forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Opowiesci z "dreszczykiem" dotyczace Wirtualnego P

Nikitaa - Wto 25 Sty, 2011
Temat postu: Opowiesci z "dreszczykiem" dotyczace Wirtualnego P
Witam Was serdecznie i zapraszam na trzy opowiesci z przyslowiowym dreszczykiem :wink: ...wszystkie postacie sa autentyczne a fabula oparta na realnych faktach(wypowiedziach) jakie mialy miejsce :neutral:

Opowiesc z dreszczykiem nr1

edmun napisał/a:
a ja nie rozumiem skąd nagle takie udziwnienia jak komentarze do czyiś ocen (nie komentarze do zdjęć, ale ocen)

a coz w tym zlego ze wywiazuje sie merytoryczna dyskusja scisle zwiazana z tematem :?:
gdzie jest napisane w regulaminie WP ze nie wolno komentowac ocen :?:

edmun napisał/a:
moderatora proszę o usunięcie śmieci i pozostawienie tego jak zawsze było:

chociazby to ze edmun okreslil wypowiedzi innych jako smieci daje nam wiele do myslenia o jego kulturze i "dobrych" manierach konwersacji .... :roll:

A teraz tak jak ma tu byc wedle "nakazu" edmun-a

edmun napisał/a:

Autor zdjęcia, numer, zdjęcie
-----

Głosujący
Głosuje na:
x - dlatego a dlatego
y - dlatego a dlatego nie
z - to mi się podoba ale oddałem głos na x

A nie jakieś (...........................) ?! :!: :!:

Krzyk edmun-a jest wyrazisty i soczysty o czym swiadczy ilosc wykrzyknikow , po prostu ma byc tak jak on sobie zyczy :shock: ....hmm ....i co dzieje sie po chwili w XV PW edmnu wraz z mnichem zaczynaja sobie pogawedke na tematy rozniste w ogole nie zwiazane z ocena prac :mrgreen: edmun do mnicha i vice versa :mrgreen: ...Panowie az zapomnieli zaglosowac :grin: , a co ze sztywnymi regulami edmun-a ktore wykrzyczal przed chwila :?: :shock: ...no jak to co ....hmm.... one przeciez maja dotyczyc innych a nie jego :shock:

...moral opowiesci niech pozostanie subiektywna ocena forumowiczow , ja przedstawilam jedynie fakty ...smutne fakty :neutral:

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Krotka opowiesc z dreszczykiem nr2

mnich napisał/a:
Czy dozwolone jest połączenie 3 zdjęć w jedną pracę?

Sluszne pytanie ponieważ w regulaminie XV WP w punkcie 3 jest napisane
goltar napisał/a:

Regulamin pleneru:
3. 17.01.2011 temat będzie ponownie otwarty i do 23.01.2011 każdy może wstawić jedno zdjęcie.

Nie widze na forum odpowiedzi na Twoje pytanie, wiec kto i kiedy wydal oficjalne pozwolenie na prezentacje w WP prac w innej formie niz jedno zdjecie :?:
moronica napisał/a:
9. tu mam ciezki orzech do zgryzienia gdyz podczas gdy kazde z ujec cos w sobie ma to uwazam, ze autor troche oszukuje przemycajac tu 4 fotografie zamiast jednej

Nie chciałabym być zle zrozumiana ale na czterech foto można zupełnie inaczej ujac i przedstawic temat niż tylko na jednym zdjeciu, jestem jak najbardziej „za” wprowadzeniem takiej innowacji, tylko jeżeli otrzymales pozytywna odpowiedz to dlaczego o możliwości wystawiania kolazu ze zdjec lub innych form i konfiguracji wiedza tylko nieliczni a reszta jest ograniczona do 1 zdjecia :?: :evil:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opowiesci z dreszczykiem nr3

MC napisał/a:
(…..) czemu koleżanka Nikitaa,

Nie przypominam sobie abym była Twoja „kolezanka” i raczej wolalabym abys się tak do mnie nie zwracal . Kolezenstwo to odczucie pozytywne i zwiazane z akceptacja innej osoby a Twój stosunek do mojej osoby jest zgola inny , wiec daruj sobie ta zlosliwa ironie nazywając mnie „kolezanka”
MC napisał/a:
(…..) czemu koleżanka Nikitaa, zrobiła takie zdjęcie a nie inne i czemu prawie nikt nie jest w stanie zrozumieć jego przekazu bez kilku stron wyjaśnień.

Nie wiem czy trafnym jest powoływanie się na innych forumowiczow przedstawiając ich jako osoby malo roztropne(delikatnie mowiac) potrzebujące az kilku stron moich wyjaśnień, Twoja wypowiedz moze byc obrazliwa dla wielu forumowiczow, no chyba ze reprezentujesz tu jakas grupe ludzi potrzebujących kilkustronicowych wyjaśnień do rzeczy banalnie prostych :?:

Monastor napisał/a:
17. Nie wiem czy mam patrzeć na samo zdjęcie, czy może na zdjęcie i awatar jako jedną kompozycję. Jest tak krzywe, że wygląda jakby zostało właśnie kopnięte przez postać z obrazka.

Brawo , brawo gratuluje swietnego poczucia humoru , ciekawa jestem czy ten sam "krytyk" drwiacy z mojej pracy ocenilby w ten sam cyniczny sposob prace na przyklad forumowiczki moronica porownujac jej zdjecie (lub jego czesc) do „babelków” z jej awataru. :roll:

Puenta do opowiesci nr3 :idea:

Czy naprawde oceniając prace w WP tak trudno zachowywac się wobec innych osob w sposób kulturalny bez złośliwości , drwiny, sarkazmu…itp…?

Jeżeli nadal ktos twierdzi ze ocena prac w WP nie ma nic wspolnego z ich autorem i anonimowosc jest zbedna to….hmmm… …. wypada tylko pogratulowac dobrego samopoczucia :neutral:

Serdecznie pozdrawiam wszystkich Nikita

PS. Uprzejmie proszę moderatorow i adminow o nie zamykanie tego tematu , w koncu forum to miejsce do dyskusji a jeżeli ktos lamie zasady i nie potrafi się w kulturalny sposób wypowiadac to sa inne formy „ostudzenia” a nie zamykanie tematu. Nikogo w tym poscie nie obrazam , jedynie w sposób wywazony komentuje fakty czyli wypowiedzi innych które w jakis sposób sa związane z moja osoba lub dotycza WP

MC - Wto 25 Sty, 2011

Szanowna Pani Nikitaa!
W internecie jest coś takiego jak zwyczaj - szczególnie na forach związanych z uprawianiem pewnego hobby, a forum.optyczne.pl z całą pewnością się do niego zalicza.
Normalnym jest, iż osoby prowadzące dyskusję nie zwracają się do siebie per "pan/pani" tylko "kolega/koleżanka".
Jeśli jednak Szanowna Pani czuje się obrażona to najmocniej przepraszam i nie będę się zwracał inaczej niż "Szanowna Pani". Poza tym chciałbym się dowiedzieć czemu Szanowna Pani uważa, iż jestem do Szanownej Pani negatywnie nastawiony. Moje stwierdzenie zacytowane przez Szanowną Panią wyrażało nadzieję, iż XV Wirtualny Plener nie stanie się areną przepychanek pomiędzy Szanowną Panią a częścią forumowiczów. Poniekąd stało się temu zadość, albowiem Szanowna Pani była uprzejma stosowny wątek założyć...

Odnosząc się do analizy kolejnego cytatu pragnę zauważyć, iż Szanowna Pani także odnosi się do "wielu forumowiczów". Należy zatem przyjąć, iż w/w stwierdzenie Szanownej Pani jest, delikatnie mówiąc, mało roztropne.
Z wyrazami szacunku dla Szanownej Pani,
MC

mnich - Wto 25 Sty, 2011

Szanowna Pani łaskawa będzie przeczytać jeszcze raz temat aktualnego pleneru, w szczególności zwracając uwagę na post użytkownika sklsk. Tak ten z pytaniem do mnie i Edmuna.
Regulamin nie zabrania łączenia kilku prac w jedną.

To wszystko co mam dzis do napisania.

skasowany - Wto 25 Sty, 2011

Cyrk...
Proponuję zamknąć :P

MC napisał/a:
Szanowna Pani Nikitaa!

wystarczy zamiast "kolezanki" zwrot forumowiczka co zreszta stosujesz
MC napisał/a:
częścią forumowiczów

jak widac nie uzywasz tu formy -----czescia kolezanek i kolegow tylko czescia forumowiczow
Caly Twoj post jest proba wyszydzenia mojej osoby i przedstawienia jako zmanierowanej ktora ma wielkie mniemanie o sobie a taka jak juz tu wielu wie nie jestem , nie bede wdawala sie w polemike z Toba bo Twoje nastawienie jest ...hmmm......no comment

pozdrawiam Nikita

Usjwo - Wto 25 Sty, 2011

Ruslan napisał/a:
Cyrk...
Proponuję zamknąć :P

Nie psuj zabawy :razz:

Monastor - Wto 25 Sty, 2011
Temat postu: Re: Opowiesci z "dreszczykiem" dotyczace Wirtualne
Nikitaa napisał/a:
Witam Was serdecznie (...)

Dzień dobry :)

Nikitaa napisał/a:

...moral opowiesci niech pozostanie subiektywna ocena forumowiczow , ja przedstawilam jedynie fakty ...smutne fakty :neutral:

Po prostu świat nie jest na Ciebie gotowy ;-)

Ad2.
Było jakiś czas temu mówione, że dozwolona jest dowolna ingerencja w zdjęcia. Jedyne ryzyko to brak głosów ze strony purystów. Nikt nikomu nie zabrania wstawić kolażu. Forma pleneru jest na tyle luźna, że jeśli ktoś nie wpadł przedstawienie w ten sposób zestawu zdjęć, to może mieć pretensje tylko do siebie. To tylko głupia zabawa, od której nic nie zależy, a walczysz jakby chodziło o czyjeś życie.

Ad3.
Wszyscy tu jesteśmy koleżankami lub kolegami. Wypowiadanie się o kimś w formie "forumowicz", "forumowiczka" brzmi dla mnie podobnie mówienie do ludzi per "obywatel"

Cytat:
Czy naprawde oceniając prace w WP tak trudno zachowywac się wobec innych osob w sposób kulturalny bez złośliwości , drwiny, sarkazmu…itp…?

Nie jest trudno. Udaje mi się to w 99,99% przypadków :-)

Cytat:
Jeżeli nadal ktos twierdzi ze ocena prac w WP nie ma nic wspolnego z ich autorem i anonimowosc jest zbedna to….hmmm… …. wypada tylko pogratulowac dobrego samopoczucia :neutral:

:lol:
To nie przez nick zbiera obywatelka słabe oceny, tylko przez poziom jaki obywatelka prezentuje. Sprawę pogarszają pseudoartystyczne wywody i zawiłe teorie wygłaszane w obronie zdjęć, które bronić powinny się same.

Gdyby obywatelka choć połowę czasu poświęconego na naskrobanie tego elaboratu wykorzystała na fotografowanie, zyskałaby obywatelka po tysiąckroć więcej. Coraz częściej mam wrażenie, że chodzi obywatelce tylko o zrobienie bałaganu.

Usjwo - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa zaloz drugie kont i wstawiaj dwa zdjecia, tylko tym drugim kontem nie rob halasu jak tym pierwszym.
sklsk - Wto 25 Sty, 2011

nawet nie che mi się całości czytać, więc się tylko wypowiem, bo troszeczkę przyczyniłem się do tego co zapanowało w wątku.

podczas przeglądania zdjęć zaintrygowały mnie 2 zdjęcia, miałem co do nich pytanie, ale już poza dyskusją oceniającą fotki. wyszła w trakcie więc przepraszam.

Nikitaa - dajemy zdjęcia do oceny, oceniamy, czas na wolną dyskusję mamy przecież już po głosowaniu. jeśli ktoś nie zrozumiał przesłania Twojego zdjęcia, to trudno musisz tak jak każdy się z tym liczyć i przyjąć to. nie wklejać poprawiane, tłumaczyć o co chodziło itd. jeśli nie jesteś w stanie zaakceptować zasad, ocen czy krytyki to może nie warto brać udziału w tej zabawie. doszukiwanie się spisków też jest chyba troszeczkę na wyrost i tym bardziej nam przykro, bo nie mamy wtedy o czym rozmawiać czy dyskutować.

nie widzę też powodu zakładania wątku z żalami

komor - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa, ponieważ rzadko komentuję zdjęcia i prawdopodobnie Twojego nie komentowałem (choć głowy nie dam) to mam nadzieję, że nie zostanę zaszufladkowany jako złośliwiec. Dlatego uwierz mi, że jednak coś w tym jest, co piszą inni, że jesteś trochę przewrażliwiona na punkcie krytyki.
Mnie też czasem wnerwia, jak ktoś napisze coś krytycznego lub wręcz złośliwego o moim zdjęciu, ale ograniczam się do kopnięcia biurka i mruknięcia pod nosem paru ciepłych słów pod adresem delikwenta. :) Niestety w większości wypadków delikwent ma rację a jedyne co mógłbym mu zarzucić to brak wystarczającej delikatności w formułowaniu oceny, ale w końcu to nie o nasze ego chodzi, ale o fotografie. Trudno, żeby każdy swoją ocenę zaczynał od klauzuli, że nie ocenia osoby tylko pracę itd., itp. dlatego należy przywyknąć do suchej formy oceny.
Czy nowi dostają w tyłek bardziej niż stali bywalcy? Pewnie że tak, nawet jak koledzy napiszą co innego. Ale to wynika z ludzkiej psychiki, z tego, że z niektórymi osobami jesteśmy zżyci, spotykamy się w realu lub przynajmniej mocno korespondujemy mailowo lub komunikatorami. Raczej nie ma w tym celowej złośliwości, bo nowemu trzeba dokopać.
Znoś krytykę z godnością, to wyciągniesz z niej pozytywne wnioski, a za jakiś czas oceny będą lepsze.
Zaś co do „koleżanek”, „forumowiczek”, to na forach internetowych są to formy powszechnie używane i akceptowane, podobnie jak fakt, że rozmawiamy „na Ty”, pomimo, że być może Ty masz lat 50 a ja 13, lub odwrotnie. Oczywiście pisanie/mówienie „na Ty” nie zwalnia nas od odpowiedniej kultury wypowiedzi.

jaad75 - Wto 25 Sty, 2011

komor napisał/a:
Czy nowi dostają w tyłek bardziej niż stali bywalcy? Pewnie że tak, nawet jak koledzy napiszą co innego.
Chyba żartujesz?
Usjwo - Wto 25 Sty, 2011

jaad75 napisał/a:
komor napisał/a:
Czy nowi dostają w tyłek bardziej niż stali bywalcy? Pewnie że tak, nawet jak koledzy napiszą co innego.
Chyba żartujesz?

stali bywalcy wiedza czego nie wstawiac zeby nie dostac w tylek na optycznych :razz:

Usjwo, a czego nie wstawiać?... :smile:

jaad75 napisał/a:
Usjwo, a czego nie wstawiać?... :smile:

Na pewno nie można wstawiać przezroczystych obrazków jako zdjęć. Goltar tego nie rozumie :sad:

kasiakaaz - Wto 25 Sty, 2011

Monastor napisał/a:
Na pewno nie można wstawiać przezroczystych obrazków jako zdjęć. Goltar tego nie rozumie

A mógłbyś byś niezrozumiałym Artystą.... :sad:

kasiakaaz napisał/a:
A mógłbyś byś niezrozumiałym Artystą.... :sad:

Przez 10 minut byłem, a potem zdjęcie zniknęło z galerii. Taki był koniec mojego odrzucenia fotografii jako medium w fotografii :(
Na szczęście moje pozostałe zdjęcia z tego cyklu, "Weltschmerz" i "Byt odnaleziony" są najwyraźniej dostatecznie zrozumiałe.

mnich - Wto 25 Sty, 2011

jednak muszę

Nikitaa napisał/a:
fabula oparta na realnych faktach(wypowiedziach)

Nikitaa napisał/a:
przedstawilam jedynie fakty ...smutne fakty

Nikitaa napisał/a:
w sposób wywazony komentuje fakty czyli wypowiedzi innych które w jakis sposób sa związane z moja osoba lub dotycza WP

Użycie słowa "fakt/fakty" jest nie właściwie, gdyż kłamliwym jest stwierdzenie że ja i Edmun gadaliśmy sobie o nie wiadomo o czym.>>

Nikitaa napisał/a:
po chwili w XV PW edmnu wraz z mnichem zaczynaja sobie pogawedke na tematy rozniste w ogole nie zwiazane z ocena prac edmun do mnicha i vice versa ...Panowie az zapomnieli zaglosowac

Odpowiadaliśmy na post użytkownika Sklsk o ten: http://forum.optyczne.pl/...p=264036#264036

Nikitaa napisał/a:
jeżeli otrzymales pozytywna odpowiedz to dlaczego o możliwości wystawiania kolazu ze zdjec lub innych form i konfiguracji wiedza tylko nieliczni a reszta jest ograniczona do 1 zdjecia

Powtarzam, regulamin nie zabrania łączenia kilku zdjęć w jedną pracę, nawet upewniłem się co do tego zadając o to pytanie Goltarowi przez "PW"- przed wstawieniem pracy.

Tak więc może zamiast strzępić język po próżnicy może lepiej wnieść na forum coś co ma jakąś wartość merytoryczną i jest związane z fotografią ( tak mogą być zdjęcia )?

[ Dodano: Wto 25 Sty, 2011 15:46 ]
----------------------------
Monastor napisał/a:
Przez 10 minut byłem, a potem zdjęcie zniknęło z galerii. Taki był koniec mojego odrzucenia fotografii jako medium w fotografii

No nie wybaczę sobie że taka akcja mnie ominęła. :D

Usjwo - Wto 25 Sty, 2011

Monastor napisał/a:

Przez 10 minut byłem, a potem zdjęcie zniknęło z galerii.

To galeria jest moderowana :shock:
To moze byc wieksza afera niz oceny po znajomosci na WP.

kasiakaaz - Wto 25 Sty, 2011

Monastor napisał/a:
Przez 10 minut byłem, a potem zdjęcie zniknęło z galerii.
Cóż Monastor, przynajmniej miałeś swoje 10 minut... :grin:

Usjwo napisał/a:

To galeria jest moderowana :shock:
To moze byc wieksza afera niz oceny po znajomosci na WP.

Galeria nie jest moderowana tylko cenzurowana. Po cichu, bez rozgłosu, w cieniu. W imię techniki i przeciw sztuce. To może być mój ostatni post, ale niech świat o tym usłyszy.

mnich - Wto 25 Sty, 2011

Monastor, to jeszcze napisz gdzie stawiać... pomnik ;) i kto ma go pilnować :)
masza - Wto 25 Sty, 2011

Monastor, mnie nurtuje jedno. W kwestii sztuki. Czy przezroczyste zdjęcie miało ramkę? Może gdyby miało... hm... udałoby się je przemycić? Ale rozumiem. Nie byłoby już przezroczystym zdjęciem, tylko ramką z niczym. Zupełnie inne dzieło. Cofam pytanie.
;)

masza, na forum nie miało, chyba że chodzi o element strony. Na wystawie miało bo nie można by go inaczej znaleźć ;)
sklsk - Wto 25 Sty, 2011

jeszcze raz oficjalnie przepraszam za zamieszanie z pytaniem do zdjęć Edmuna i Mnicha, działanie nie miało prowokować do tworzenia bałaganu.
na urażoną ambicję niestety nie mogę nic poradzić.
Nikitaa - jestem tu też bardzo krótko, nie mam wrażenia żebym był w jakiś sposób ścigany, choć żadne z moich zdjęć (w całym serwisie) nie przypadło forumowiczom do gustu.widziałem też osoby które są tu nowsze i naprawdę pokazały bardzo ładne zdjęcia. i przychylność w komentarzach.
więc diabeł tkwi chyba w szczegółach tego co dajemy do oceny i może warto je przeanalizować

masza - Wto 25 Sty, 2011

Monastor napisał/a:
Na wystawie miało bo nie można by go inaczej znaleźć ;)

Poszedłeś na łatwiznę!
:)

edmun - Wto 25 Sty, 2011

Jak już się zaczął bałagan, to czemu miałem nie odpowiedzieć na pytanie?
Druga sprawa, niektóre rzeczy załatwiałem na PW, żeby nie robić jeszcze większego bałaganu.

Bardziej martwi mnie sprawa tłumaczenia się za kiepskie zdjęcie, po czym poprawianie go, oraz wstawianie kolejnego co już niezgodne z regulaminem, nie mówiąc o wręcz żałosnym przekonywaniu "głosujących" do swojego zdjęcia.
Sorry, ale dodaję Cię do ignorowanych osób, koniec wysłuchiwania żalów, pretensji osoby która jest stanowczo za krótko na forum, aby móc krytykować wszystko i wszystkich, a w szczególności osób które nie klaszczą pod Twoim zdjęciem.

Z wesołym górzystym humorkiem wracam do swoich folderów ze zdjęciami, wybiorę co ciekawsze, po raz kolejny zaspamuję forum i nawet jak ktoś mnie skrytykuję, przyjmę to z uśmiechem na twarzy.

P.S. Wiesz... zastanawia mnie fakt, dlaczego ostatnio była nawet o Tobie Nikitaa pogawędka czemu tak wszystkich ustawiasz na forum. Między kim a kim nie będę opowiadał, bo plotkarą nie jestem, ale mam w pracy też taką jedną osobę, co jak przyszła do firmy, zaczęła wszystkich ustawiać, moje pierwsze pytanie o tą osobę było: "Czy ta osoba wróciła z jakiegoś 2 letniego urlopu i ja o czymś nie wiem, że się tak rządzi?"

P.S.2 Ja przynajmniej nie zakładam nowego tematu, aby po kimś pojechać :???: :???:

[ Dodano: Wto 25 Sty, 2011 17:44 ]
I na koniec jeśli jeszcze nie zrozumiałaś:
Nikitaa napisał/a:

Monastor napisał/a:
17. Jest tak krzywe, że wygląda jakby zostało właśnie ....

dalsza ironie i sarkazm wypowiadany na temat mojego zdjecia w powyzszym cytacie ... pominelam

moronica napisał/a:
17. wszystko leci ostro w prawo przez co ciezko sie tu skupic i pies, ktory tu powinien byc glownym akcentem, gdzies ginie

Jestem "zalamana" tymi dwoma ocenami mojej pracy i dlatego chcialam cos wyjasnic aby inni postarali sie zrozumiec co chcialam wyrazic, zanim ocenia w podobny sposob moje zdjecie w PW. Krzywizna na tym zdjeciu jest zamierzona, w zwiazku z moim podpisem zdjecia (w starym stylu....) chcialam w ten sposob nawiazac do dawnych zdjec szczegolnie robionych w scenerii dworcowej z poczatkow XX wieku, ktorych "smaczkiem" czesto bywaly roznego rodzaju krzywizny , dlatego wlasnie umiescilam w swojej pracy ekstremalna krzywizne i myslalam ze wlasnie jej "wielkosc" pozwoli zrozumiec to ze jest ona tendencyjnie zamierzona ....przykro ze pierwsze dwie osoby "blednie" odczytaly moja intencje , dlatego pozwolilam sobie na krotkie "wyjasnienie"

pozdrawiam Nikita
ps. nie jestem "zezowata" zeby nie usunac tak duzej krzywizny gdybym nie robila tego specjalnie

I sytuacja druga
sklsk napisał/a:
pytanie
Edmun - czy po prawej stronie nie ma jeszcze jednego toru
Mnich - czy za osobami na peronie to jest graffiti malowane na wagonach czy murze.

wydaje mi się że jest to ten sam peron, te same osoby stoją na nim tylko to graffiti za nimi mi nie gra - czyżby wspólny plener? od samego początku mnie to męczy
mnich napisał/a:
Odpowiem za Edmuna: to jest drugi peron dworca głównego, widok na 4 tor. Po prawej jest jeszcze czynny ( reszta w remoncie ) peron 3, po lewej 1.
Nie bardzo wiem o jakie grafiti chodzi

edmun napisał/a:
odpowiem za Mnicha - na pociągu. specjalnie nałożyłem sobie nasze 2 zdjęcia i faktycznie - nie zauważyłem tego wcześniej ale to akurat był pociąg
Mnich zwróć uwagę na tło za postaciami, u mnie jest biało a u Ciebie graffiti

Czy zauważasz różnicę pomiędzy tym, że za wszelką cenę bronisz swoje zdjęcie w trakcie trwania głosowania oraz tłumaczysz się z tego co popełniłaś z okazji złych ocen a naszymi odpowiedziami na pytanie zadane przez sklsk, które nie mają żadnego wpływu na jakiekolwiek głosy oddane i nieoddane ?

multics - Wto 25 Sty, 2011

W pewnym sensie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Scenariusz jest w miarę prosty:
1) WP
2) Zdjęcie "forumowiczki" Nikitaa nie jest nominowane do zwycięstwa (niezgodne z tematem, nieciekawe, cokolwiek* niepotrzebne skreślić)
3) Obrona Częstochowy w trakcie trwania głosowania (Nikitaa broni zdjęć, tłumaczy co autor miał na myśli i że wszyscy mają to widzieć tak jak ona)
4) Powstają wątki dziwne i jeszcze bardziej dziwne.

Ot taka forumowa rzeczywistość.

Proponuję potraktować WP jako zabawę a nie jakieś zawody o złote gacie. Więcej luzu.

Tomasz_ - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa,
To wszytko jest tylko zabawa, rozluzuj się, wez to na spokojnie.
Moim zdaniem, jesteś na pograniczu dyskutowania aby dyskutować.
To przypomina trochę tollowanie

baracuda - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa napisał/a:
Opowiesc z dreszczykiem nr1 .........

Jestem "zalamana" tymi dwoma ocenami mojej pracy i dlatego chcialam cos wyjasnic aby inni postarali sie zrozumiec co chcialam wyrazic, zanim ocenia w podobny sposob moje zdjecie w PW.

Urzekła mnie Twoja historia , dreszcze też mam , lekarz
stwierdził u mnie anginę , idę dalej leżeć , temperatura
mi wzrasta , to jest sprawa dla reportera :mrgreen:

edmun - Wto 25 Sty, 2011

A później kierowca autobusu wstał..... :wink:
TS - Wto 25 Sty, 2011

Usjwo napisał/a:
stali bywalcy wiedza czego nie wstawiac zeby nie dostac w tylek na optycznych :razz:

Wiedzą też w jakich wątkach najbardziej biją, oraz kto bije za co :razz:

jaad75 napisał/a:
komor napisał/a:
Chyba żartujesz?

Ja też to zauważyłem. Na ocenę zdjęć wpływa staż ich autora na forum oraz jego renoma.
Poza tym bywa tak, że jak ktoś skrytykuje zdjęcie, to pojawia się seria negatywnych komentarzy, tak jakby ten pierwszy znaczył: ,,tu wolno jechać'' :???: . Na plus - tak samo.

moronica - Wto 25 Sty, 2011

no czasem jest i tak, ze staz wplywa na ocene i np staremu uzytkownikowi sie dostaje po uszach bo oceniajacy stwierdzaja, ze stac go na duzo wiecej

a Nikitaa niczym prawdziwa artystka niech sobie sama wyznacza wlasne ramy postepowania, tylko niech innych w nie na sile nie wciaga wywodami i opowiastkami z dreszczykiem

Witam Wszystkich Serdecznie
Widze ze emocje i cisnienie opadly teraz będę mogla spokojnie odpowiedziec

mnich napisał/a:
Powtarzam, regulamin nie zabrania łączenia kilku zdjęć w jedną pracę, nawet upewniłem się co do tego zadając o to pytanie Goltarowi przez "PW"- przed wstawieniem pracy.

Szkoda w takim razie ze nie zostalo to upublicznione tylko zalatwiane na PW, skoro sie pytales na forum (bez odpowiedzi) a potem na PW to znaczy ze nie bylo to takie oczywiste i wynikajace jasno z regulaminu
goltar napisał/a:

3. 17.01.2011 temat będzie ponownie otwarty i do 23.01.2011 każdy może wstawić jedno zdjęcie.

--------------------------------------------------------------------------------
Co do komentowania ocen , czym tak zbulwersowany był edmun
.
edmun napisał/a:
a ja nie rozumiem skąd nagle takie udziwnienia jak komentarze do czyiś ocen (nie komentarze do zdjęć, ale ocen),:

…. po pierwsze nie jest to zabronione w regulaminie
goltar napisał/a:

4. Od dnia 24.01.2011 do dnia 29.01.2010 mamy czas na dyskusje, głosowanie i wybór zwycięzcy.

….a po drugie trudno na przykład nie skomentowac oceny osoby która sama o sobie mowi….
sklsk napisał/a:
to jest tylko i wyłącznie moja opinia, osoby nie znającej się całkowicie na fotografii.

………..no comment

edmun napisał/a:
(…) za wszelką cenę bronisz swoje zdjęcie w trakcie trwania głosowania

Nigdy nie bronilam swojego zdjęcia jako zdjęcia tylko staralam się wyjaśnić co chciałam pokazac, jaki efekt osiągnąć …itp…i nie jest to regulaminowo ZABRONIONE
edmun napisał/a:
Bardziej martwi mnie sprawa tłumaczenia się za kiepskie zdjęcie, po czym poprawianie go, oraz wstawianie kolejnego co już niezgodne z regulaminem, nie mówiąc o wręcz żałosnym przekonywaniu "głosujących" do swojego zdjęcia.

Nigdy nikogo nie przekonywalam do swojego zdjecia(ze jest ladne lub warte zagłosowania) to co sugeruje edmun to insynuacje , nigdy nie poprawialam zdjęcia w celu ponownego wstawienia go do WP , zdjecie które poprawione umieściłam nie było w zamian za wystawione w WP tylko mialo pokazac ze nie mam problemu z wyprostowaniem go , gdybym chciala to zrobic wczesniej

edmun napisał/a:
Sorry, ale dodaję Cię do ignorowanych osób, koniec wysłuchiwania żalów, pretensji osoby która jest stanowczo za krótko na forum, aby móc krytykować wszystko i wszystkich

„Ignor” dla mnie to Twoja prywatna sprawa, natomiast w drugiej czesci wypowiedzi jasno dales do zrozumienia ze „nowi” maja „CICHO SIEDZIEC” …hmm……no comment
edmun napisał/a:
Wiesz... zastanawia mnie fakt, dlaczego ostatnio była nawet o Tobie Nikitaa pogawędka czemu tak wszystkich ustawiasz na forum. Między kim a kim nie będę opowiadał, bo plotkarą nie jestem

…nie jestem ciekawa , plotki mnie nie interesuja
edmun napisał/a:
I na koniec jeśli jeszcze nie zrozumiałaś:

Dziekuje za troske ale nie przeceniaj swojej elokwencji :wink:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Monastor napisał/a:

……hmm……no Ty na pewno nie :wink:

Monastor napisał/a:
....... zbiera obywatelka ........... jaki obywatelka prezentuje...............Gdyby obywatelka .............. zyskałaby obywatelka ............ że chodzi obywatelce ........

Po prostu prosisz się o http://www.youtube.com/wa...feature=related :twisted: :mrgreen: :twisted:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Usjwo napisał/a:
Nikitaa zaloz drugie kont i wstawiaj dwa zdjecia, tylko tym drugim kontem nie rob halasu jak tym pierwszym.

Dzieki Usjwo za rade :wink: ale dzieki nie skorzystam, byloby to „ucieczka” a ja z natury jestem fightera :twisted: szczera do bolu

Na zakończenie chciałam podziekowac tym którzy chcąc napisac mi cos nie milego jednak się powstrzymali , wielkie dzieki dla kamor-a jako jeden z niewielu potrafiles zrozumiec mój przekaz który mowi ze mówiąc cos o swoich fotografiach chodzi mi zawsze o forme ich krytykowania a nie o zasadniosc tego ze sa krytykowane , jak również serdeczne dzieki dla TS który jako jedyny „odwazyl” się napisac kilka zdan prawdy
TS napisał/a:
jaad75 napisał/a:
komor napisał/a:
Chyba żartujesz?

Ja też to zauważyłem. Na ocenę zdjęć wpływa staż ich autora na forum oraz jego renoma.
Poza tym bywa tak, że jak ktoś skrytykuje zdjęcie, to pojawia się seria negatywnych komentarzy, tak jakby ten pierwszy znaczył: ,,tu wolno jechać'' :???: . Na plus - tak samo
.

…………jest wiele osob które mysla podobnie ale „boja” się wychylac bo „Stara Gwardia” czuwa :???:

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Nikita :razz:

sklsk - Wto 25 Sty, 2011

- nie jestem związany ze "starą gwardią", nie na tym forum, ale nie odczuwam jakiejś dyskryminacji.
- chyba rzeczywiście regulamin można by było przeredagować by uniknąć później takich pieniackich imprez jak tu i również poprzednim razem się odbyły
--- zamiast "zdjęcie" można wstawić "praca" co zamyka dyskusję łączenia zdjęć,
--- "mamy czas na dyskusje, głosowanie i wybór zwycięzcy. " wyrzucić komentarze i zostawić tylko głosowanie (komentarze dopiero po wynikach)

Cytat:
….a po drugie trudno na przykład nie skomentowac oceny osoby która sama o

sobie mowi….
sklsk napisał/a:
to jest tylko i wyłącznie moja opinia, osoby nie znającej się całkowicie na fotografii.

………..no comment

oceniać mogę, jestem członkiem tego forum, fotografia sprawia mi przyjemność a że się na niej nie znam, uczę sie powoli jej to chyba nie grzech, prawda?
chyba lepiej przyznać się do niewiedzy niż zgrywać niezrozumiałego niespełnionego artystę.

lolek88 - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa napisał/a:

Nigdy nie bronilam swojego zdjęcia jako zdjęcia tylko staralam się wyjaśnić co chciałam pokazac, jaki efekt osiągnąć …itp…i nie jest to regulaminowo ZABRONIONE

Ale jeżeli musisz jednak wyjaśniać co chciałaś pokazać to zdjęcie nie jest zrobione tak jak chciałaś. Często się tutaj słyszy i nie tylko, że 'dobre zdjęcie obroni się samo'.

Nikitaa napisał/a:

edmun napisał/a:
Sorry, ale dodaję Cię do ignorowanych osób, koniec wysłuchiwania żalów, pretensji osoby która jest stanowczo za krótko na forum, aby móc krytykować wszystko i wszystkich

„Ignor” dla mnie to Twoja prywatna sprawa, natomiast w drugiej czesci wypowiedzi jasno dales do zrozumienia ze „nowi” maja „CICHO SIEDZIEC” …hmm……no comment

Nadinterpretujesz trochę słowa edmuna. A edmun tylko odwołał się do typowej polskiej natury, lubimy komentować/krytykować wszystko i wszystkich, nawet jeżeli nie mamy o czymś bladego pojęcia. I nie chodzi o 'siedzenie cicho', ale o powstrzymanie się od głosu w odpowiednim momencie, gdy nie mamy nic sensownego do powiedzenia.

Nikitaa napisał/a:

Monastor napisał/a:

……hmm……no Ty na pewno nie :wink:

W takim razie ja tez nie ;/

Nikitaa napisał/a:

a ja z natury jestem fightera :twisted: szczera do bolu

Szkoda tylko, że szczerość innych (czasami może też do bólu) od razu obracasz w agresję i sugerujesz, że takie teksty kierowane są tylko do Ciebie.

Pozdrawiam rózniez ;) I mam nadzieje, że forma bezpośrednia Cię nie uraziła. :wink:

multics - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa, wybacz ale do tej pory wszelkie konflikty/problemy stwarzasz na siłę.
Teraz na przykład próbujesz zrobić z siebie obrońcę "nowych i uciśnionych spoza układu trzymającego władzę". Co chcesz tym osiągnąć? Jaki jest Twój cel? Bo ten temat zupełnie nic nie wnosi...

sklsk napisał/a:
- nie jestem związany ze "starą gwardią", nie na tym forum, ale nie odczuwam jakiejś dyskryminacji.

....bo idziesz z "fala" i nikt nie ma o to do Ciebie pretensji. :wink:

sklsk napisał/a:
Cytat:
….a po drugie trudno na przykład nie skomentowac oceny osoby która sama o
sobie mowi….
sklsk napisał/a:

………..no comment

oceniać mogę, jestem członkiem tego forum

.....a czy ktos Ci zabrania :?: :shock:
sklsk napisał/a:
fotografia sprawia mi przyjemność a że się na niej nie znam, uczę sie powoli jej to chyba nie grzech, prawda?

...wspaniale tak trzymaj dalej :wink: ,a nie sadzisz ze lepiej zachowac inna kolejnosc tzn najpierw sie nauczyc a dopiero potem oceniac i wypunktowywac bledy innych w WP - oczywiscie jest to pytanie retoryczne :wink:

sklsk napisał/a:
chyba lepiej przyznać się do niewiedzy

...gleboka samokrytyka - graty :wink:

pozdrawiam Nikita :razz:

TS napisał/a:
jaad75 napisał/a:
komor napisał/a:
Chyba żartujesz?

Poza tym bywa tak, że jak ktoś skrytykuje zdjęcie, to pojawia się seria negatywnych komentarzy, tak jakby ten pierwszy znaczył: ,,tu wolno jechać'' :???: . Na plus - tak samo.
Nigdy w życiu nie zdarzyło mi się "pojechać" po jakimś zdjęciu tylko dla tego, że wstawił je ktoś nowy lub nie pojechać, tylko dlatego, że wstawił je jakiś bywalec (czy moderator :razz: ) i jak do tej pory nie spotkałem się z niczym takim na tym forum - najwyraźniej czytam niewłaściwe wątki... I zgadzam się że:
moronica napisał/a:
czasem jest i tak, ze staz wplywa na ocene i np staremu uzytkownikowi sie dostaje po uszach bo oceniajacy stwierdzaja, ze stac go na duzo wiecej

Sajgon - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa, Skończ już lepiej...

Nikitaa napisał/a:
....bo idziesz z "fala" i nikt nie ma o to do Ciebie pretensji. :wink:
ależ z Ciebie buntowniczka... :razz:
Cola - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa nie przesadzaj
nie trzeba sie doktoryzować by móc oceniac foty :)
mnie sie fotka albo podoba albo nie i na tej podstawie (narazie) oceniam
z czasem zobaczę (mam nadzieję) to co widzą wszyscy z nadwzrocznością tutaj ;)

BTW:
Cytat:
przekonanie o nieustannym zagrożeniu ze strony mniej lub bardziej sprecyzowanych wrogich choremu sił, przekonanie, że jednostka jest ofiarą prześladowań

Nikitaa, wiesz czego tyczy się ten opis?... :wink:

Cola - Wto 25 Sty, 2011

podpowiem że z wikipedii ;)

jaad75 napisał/a:
BTW:
Cytat:
przekonanie o nieustannym zagrożeniu ze strony mniej lub bardziej sprecyzowanych wrogich choremu sił, przekonanie, że jednostka jest ofiarą prześladowań

Nikitaa, wiesz czego tyczy się ten opis?... :wink:

Jezeli ten opis dotyczy Twojego problemu to bardzo Ci wspolczuje :wink:

sklsk - Wto 25 Sty, 2011

wybacz że nie odniosę się aż tak szczegółowo do twojej wypowiedzi jak to uczyniłaś, byłem ciekawy o co ci chodziło jak zacytowałaś moją wypowiedź
więc skupię się tylko na tym, małym wycinku
Nikitaa napisał/a:

sklsk napisał/a:
fotografia sprawia mi przyjemność a że się na niej nie znam, uczę sie powoli jej to chyba nie grzech, prawda?

...wspaniale tak trzymaj dalej :wink: ,a nie sadzisz ze lepiej zachowac inna kolejnosc tzn najpierw sie nauczyc a dopiero potem oceniac i wypunktowywac bledy innych w WP

jeśli jest możliwość taka to i owszem, jednak dzięki dyskusji można się też nauczyć.

niestety nie wiedziałem że WP są tylko dla profesjonalistów i to najlepiej dyplomowanych, mających na swoim koncie sukcesy, bo jeśli według ciebie ja jako laik nie powinienem się wypowiadać a Ty to czynisz, czyli musisz spełniać wyżej wymienione warunki, jesteś profesjonalnym fotografem? artystą? oczywiście z dyplomem.
jeśli jednak nie spełniasz tych wymogów to bądź samokrytyczna i pakuj swoje walizeczki i razem spadamy z WP bo według ciebie nie spełniam norm :)

co do mojej oceny, staram się napisać to co mi się podoba, co mi się nie podoba i nie muszę być fachowcem by widzieć że fotka jest np krzywa.
wybacz nie będę zabierał głosu w ocenach Twoich prac, nie będę kalał artystycznych dzieł swoim laickim komentarzem,
dzieła te obronią się same

to tyle z mojej strony, szkoda mi czasu na jałowe dyskusje.

baracuda - Wto 25 Sty, 2011

ciąg dalszy Opowieści z "dreszczykiem" został przeniesiony w odpowiednie miejsce > klik < :mrgreen:
lolek88 - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa napisał/a:

sklsk napisał/a:

...wspaniale tak trzymaj dalej :wink: ,a nie sadzisz ze lepiej zachowac inna kolejnosc tzn najpierw sie nauczyc a dopiero potem oceniac i wypunktowywac bledy innych w WP - oczywiscie jest to pytanie retoryczne :wink:

Hm, czyli żeby oceniać Sławka Szmala, albo Karola Bieleckiego muszę umieć grać w piłkę ręczną? Aby oceniać Wlazłego muszę atakować jak on, aby Zagumnego tak rozgrywać? Kurde, w takim razie po co ja się pasjonuję tą siatkówką/piłką ręczną, jeżeli nawet nie mogę komentować jak moim zdaniem zagrał zawodnik w meczu :/ Bo przecież NIE UMIEM grać w siatkówkę/piłkę ręczną. A co tam dopiero tenis, czy snooker?!
Krótko podsumowując, nie muszę umieć grać w dany sport żeby widzieć czy zawodnik gra dobrze/źle. Podobnie jest tutaj. I jasne, że warto mieć wiedzę teoretyczną, jak o danym sporcie, tak samo o fotografii, bo to pomaga w ocenie/komentarzu. Tylko, że jeżeli oceniać mieliby tylko Ci z z wiedzą teoretyczną, to na forum mało osób miałoby prawo głosu ;)

Nikitaa napisał/a:

sklsk napisał/a:
chyba lepiej przyznać się do niewiedzy

...gleboka samokrytyka - graty :wink:

Tobie też by się to przydało. Tak, wiem, i mi też. I wielu osobom tutaj na forum jak i na innych.

sklsk napisał/a:
, bo jeśli według ciebie ja jako laik nie powinienem się wypowiadać

nigdy tego nie powiedzialam, przytoczylam Twoja wypowiedz i zasugerowalam ze warto by bylo abys sie zastanowil - kazdy ma tu wolny wybor wiec kazdy moze oceniac lub nie, to jest indywidualna decyzja

sklsk napisał/a:
a Ty to czynisz, czyli musisz spełniać wyżej wymienione warunki,

nigdy nie ocenialam prac w WP punktowo tzn wszystkich jak leca w przeciwienstwie do Ciebie :wink:

ps. bardzo rzadko w jakichkolwiek moich ocenach sa negatywne uwagi

Tomasz_ - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa napisał/a:

sklsk napisał/a:

...wspaniale tak trzymaj dalej :wink: ,a nie sadzisz ze lepiej zachowac inna kolejnosc tzn najpierw sie nauczyc a dopiero potem oceniac i wypunktowywac bledy innych w WP

Oj ale sie mylisz az przykro czytac.

- wstawia sie zdjęcia, zeby sie nauczyc cos z krytyki. Jeśli zauważy sie bledy w krytyce, trzeba to skomentować, ponieważ osoba krytykująca tez sie moze czegoś nauczyc.
- krytykując uczysz sie bo jesli zrobisz bledy w swoich wypowiedziach to beda one poprawione i przez to sie nauczysz. Dlatego nalezy wyrazac swoje osady, inaczej bedziesz bladzic w ciemnosci.

A przede wszystkim słuchaj i czytaj i ucz sie z tego. Forum jest po to zeby robic bledy dostac opierdziel i na tym sie nauczyc.

I dalej sadze ze zaczynasz byc trollem, jedyne co przez to zyskasz to ze ludzie zaczna Cie ignorować.

lolek88 napisał/a:
Tobie też by się to przydało. Tak, wiem, i mi też. I wielu osobom tutaj na forum jak i na innych.

I tym optymistycznym stwierdzeniem proponowalabym zakonczyc dyskusje :twisted: :mrgreen:

pozdrawiam wszystkich i zycze kolorowych snow - dobranoc - Nikita :razz: :razz:

masza - Wto 25 Sty, 2011

Nikitaa, to jest obok tematu, ale uważam, że znacznie ciekawsze: mogłabyś podać jakieś linki do fotografii "krzywych" dworców z początków XX wieku? Nigdy nie spotkałam się z takimi zdjęciami. Raczej kojarzę porządne, klasyczne prace, a nie kombinowanie z formą i zabawy krzywiznami.
TS - Wto 25 Sty, 2011

jaad75 napisał/a:
I zgadzam się że:
moronica napisał/a:
czasem jest i tak, ze staz wplywa na ocene i np staremu uzytkownikowi sie dostaje po uszach bo oceniajacy stwierdzaja, ze stac go na duzo wiecej

Być może. Ale zdarza się, że nie dostaje - bo właśnie wiadomo, że stać na więcej i to tylko wpadka (mówię o zdjęciach, gdzie ewidentnie jest coś skopane, a komentarzy brak lub są tylko takie dotyczące atutów foty). A błędy nowych użytkowników niemal zawsze ktoś napiętnuje. Ma to też swoją zaletę, no ale sprawiedliwe nie jest. Przykładów tutaj nie podam (nie miejsce na krytykę konkretnych zdjęć), mogę na PW.

Nikitaa, z drugiej strony - nasza krytyka, komentarze, zdjęcia są ułomne, i cokolwiek byśmy nie zrobili, to nigdy nie będą doskonałe. Zawsze coś będzie do poprawy. Tak jest we wszystkim co robimy, myślimy czy czujemy :razz: .

Tomasz_ napisał/a:
Jeśli zauważy sie bledy w krytyce, trzeba to skomentować, ponieważ osoba krytykująca tez sie moze czegoś nauczyc.

Pieknie to ujales :mrgreen: , po prostu esencja tego o czym tu mowie od dawna :mrgreen:
Jedyny problem w tym ze wiele osob nie do konca akceptuje krytyke krytykujacych haha :wink:

dobranoc Nikita :razz:

sklsk - Wto 25 Sty, 2011

ależ nie prosiłaś na początku by nie zamykać, liczyłaś ze nagle horda buntowników wpadnie i pomści brak uznania prac Twoich.
Nikitaa napisał/a:
sklsk napisał/a:
, bo jeśli według ciebie ja jako laik nie powinienem się wypowiadać

nigdy tego nie powiedzialam, przytoczylam Twoja wypowiedz i zasugerowalam ze warto by bylo abys sie zastanowil - kazdy ma tu wolny wybor wiec kazdy moze oceniac lub nie, to jest indywidualna decyzja

wróć do postów powyżej i przeczytaj własne słowa ale teraz ze zrozumieniem, bo ja zasugeruję ci zwykłe kłamstwo. jeśli nie umiem nie powinienem się wypowiadać, najpierw nauka potem, prawo głosu przeanalizuj to

Cytat:

sklsk napisał/a:
a Ty to czynisz, czyli musisz spełniać wyżej wymienione warunki,

nigdy nie ocenialam prac w WP punktowo tzn wszystkich jak leca w przeciwienstwie do Ciebie :wink:

ps. bardzo rzadko w jakichkolwiek moich ocenach sa negatywne uwagi

dla mnie największą wartość mają właśnie oceny wszystkich prac.
nic nie wynika z "głosuję na 15" czy coś w tym stylu.
nie mam takiego warsztatu, pomysłu i umiejętności by wystawić prace najwyższych lotów, jak wspomniałem uczę się tej sztuki i cieszę się nawet z takiej opinii " nie na temat" z której Ty zrobiłaś II wyprawę krzyżową, bo nawet ta wypowiedź świadczy o odebraniu mojej pracy przez kogoś innego
miłych snów

sklsk napisał/a:
jeśli nie umiem nie powinienem się wypowiadać, najpierw nauka potem, prawo głosu przeanalizuj to

sugestia i sugerowanie komus czegos nie jest do niczego zobowiazujace - rob co chcesz opiniuj, krytykuj, koryguj bledy ....itp...itd..... zycze powodzenia :wink:
Tylko warto pamietac o tej TWOJEJ wypowiedzi
sklsk napisał/a:

......koniec kropka ....

goltar - Sro 26 Sty, 2011
Temat postu: Re: Opowiesci z "dreszczykiem" dotyczace Wirtualne
Nikitaa napisał/a:
Krotka opowiesc z dreszczykiem nr2
Nie widze na forum odpowiedzi na Twoje pytanie, wiec kto i kiedy wydal oficjalne pozwolenie na prezentacje w WP prac w innej formie niz jedno zdjecie :?:
moronica napisał/a:
9. tu mam ciezki orzech do zgryzienia gdyz podczas gdy kazde z ujec cos w sobie ma to uwazam, ze autor troche oszukuje przemycajac tu 4 fotografie zamiast jednej

Nie chciałabym być zle zrozumiana ale na czterech foto można zupełnie inaczej ujac i przedstawic temat niż tylko na jednym zdjeciu, jestem jak najbardziej „za” wprowadzeniem takiej innowacji, tylko jeżeli otrzymales pozytywna odpowiedz to dlaczego o możliwości wystawiania kolazu ze zdjec lub innych form i konfiguracji wiedza tylko nieliczni a reszta jest ograniczona do 1 zdjecia :?: :evil:
Odniosę się tylko do tej części. Po pierwsze, ja przekazałem mnichowi oficjalne pozwolenie w odpowiedzi na jego pytanie zadane na PRIV. Po drugie połączenie kilku zdjęć w jedną pracę jest dozwolone, zgodnie z punktem 7. "Edycja w programach graficznych jest dozwolona" oraz zgodnie z tym co już kiedyś napisałem w temacie dotyczącym pleneru:
Cytat:
Ograniczeń co do obróbki także nie ma, to my wspólnie będziemy wybierać co się nam podoba, liczy się efekt końcowy.

sklsk - Sro 26 Sty, 2011

Nikitaa napisał/a:
sklsk napisał/a:

i niech tak zostanie. moja opinia jest moją opinią, nie jest to wyrocznią i jak ktoś chce to krytykę przyjmie lub odrzuci,
jednak są osoby które nie są w stanie zaakceptować krytyki żadnej z osób, nadmiernie rozbujałe ego nie pozwala im trzeźwo popatrzeć się nawet na zabawę.

z mojej strony kończę tą farsę

maput - Sro 26 Sty, 2011

Dawno tak głupiego tematu na żadnym forum nie widziałem.. No ale każdy miewa gorsze dni, kiedy musi jakoś frustracje swe wyładować.
Sajgon - Sro 26 Sty, 2011

Nikitaa napisał/a:

I tym optymistycznym stwierdzeniem proponowalabym zakonczyc dyskusje

Po co ją w ogóle zaczynałaś !? Kolejny raz "siejesz panikę" tym razem z "dreszczykiem" po WP. :???:

kozidron - Sro 26 Sty, 2011

Nikitaa, ja jestem złośliwy ale napiszę Ci tylko jedno, niepotrzebnie zakładałaś ten wątek a tytuł tematu jest totalnie chybiony.
Ja również zwróciłem uwagę na post edmun'a i niewątpliwie po części mozna się z nim zgodzić, tak jak nikt (poza moderatorem :razz: ) nie powinien mu odmawiac prawa do wyrażania swojej opinii tak nikt nie zabrania innym "wynaturzania się" :wink: podczas głosowania........po co ciągnąć ten temat.
Można krótko zagłosować -oddając głos (ułatwia to pracę moderatorowi) a można też podyskutować o czyjejś pracy (cenne uwagi wpływają na rozwój autora).

......tylko problem leży gdzie indziej, Nikitaa, zacznij traktować ten cały plener jako zabawę bez jasno określonych zasad (bo tak w istocie jest) bo inaczej będzie ci coraz ciężej, tyle troli na forumie a jeszcze więcej takich co opowiadają głupoty, mających kłopoty z ułamkami albo jawnie wprowadzających innych w błąd a ty strzępisz język na czymś co miało być zabawą, ja nie wiem czy to w imię "dobra międzynarodowego" czy to frustracja ...........więc wniosek - wrzuć na luz :wink:

zwirek210 - Sro 26 Sty, 2011

WOW przebrnąłem przez to wszystko.
Jestem na forum od paru lat i nigdy nikt nie robił takiego zamieszanie, były kłótnie były spory no ale nie było tyle dymu o byle co.
Nikita przestań robić z siebie męczennika. Pogódź się z tym że większości twoje zdjęcie nie pasowało i już. Ja ostatnio wrzuciłem akt i usłyszałem skrajne opinie dla jednych świetne a inni widzieli tam prowokację z krzyżem :) . No i człowiek sie zirytował ale nie zakładałem odddzielnego watku. Więc TAKE IT EASY

arietiss - Sro 26 Sty, 2011

Ja też przeczytałem! :zalamany: I nadal nie wiem o co tu chodzi...! :lol:
jaad75 - Sro 26 Sty, 2011

Jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o pieniądze.

:razz:

To można tu wyhaczyć jakąś kasę? :shock: :lol:
baracuda - Sro 26 Sty, 2011

zwirek210 napisał/a:
WOW przebrnąłem przez to wszystko.

arietiss napisał/a:
Ja też przeczytałem! :zalamany: I nadal nie wiem o co tu chodzi...! :lol:

Moje gratulacje , Chuck Norris by wymiękł po pierwszej stronie :mrgreen:

jaad75 - Sro 26 Sty, 2011

arietiss, tak, główną nagrodę Wirtualnego P - nie wiedziałeś?

jaad75 napisał/a:
arietiss, tak, główną nagrodę Wirtualnego P - nie wiedziałeś?

Eee... No to już kumam czemu taka walka na śmierć i życie... :mrgreen:

hijax_pl - Sro 26 Sty, 2011

A ja nie przeczytałem całego.
Po prostu uznaję ten wątek za tak beznadziejny, że nie wart czytania..

bhpchmiel - Sro 26 Sty, 2011

A ja przeczytałem :mrgreen: Uuuu co Tu się nawyrabiało :shock:
Zadam tylko jedno, proste pytanie: Ludzie, czy Wy nie macie nic ciekawszego do roboty :?: :roll:
Toż to istne walenie kotka za pomocą młotka... :twisted:

kasiakaaz - Sro 26 Sty, 2011

bhpchmiel, po prostu niektórym się adrenalinka i ciśnienie podniosły, i zanim ochłonęli, to sobie użyli/napisali...*

* i wcale się nie dziwię :wink: :mrgreen:

ophiuchus - Sro 26 Sty, 2011

Jeszcze to mielicie? :shock: :mrgreen:
bhpchmiel - Czw 27 Sty, 2011

ophiuchus, czemu zmieniłeś avatara??? :cry: Poprzedni był wyjątkowy... ten taki "normalny" :wink:
multics - Czw 27 Sty, 2011

Po prostu ten wątek utrzymywany jest przy życiu jako "poprawiacz humoru" :P

multics napisał/a:
Po prostu ten wątek utrzymywany jest przy życiu jako "poprawiacz humoru" :P

chyba raczej jako jedna z propozycji salonu "sado-maso" :mrgreen: :zalamany:

kozidron - Czw 27 Sty, 2011

bhpchmiel napisał/a:
ophiuchus, czemu zmieniłeś avatara??? :cry:

rzeczywiście, jako dedeerowska sztangistka prezentowałeś się znakomicie :razz: :wink:

moronica - Czw 27 Sty, 2011

a to nie byla polska sztangistka, moja imienniczka?
kozidron - Czw 27 Sty, 2011

moronica napisał/a:

może i polska ale zawsze mi się wydawało, że te dedeerowskie miały taki twardszy zarost pod nosem :wink:

kozidron napisał/a:
moronica napisał/a:

może i polska ale zawsze mi się wydawało, że te dedeerowskie miały taki twardszy zarost pod nosem :wink:

no i jeszcze nie goliły klaty :razz:

Nikitaa - Czw 27 Sty, 2011

...dla tych co sie jeszcze spinaja ze specjalna dedykacja ode mnie :grin: http://www.youtube.com/wa...feature=channel
moja ulubiona muza :razz:

pozdrawiam dobranoc Nikita :razz:

zwirek210 - Czw 27 Sty, 2011

NO COMMENTS TO THE MUSIC, NO COMMENTS
FATAL ERROR
SYSTEM FAIL

Niestety system blokuje mój komentarz :)

goltar - Czw 27 Sty, 2011

Wystarczy...