus - Pią 21 Sty, 2011
hijax_pl, no właśnie wybrałem C7D żona może poczekać
AM - Pią 21 Sty, 2011
Jak dobrze byc wolnym czlowiekiem. Mozna sobie nakupic tyle zabawek!
hijax_pl - Pią 21 Sty, 2011
ophiuchus napisał/a: | no właśnie wybrałem C7D | Nie ma się co wstydzić - to bardzo fajny aparat
Cytat: |
Jak dobrze byc wolnym czlowiekiem. Mozna sobie nakupic tyle zabawek! |
bycie nie wolnym człowiekiem też ma swoje plusy, i zabawki też się kupuje tylko trzeba się czasem przy tym i tej drugiej osobie nieźle napocić
zwirek210 - Pon 24 Sty, 2011
Moja żona jak mnie poznała to już wtedy biegałem z Zenitem wiec wiedziała ze fotografia sie interesuje ale równiez na niej dorabiam sobie. potem Nikon-601, D70, D80, D200, D300 no i w końcu wymarzone D700. I nigdy nie słyszałem jakiś wypominek a ni nie pamietam zebym sie pytał o to.
Więc nie rozumiem kwestii o pytanie sie żony czy moge kupić aparat. Jak mnie stac to czemu nie, gorzej gdy ledwo sie ciagnie od 1 do 1 a chłopu sie zachce nowe lustro, to wtedy rozumiem irytacje kobiet i latający wałek. Ja doscyć długo dochodziłem do mojego body lata odkładania i powolne inwestowanie w coraz to lepszy sprzęt.
Generalnie trza powiedzieć żonie: Fotografia to moja pasja nie ograniczaj mnie i nie odbieraj mi moich marzeń, czy ja zabraniam ci gotować lub prać . Na pewno zadziała
moronica - Pon 24 Sty, 2011
pasja twojej zony jest gotowanie i pranie? oj chyba zaraz jakis walek poleci
Tadeuszek - Pon 24 Sty, 2011
zwirek210 i dzięki Tobie kolega mmariusz ma po sprzęcie
MC - Pon 24 Sty, 2011
zwirek210 napisał/a: | Fotografia to moja pasja nie ograniczaj mnie i nie odbieraj mi moich marzeń, czy ja zabraniam ci gotować lub prać . Na pewno zadziała |
Z całą pewnością. Jeśli kobieta jest choć trochę rozgarnięta, to po czymś takim radzę kupić abonament na stołówce i poszukać adresu najbliższej pralni.
Marian - Pon 24 Sty, 2011
Masz mądrą żonę.
Kto teraz kupuje lustrzankę skoro wszyscy producenci pozbywają się luster z aparatów? Przecież lustrzanki już niedługo będą nieużywanymi gratami.
Monastor - Pon 24 Sty, 2011
zwirek210 napisał/a: |
Generalnie trza powiedzieć żonie: Fotografia to moja pasja nie ograniczaj mnie i nie odbieraj mi moich marzeń, czy ja zabraniam ci gotować lub prać . Na pewno zadziała |
Ale to nie jest wątek o tym jak pozbyć się żony, tylko jak przy żonie kupić lustrzankę
jaad75 - Pon 24 Sty, 2011
Marian napisał/a: | Masz mądrą żonę.
Kto teraz kupuje lustrzankę skoro wszyscy producenci pozbywają się luster z aparatów? Przecież lustrzanki już niedługo będą nieużywanymi gratami. | Tak Marian, oczywiście. Wszyscy znamy Twoją obsesję.
mmariusz - Wto 25 Sty, 2011
zwirek210 napisał/a: | Więc nie rozumiem kwestii o pytanie sie żony czy moge kupić aparat |
może dla Ciebie jest to dziwne ale my zawsze wspólnie podejmujemy decyzje co i kiedy kupić, mimo, iż nie musimy kombinować jak przeżyć od 1go do 1go ... myślę, że mógłbym spokojnie iść do sklepu i kupić ten aparat ale wydaje mi się, że tak jest chyba bardziej, no nie wiem, w porządku kiedy wydajesz niemało pieniędzy i wiesz, że wydatek akceptuje druga połowa
Raideur - Pią 25 Lut, 2011
mmariusz
zabierz zone do sklepu niech dotknie potrzyma w rece...i moze sie przekona ?;)
elvis000 - Sob 26 Lut, 2011
Bardzo prosto się przekonuje żoną na zakup lustrzanki A robi się to tak
Kochanie jak kupię nowego D5 oraz dwie "L" to zrobię tobie tak piękne fotki że koleżankom na nk puszczą zwieracze z wrażenia
radek_z - Nie 27 Lut, 2011
baracuda napisał/a: | ophiuchus napisał/a: | dlatego gdy stanąłem przed dylematem żona albo lustrzanka, zgadnijcie co wybrałem |
Poszukaj żony na forum , tylko patrz jaki ma sprzęt w stopce |
Racja, żeby nie wyszło tak jak tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=H_H8TOKcfjg
Słyszeliście czym różni się mężczyzna od chłopca? Odpowiedź brzmi: Ceną zabawek.
Arek napisał/a: | mmariusz napisał/a: | bobasek już jest i właśnie ten argument, aby uwieczniać rozwój małego krasnalka wydaje mi się najbardziej rozsądny, choć ona może powie że równie dobrze można to robić kompaktem za niecały tysiąc |
Głębia ostrości, jakość obrazu itp itd. Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia. Nie powinieneś mieć jednak problemów, żeby udowodnić, że jakość obrazu lustrzanki jest o wiele lepsza. Wystarczy pokazać tylko jakiś portret robiony w okolicach f/2.0. |
Ja bym dodał jeszcze fakt że małym dzieciom nie powinno się robić zdjęć z lampą błyskową. Robienie zdjęć przy świetle zastanym w pomieszczeniach są do wykonania wyłącznie lustrzanką, bo kompaktem .... no ten kto próbował ten wie.
mmariusz - Nie 06 Mar, 2011
radek_z napisał/a: | Ja bym dodał jeszcze fakt że małym dzieciom nie powinno się robić zdjęć z lampą błyskową. Robienie zdjęć przy świetle zastanym w pomieszczeniach są do wykonania wyłącznie lustrzanką, bo kompaktem .... no ten kto próbował ten wie. |
tu, mimo mojego małego doświadczenia, zgadzam się z Tobą, był taki okres, że jak mój krasnalek widział mnie z aparatem w rękach to zmykał, z początku nie wiedziałem co jest ale po krótkim czasie okazało się, że po prostu nie lubi błysku lampy :/
hijax_pl - Nie 06 Mar, 2011
mmariusz napisał/a: | z początku nie wiedziałem co jest ale po krótkim czasie okazało się, że po prostu nie lubi błysku lampy :/ | Rozumiem, że waliłeś lampą na wprost prosto w oczy?
mmariusz - Nie 06 Mar, 2011
k hijax_pl napisał/a: | Rozumiem, że waliłeś lampą na wprost prosto w oczy? |
wstyd mi się do tego przyznać ale w pewnych sytuacjach niestety tak
hijax_pl - Nie 06 Mar, 2011
mmariusz, wstyd, nie wstyd - ale już wiesz dlaczego dzieciaki uciekały
mmariusz - Pon 07 Mar, 2011
dokładnie, teraz już wiem, nie używam lampy (a jeśli już to nie centralnie po oczach) i jest OK
Canonier 400 - Wto 08 Mar, 2011
Wracając do tematu.... Najpierw kupiłem lustro żonie, a potem sobie
No i nie ma problemu.
Morpheus - Nie 20 Mar, 2011
A ja najpierw wspominałem, że zamierzam kupić lustrzankę powoli nie nachalnie przyzwyczajałem żonę do tej myśli, aż któregoś dnia przyniosłem nowy aparat i powiedziałem- mam nowy aparat i wcale się nie zdenerwowała tylko zapytała, a co ze starym aparatem? – damy dzieciom, odpowiedziałem
[ Dodano: Nie 20 Mar, 2011 20:07 ]
Teraz mam nowy problem, bo chcę zmienić na lepszy już zaczynam delikatnie wspominać, że chyba sprzedam ten, co mam – nie jest zadowolona wie, że coś knuję
|
|