forum.optyczne.pl

Cyfrowe lustrzanki - Olympus E-3

Sokół - Sro 29 Sie, 2007
Temat postu: Olympus E-3
Na stronach fotopolis jest artykuł na temat E-3. Podobno firma Olympus jak na razie po cichu przedstawia swój produkt gdzieś na lokalnym rynku, bodajże koreańskim. A ja myślałem, że będą fanfary, błyski fleszy na jakiejś światowej premierze.
Arek - Sro 29 Sie, 2007

No jeśli potwierdzają się parametry ze specyfikacji, to on przy D300 wygląda blado.

Arek

MM - Sro 29 Sie, 2007

Arek, jak dobrze wiesz specyfikacja to nie wszystko. Gdybym tylko na to patrzył to taki 5D jest w epoce mamutów przy D300 a ja i tak jestem pewien, że Canon zrobi lepsze zdjęcia :wink:
P_M_ - Sro 29 Sie, 2007

MM napisał/a:
Arek, jak dobrze wiesz specyfikacja to nie wszystko. Gdybym tylko na to patrzył to taki 5D jest w epoce mamutów przy D300 a ja i tak jestem pewien, że Canon zrobi lepsze zdjęcia :wink:

Ale 5D ma to COS, a olek ma pare malych wodotryskow.
Obracany ekran jest fajny, ale za to musi byc mniejszy. Do LCD nikona daleko mu. Wysoko zadziera wbudowana lampe - fajnie.
Ten aparat wyglada bardziej jak gadzet dla rozwydrzonego malolata niz sprzet profi. Przezroczysta obudowa obiektywu... :lol: Normalnie, jakbym przegladal forum dla tunerow obudow komputerowych. Ciekawe jakie ma podswietlenie. :twisted:

goltar - Pon 03 Wrz, 2007

Była premiera Lumixa DMC-L10, a wiadmo w końcu co z Olymusem E3, była premiera czy to tylko egzemplarz testowy :?:
goltar - Wto 04 Wrz, 2007

http://www.dpreview.com/n...e1successor.asp
Wygląda na to że dopiero 17 października dowiemy się oficjalnie o E3...