|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - sigma 30mm 1.4 jak sie sprawuje pod 7d??
syldorf - Nie 23 Sty, 2011 Temat postu: sigma 30mm 1.4 jak sie sprawuje pod 7d?? jak ten obiektyw sprawuje sie pod 7d???
edmun - Nie 23 Sty, 2011
działa autofocus i można też używać manualnego focusa, przysłonę zmieniasz elektronicznie za pomocą aparatu, nie jak za starych czasów kiedy przysłonę zmieniałeś na samym obiektywie mechanicznie. ponieważ 7D nie jest pełną klatką to w przeliczeniu na 35mm będziesz miał 48mm ogniskowej obiektywu
MM - Nie 23 Sty, 2011
Jeżeli ma mocowanie Canona to jest sukces - da się podpiąć pod 7D.
Działa jak na innym aparacie z małą klatką. Czym ma się niby różnić?
kozidron - Pon 24 Sty, 2011
edmun napisał/a: | działa autofocus i można też używać manualnego focusa, przysłonę zmieniasz elektronicznie za pomocą aparatu, nie jak za starych czasów kiedy przysłonę zmieniałeś na samym obiektywie mechanicznie. ponieważ 7D nie jest pełną klatką to w przeliczeniu na 35mm będziesz miał 48mm ogniskowej obiektywu
|
ciężko stwierdzić co autor wątku ma na myśli ale edmun, chyba chodziło o celność i szybkość af-u oraz własności optyczne ...
Ja podpinałem pod 40D i było przyzwoicie, alternatywą jest canon 28/1.8 ale jakby nie patrzeć to odrobinę gorsze szkło, częściej wybierane ze strachu przed celnością sigmy i brakiem czasu na ceregiele z kalibracją (canon to jednak starsza konstrukcja, generalnie polecam przeczytanie testów na optycznych -trochę się rozjaśni a potem zostanie rzut monetą ). Jak ktoś ma czas to chyba lepiej sigma i szukanie dobrej sztuki, żeby było jasne to nie jest żaden "wielki" wyczyn, na forumie jest sporo zadowolonych uzytkowników tej sigmy.
edmun - Pon 24 Sty, 2011
kozidron, nie zajarzyłeś o co chodzi w odpowiedziach
kozidron - Pon 24 Sty, 2011
edmun napisał/a: | kozidron, nie zajarzyłeś o co chodzi w odpowiedziach |
edmun, poranny proces ten tegowania czasem zawodzi, tylko że ja nadal nie jarzę, chyba że masz specyficzne poczucie humoru
|
|