|
forum.optyczne.pl
|
 |
Nasze zdjęcia - SZTAFETA FOTO
Usjwo - Pią 28 Sty, 2011 Temat postu: SZTAFETA FOTO Jak pamietacie, ze dwa miesiace temu padla propozycaj projektu Sztafeta Foto (w dziale propozycje). Dzisiaj mam zaszczyt zakomunikowac ze pierwsza runda wlasnie sie zakonczyla. W sztfecie bralo udzial cztery osoby: pitras, mnich, kmosw i Usjwo. Jeden uczestnik nam sie wykruszyl w trakcie (niech teraz zgrzyta zebami ). Zasady byly proste, kazdy zrobil jedna fote i przesylal do nastepnej osoby, nastepna osoba robila swoja, doklejala do potrzymanej i wysylala dalej. Po czterech etapach fota wracala do "zalozyciela" wraz z doklejna reszta. I tak po dwoch miesiacach udalo nam sie wykonac i posklejac cztery watki. Zabawa byla przednia. Ponizej wszystkie cztery watki. Poniewaz rozmiar znacznie przekracza dopuszczalny wiec zmniejszylem do 950 (mam nadzieje ze mod wybaczy), a nie wiem jak wstawic miniaturke z linkiem .
1. Watek zalozony przez pitras'a (zdjecia od lewej pitras, kmosw, mnich, Usjwo)
2. Watek kmosw (kmosw, mnich, Usjwo, pitras)
3. Watek mnich'a tu zdjecia nie sa po kolei jak byly wstawiane. Nie umawialismy sie z ktorej strony doklejamy wiec wyszlo inaczej i trzeba przyznac ze bardzo dobrze (zdjecia w kolejnosci wstawiania: mnich zdjecie drugie, Usjwo -3, pitras -1, kmosw -4)
4. Watek Usjwo (Usjwo, pitras, kmosw, mnich)
Kto sie z nami nie bawil, niech bardzo nie placze, poniewaz wszyscy uczestnicy wyrazili zgode na nastepna runde, tak wiec kto by chcialby sie przylaczyc to czekamy.
I na koniec chcialbym jeszcze raz podziekowac uczestnika za dobra zabawe.
PS. kmosw, mnich, pitras jak ktos z Was potrafi wstawic miniaturke z linkiem to prosze.
hajhet - Pią 28 Sty, 2011
jestem chętny
komor - Pią 28 Sty, 2011
No bardzo zabawnie to wygląda i podoba mi się. Mam jeszcze takie pytanie, czy trzecia i dalsza osoba widzi zdjęcia bardziej poprzednie niż to bezpośrednio poprzednie, które dostaje jako pałeczkę w sztafecie? Bo wydaje mi się, że zabawa fajniejsza, jak się nie widzi poprzednich zdjęć, tylko to bezpośrednio poprzedzające. Czy tak było w waszym przypadku?
Usjwo - Pią 28 Sty, 2011
Bylo i tak, i tak mnie tez wydaje sie bardziej ciekawie jak nastepny widzi tylko jedno porzednie zdjecie.
mnich - Pią 28 Sty, 2011
Podziękowania dla Usjwo za organizację i ogarnięcie wszystkiego.
[nadzieja] mam nadzieje że email dotarł ?[/nadzieja]
Usjwo - Pią 28 Sty, 2011
mnich napisał/a: |
[nadzieja] mam nadzieje że email dotarł ?[/nadzieja] |
Dotarl, dotarl (od kmosw i pitrasa tez) inaczej nie byloby tego watku (brak zgody na publikacje)
pitras - Pią 28 Sty, 2011
Troszkę szkoda, że w końcówce musiałem już korzystać z "szuflady"
Ale za to, jeszcze kilka tygodni i wpadnie w moje niecierpliwe łapki nowy sprzęt
zwirek210 - Pią 28 Sty, 2011
Ja też chce , ja też, moge sie dołączyć ?
Co mam zrobić by startować w maratonie
mnich - Pią 28 Sty, 2011
0,7l i jesteś zapisany
A serio wystarczy chyba jak sie zglosisz... Co juz uczyniłeś
Mik443 - Pią 28 Sty, 2011
komor napisał/a: | Bo wydaje mi się, że zabawa fajniejsza, jak się nie widzi poprzednich zdjęć, tylko to bezpośrednio poprzedzające. |
Moim zdaniem lepiej jak widzi się całość. Łatwiej zbudować jakąś opowieść.
Chętnie zobaczę wyniki kolejnych sztafet. Sam się nie zgłaszam. Nie ta liga.
masza - Pią 28 Sty, 2011
I ja chętnie dołączę, zresztą wyrażałam zainteresowanie na samym początku. Potem sprawa przycichła, ani widu, ani słychu, a jakiś czas temu pojawiła się informacja, że to już się dzieje (finalizuje).
Ominęły mnie eliminacje?
A efekty czterech "łańcuszków" bardzo ciekawe
to jak by to wyglądało? jeden z modów/admin/twórca tematu ustala kolejność i potem już tak to wygląda jak wyżej wspomniano?
moim zdaniem ciekawiej jest, jeśli się nie widzi wcześniejszych prac. najlepiej, jeśli widziałaby je pierwsza osoba w kolejności i ona też poskładałaby je w jedną całość.
masza - Pią 28 Sty, 2011
hajhet napisał/a: |
moim zdaniem ciekawiej jest, jeśli się nie widzi wcześniejszych prac |
Zdecydowanie!
To mi przypomina zabawę z wczesnej podstawówki z zaginaniem kartki w harmonijkę i rysowaniem przez kolejne osoby fragmentów "dzieła".
proponuję ustalić jakiś termin zgłaszania się uczestników, powiedzmy, do końca miesiąca, czyli jeszcze 3 dni, potem osoba odpowiedzialna za całość zrobi co uważa za słuszne i II foto sztafeta może zostać uznana za rozpoczętą
pitras - Pią 28 Sty, 2011
Mik443 napisał/a: | Chętnie zobaczę wyniki kolejnych sztafet. Sam się nie zgłaszam. Nie ta liga. |
No co ty
Chłopie popatrz na mnie (moje prace) i powiedz sobie jak on mógł to i ja mogę
A ja to taki Entry-Entry Level.
Usjwo - Sob 29 Sty, 2011
masza napisał/a: |
Ominęły mnie eliminacje?
|
Tutaj bylo: http://forum.optyczne.pl/...er=asc&start=14
masza - Sob 29 Sty, 2011
Usjwo, no tak, rzeczywiście mi umknęło. A do kolejnej edycji zabawy można się dołączyć?
Usjwo - Sob 29 Sty, 2011
Tak wiec kto chetny to prosze wyslac maila na priv. Poczekamy do 1 lutego i zaczniemy druga runde. Cztery osoby juz sa . I prosze podac co wolicie, jedno ostatnie zdejecie, czy sklejana calosc.
pitras - Sob 29 Sty, 2011
Jeśli mogę się dokleić w dowolnym miejscu preferuję całość, natomiast jeśli tylko jako kolejny tzn. drugi lub trzeci, to chyba wystarczy ostatnia fotka.
mnich - Sob 29 Sty, 2011
pitras napisał/a: | Jeśli mogę się dokleić w dowolnym miejscu preferuję całość, natomiast jeśli tylko jako kolejny tzn. drugi lub trzeci, to chyba wystarczy ostatnia fotka. |
Jestem tego samego zdania, ustalmy więc czy można się doklejać z dowolnej strony. Chciałbym żeby także nowo zainteresowani sztafetą wyrazili swoje zdanie
Co myślisz o tym Usjwo, ?
Usjwo - Sob 29 Sty, 2011
Ja w zasadzie zgadzam sie na sklejanki, pomimo ze jak mowilem trudniej nie popasc w schemat, przy wiekszej ilosci osob powinno byc lepiej. Pytanie czy wszyscy maja czym skleic zdjecia? Zasady oczywiscie mozemy ustalic tutaj teraz zeby czasu nie tracic pozniej.
Do ustalenia
1. Czas na zrobienie zdjecia - co najmniej 2 tygodnie (wczesniej mielismy 10 dni)
2. Doklejamy z dwoch stron czy tylko z jednej?
3. Nazwy plikow tak jak mnich zaproponowal powinno byc dobrze - wbrew pozorom wazna sprawa zeby opanowac workflow (szczegolnie jak przybedzie uczestnikow.
4. Kolejnosc - moze w kolejnosci zgloszen?
4. Cos jeszcze?
Nikitaa - Sob 29 Sty, 2011
Tez bym chetnie wziela udzial w tej zabawie, ale przy duzej ilosci osob (a zglasza sie coraz wiecej) to po prostu bedzie trwalo mase czasu w zwiazku z tym mozna by pomyslec na przyklad o stworzeniu w zaleznosci od ilosci uczestnikow 2 lub nawet 3 "druzyn,zespolow" po 3-5 osoby,kazdy z zespolow dostawalby to samo zdjecie poczatkowe . Ciekawy , wesoly i tworczy w takim rozwiazaniu jest final - widzielibysmy w jakim kierunku poszly poszczegolne osoby a tym samym ich zespoly przy tym samym zdjeciu poczatkowym i oczywiscie czas trwania zabawy nie bylby az tak dlugi - to tylko taki moj luzny pomysl(propozycja) wymagajacy dopracowania
pozdrawiam Nikita
hajhet - Sob 29 Sty, 2011
nazwa pliku - może nick z forum
[ Dodano: Sob 29 Sty, 2011 16:33 ]
moje sugestie:
1. Proponuję dwa tygodnie
2. Może lepiej z jednej.
3. Tak jak napisałem.
4. Tak, jak proponuje Usjwo, w kolejności zgłoszeń.
5. Tyle
Usjwo - Sob 29 Sty, 2011
Nikitaa napisał/a: | ale przy duzej ilosci osob (a zglasza sie coraz wiecej) |
jak dotychczas jest piec (w tym cztery z poprzedniej)
Nikitaa napisał/a: | to po prostu bedzie trwalo mase czasu |
to nie wyscig, ja wole raczej dlugie terminy, nawet jak wyniki beda za pol roku, ale dzieki temu efekty beda bardziej ekscytujace
Nikitaa napisał/a: | w zwiazku z tym mozna by pomyslec na przyklad o stworzeniu w zaleznosci od ilosci uczestnikow 2 lub nawet 3 "druzyn,zespolow" |
Pewnie ze tak, wystarczy skrzyknac conajmniej trzy osoby i mozna zaczynac. Im mniej osob tym reguly moga byc luzniejsze i latwiej je ustalic.
Problem jest zawsze tylko kto to zrobi
Im wiecej grup i uczestnikow, tym mniej bedzie dyskusji o pixelach, rozdzielczosci itp., trzeba troche optycznych pociagnac w strone "art"
Nikitaa - Sob 29 Sty, 2011
Usjwo napisał/a: | Nikitaa napisał/a: | ale przy duzej ilosci osob (a zglasza sie coraz wiecej) |
jak dotychczas jest piec (w tym cztery z poprzedniej) |
4 z poprzedniego +4 zgloszone teraz, tyle ja naliczylam
Usjwo napisał/a: | Nikitaa napisał/a: | to po prostu bedzie trwalo mase czasu |
to nie wyscig, ja wole raczej dlugie terminy, nawet jak wyniki beda za pol roku, ale dzieki temu efekty beda bardziej ekscytujace
: |
tylko przy 8 osobych w jednaj grupie(2 tygodnie na jedno zdjecie) to bedzie trwalo "makabrycznie" dlugo na pewno duzo duzo dluzej niz pol roku
pozdrawiam Nikita
mnich - Sob 29 Sty, 2011
Cierpliwość jest ważną cechą każdego fotografa
pitras - Sob 29 Sty, 2011
Nikitaa napisał/a: |
tylko przy 8 osobych w jednaj grupie(2 tygodnie na jedno zdjecie) to bedzie trwalo "makabrycznie" dlugo na pewno duzo duzo dluzej niz pol roku
|
Ale efekt ciekawszy
mnich napisał/a: | Cierpliwość jest ważną cechą każdego fotografa |
masza - Sob 29 Sty, 2011
A ja bardzo chciałabym zobaczyć efekty pierwszej sztafety w nieco większych rozmiarach. Nie dałoby się wstawić zdjęcia pod zdjęciem? Wszystkie do dozwolonych 800 pikseli?
Przy obecnej prezentacji nos mam w monitorze, a i tak mnóstwo detali mi umyka i zastanawiam się, czy coś widzę, czy to tylko wyobraźnia zadziałała
przemek51p - Sob 29 Sty, 2011
Ja też chętnie bym dołączył, jeśli nie jest wymagany status "pro" hehe, tylko mam pytanie: jak dostane zdjęie to ile mam czasu na doklejenie i wysłanie z powrotem??
A co do ustaleń to:
-wolałbym tylko ostatnie zdjęcie, a administrator imprezy to może by poskładał wtedy jak by miał wszystkie, powstaje jakaś historyjka ze skojarzeń, łatwiej coś dopasować i urozmaicic (jak "kierownik" by sklejał to uniknęli byśmy sytuacji że ktoś w słabej jakości zapisał po sklejeniu czy coś podobngo)
-wolałbym doklejanie z jednej strony
-jeśli byśmy mieli dostawac całość i doklejać wtedy warto by było zrobić drużyny, nutka rywalizacji , ale mógłby być problem z tworzeniem grup (jak już to coś ala jedna grupa to część osób z tzn "starej gwardi" i część początkujących żeby uniknąć, jedna grupa pro, a druga amatorzy.
hajhet - Sob 29 Sty, 2011
ja myślę, że w tym wypadku moderatorstwo nie będzie mieć nic przeciwko dłuuugiemu obrazowi.
mnich - Pon 31 Sty, 2011
łehhh miałem coś zrobić?
Zaraz podlinkuje duże pliki
moronica - Pon 31 Sty, 2011
ja jestem zainteresowana uczestnictwem
pamietam ze w jakims innym watku byla ta informacja... ile jest czasu na dorzucenie swojej cegielki?
mnich - Pon 31 Sty, 2011
Usjwo pewnie śpi więc ja odpowiem co ustalono... albo sobie wymyśliłem
- Zapisy zbieramy do 1 lutego. Prywatna wiadomość do Usjwo, jest potwierdzeniem chęci udziału w drugiej edycji foto sztafety.
- Od dnia startu ( 2 może 3 luty) jest 14 dni na przesłanie pierwszego zdjęcia ( autorskiego) do kolejnej osoby. Kolejność poda Usjwo w tym temacie i pewnie też na e-mail do każdego.
- każdy uczestnik po upływie 14 dni od startu dostanie jedno zdjęcie, do którego przygotuje- w ciągu 14 dni- odpowiedź i tą przygotowaną pracę prześle do następnej osoby na liście... i tak dalej aż zdjęcie z wątku zapoczątkowanego np przeze mnie dotrze do mnie*
- zdjęcia ograniczone do 800 pikseli na wysokość
- zdjęcia muszą mieć coś wspólnego ze zdjęciem poprzedzającym
- dla ułatwienia zdjęcia będziemy składać od lewej do prawej( nowe doklejać z prawej strony)
jeśli o czymś zapomniałem dajcie znać.
[* Co do nazewnictwa-zdjęć ustalimy to jeszcze tak aby każdy wątek był rozpoznawalny( jego autor)- więcej info w e-mail'ach]
goltar - Pon 31 Sty, 2011
Widzę że można zrobić coś bez moda i bardzo dobrze
mnich - Pon 31 Sty, 2011
goltar, trzeba chcieć ... zapraszamy do zabawy
tylko żeby nie było głosów że się wyłamujemy i robimy Grono Wzajemnej Adoracji
[ Dodano: Wto 01 Lut, 2011 12:02 ]
Z lekkim opóźnieniem ale już jest:
Storna z pracami z pierwszej edycji FotoSztafety.
http://migawka.c0.pl/?p=422
Miniaturki + duże zdjęcia. Niestety serwer na którym leży stronka zabrania linkowania zawartości, dlatego musicie oglądać na mojej migawce.
maput - Wto 01 Lut, 2011
Skoro zgłaszać się można do 1 lutego to rozumiem, że włącznie i nie jestem spóźniony ? W każdym razie zgłoszenie wysyłam.
MC - Wto 01 Lut, 2011
Ja również
cybertoman - Wto 01 Lut, 2011
A jak sie nie ma pomyslu albo czasu, to mozna popchnac dalej? To ja tez sie zglaszam.
fatman - Wto 01 Lut, 2011
Zgłaszam chęć uczestnictwa.
Pozdrawiam sztafeciarzy !
maput - Wto 01 Lut, 2011
No to za rok zobaczymy co z tych sztafet wynikło
cybertoman - Wto 01 Lut, 2011
Cierpliwosc czy cos tam kotos tam wspomnial... Moze w podgrupach sie da? Np grupa "pierwszego lutego"? Z maputem, fatmanem i mc - miodzio! Do takiego skladu to ja sie zapisuje bez wzgledu na inne zgrupowania. W koncu nic nie stoi na przeszkodzie, by sobie taka sztafetke "na boku" pchnac. Los tak chcial... To co Panowie?
kasiakaaz - Wto 01 Lut, 2011
To i ja rzutem na taśmę...
przemek51p - Sro 02 Lut, 2011
A może warto określić jeszcze czy ważne są proporcje wymiaru pojedynczego zdjęcia np 4:3, 3:2 czy kwadrat czy tam coś??
edmun - Sro 02 Lut, 2011
obstawiam jedyne słuszne - 4:3
maput - Sro 02 Lut, 2011
veto!
pitras - Sro 02 Lut, 2011
Perypetum mobile
edmun - Sro 02 Lut, 2011
quo vadis
kmosw - Sro 02 Lut, 2011
Cóż, proporcje zależą od pierwszego uczestnika - autora konkretnej sztafety, reszta niech się podporządkuje
kozidron - Sob 05 Lut, 2011
kurcze, przeoczyłem ten wątek ....
Usjwo, mnich, czy to jest ta inicjatywa, którą zaczął mavierk ...? Bo jak tak, to ja też się zgłaszam
pitras - Sob 05 Lut, 2011
A to ja, tak w imieniu innych uczestnikw, zapraszam
kmosw - Sob 05 Lut, 2011
kozidron, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, zgłoś się do Usjwo. Masz czas do końca dnia dzisiejszego
maput - Sob 05 Lut, 2011
Jeśli decyduje Ujswo, to u niego już jest jutro...
kozidron - Pon 07 Lut, 2011
kmosw napisał/a: | kozidron, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, zgłoś się do Usjwo. Masz czas do końca dnia dzisiejszego |
dzięki kmosw, , nie było mnie dwa dni na forumie i przegapiłem a kasiakaaz mi mówiła i mimo to przegapiłem, no nic - postaram sie załapać następnym razem a teraz będę bacznie kibicował.
moronica - Pon 07 Lut, 2011
no to do zobaczenia za 32 tygodnie
cybertoman - Pon 07 Lut, 2011
kozidron, to sie dluzej krystalizowalo niz dwa dni.
kozidron - Pon 07 Lut, 2011
moronica napisał/a: | no to do zobaczenia za 32 tygodnie |
cybertoman napisał/a: | kozidron, to sie dluzej krystalizowalo niz dwa dni. |
tak to jest jak sie foruma nie czyta ...... kurde muszę to ogarnąć
mnich - Nie 27 Mar, 2011
Odświeżam temacik.
Nasza Sztafeta Foto ma się dobrze
Do zakończenia 4 etapu, którego termin upłynął wczoraj brakuje 4 zdjęć.
Tu link do aktualnego terminarza
https://spreadsheets.google.com/pub?hl=en&hl=en&key=0AiL1abe7NNy9dENhNVFrTXJrVE90RU9JQW81aVBjOEE&single=true&gid=0&output=html
[ Dodano: Nie 27 Mar, 2011 15:00 ]
Wypada jeszcze napisać, że udział bierze 17 osób i przybliżony termin zakończenia Drugiej Sztafety Foto to 24-09-2011.
Tadeuszek - Nie 27 Mar, 2011
Zdążymy przed końcem świata
pitras - Nie 27 Mar, 2011
mnich napisał/a: | [ Dodano: Nie 27 Mar, 2011 15:00 ]
Wypada jeszcze napisać, że udział bierze 17 osób i przybliżony termin zakończenia Drugiej Sztafety Foto to 24-09-2011. |
Ale wakacje pewnie zawalą ten termin
kmosw - Pon 28 Mar, 2011
A już nie mogę się doczekać końcowych wyników
hijax_pl - Pon 28 Mar, 2011
W sumie ja też nie Dłuży się okropnie
kmosw - Pon 28 Mar, 2011
hijax_pl, to nie dlatego, że się dłuży Chociaż do końca jeszcze daleko, nie ma co ukrywać.
mnich - Wto 21 Cze, 2011
Cześć!
Po pierwsze witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum.
Po drugie cieszę się że nasza "sztafetka" jako tak się toczy do przodu, przed nami jednak najcięższy okres, wakacje, urlopy itd.
Więc na zachętę kilka zdjęć wg ustaleń z korespondencji e-mail.
Zdjęcia należy oglądać parami. 1-2, 3-4,5-6 itd...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
maput - Wto 21 Cze, 2011
Nie mam pojęcia która para jest z jakiej sztafety No może poza jedną
Usjwo - Wto 21 Cze, 2011
i druga polowa
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
mnich - Wto 21 Cze, 2011
Świetnie, te zdjęcia rozbudzają tylko apatyt na całość
masza - Wto 21 Cze, 2011
mnich napisał/a: | Świetnie, te zdjęcia rozbudzają tylko apatyt na całość |
Aha, to prawda Mnóstwo rewelacyjnych przejść!
Nie wiem, jak Wy, ale ja kombinuję, knuję i rekonstruuję, co tu do jakiego wątku dołączyć
Pomysł z połowinkowym pokazaniem prac był doskonały.
Usjwo - Wto 21 Cze, 2011
Moze "morale" sie poprawia, bo ostatnio z terminami krucho a okres wakacyjny napewno nie polepszy.
Calkiem niezle to wyszlo, teraz trzeba czekac na koniec
pitras - Wto 21 Cze, 2011
Kurcze fajnie wyszło, teraz rozbudził mi się apetyt na całość
moronica - Wto 21 Cze, 2011
23/24 mocne przejscie
masza - Wto 21 Cze, 2011
moronica, zaiste! A jakie pomysłowe...
hajhet - Wto 21 Cze, 2011
Rewelacyjnie wyszło!
mga - Wto 21 Cze, 2011
Mnie też się pary podobają
Maput - świetne skojarzenie! (będziesz już wiedział gdzie).
komor - Wto 21 Cze, 2011
No ładnie się bawicie, ładnie… :)
kasiakaaz - Czw 23 Cze, 2011
Całkiem fajnie wyszło, ciekawe jak w całości będzie się prezentowało... Trzy wątki znam, dwóch się domyślam... Hitem jest przejście 23-24
hijax_pl - Czw 06 Paź, 2011
Czy ktoś jeszcze pamięta zmawianie się na forum ponad pół roku temu, by brać udział w fotograficznej sztafecie?...
Zgłosiło się 17 osób, co daje 17 sztafet po 17 uczestników w każdej. Każda runda to 2 tygodnie, co daje w wersji optymistycznej 34 tygodnie, czyli 238 dni czyli (wliczając wakacje i inne zawinione / niezawinione opóźnienia) prawie... 9 miesięcy.
Oj w wielkich bólach się tworzyło, wielkich...
Dla wszystkich tych, którzy cierpliwie czekali na efekty (i dla tych, którzy w ogóle nie wiedzą, o co chodzi też) mam dobrą wiadomość: sztafeta dobiega końca.
Plony są obfite, więc prezentowane będą w siedemnastu siedemnastozdjęciowych postach.
Ku uciesze i z nadzieją na komentarze...
Oto pierwsza sztafeta - zapoczątkowana przeze mnie.
Sztafeta #6: hijax_pl
1
autor: hijax_pl
2
autor: pitras
3
autor: mga
4
autor: maput
5
autor: MC
6
autor: kozidron
7
autor: cybertoman
8
autor: mnich
9
autor: Tadeuszek
10
autor: kasiakaaz
11
autor: zwirek210
12
autor: Usjwo
13
autor: hajhet
14
autor: przemek51p
15
autor: moronica
16
autor: kmosw
17
autor: masza
I tu kończy się sztafeta...
Normalnie gluchy telefon.
cybertoman napisał/a: | Normalnie gluchy telefon. | Taaa... szkoda tylko, że się kadr wziął i przewrócił:)
MC - Czw 06 Paź, 2011
No niby tak, ale bez przesady.
Bez bicia przyznam, że akurat na to nie zwracałem uwagi...
MC napisał/a: | No niby tak, ale bez przesady. | Żartuję
masza - Czw 06 Paź, 2011
Niby głuchy telefon, ale widzę w całym tym wątku pewną konsekwencję - przewijającego się ducha imprezy.
Hijax_pl zaczął swawolnym czerwonym oknem, potem były nocne przygody (pitras podszedł spokojnie, spacerowo, ale most mgi już taki całkiem miło niewyraźny). Maput przeniósł imprezę do domu, a w wyniku szaleństw trzeba było zorganizować wesele (MC się tym zajął). Wtedy kozidron sprowadził wszystkich na ziemię, pogroził palcem i przypomniał o wartościach. Na szczęście cybertoman i mnich dość szybko unieśli ekipę ku niebu, aż nadleciał bocian Tadeuszka i znów było co opijać. Druty kasikaaz i widoczek zwirka210 doskonale obrazują stan rozbawienia towarzystwa. Przybył Usjwo z orkiestrą dętą, hajhet i przemek51p ochoczo dołączyli. Muzyka i tańce trwały w najlepsze - więc moronica przytomnie chwyciła za aparat, by to uwiecznić. Kmosw poszłaby w jej ślady, ale nieco osłabła i musiała napić się kawy. Masza dała największą plamę, bo nieroztropnie ciepnęła kliszę w naczynie, do którego ktoś pewnie za chwilę naleje barszczyk... ale co tam... Ważne, że zabawa przednia!
masza,
cybertoman - Czw 06 Paź, 2011
masza, powinnas ksiazki pisac.
W okresleniu "gluchy telefon" nie ma z mojej strony najmniejszej krzty krytyki. Wrecz przeciwnie, tak to sobie wymarzylem...
mga - Czw 06 Paź, 2011
masza, opiszesz tak każdy wątek? Już o to proszę
bardzo fajne skojarzenia na zdjęciach i historia
kończmy szybko inne wątki, bo ochota na więcej rośnie!
MC - Czw 06 Paź, 2011
masza, mam nadzieję, że podobne historie będą towarzyszyły kolejnym zdjęciom.
moronica - Czw 06 Paź, 2011
masza, no to sie wkopalas teraz
kasiakaaz - Czw 06 Paź, 2011
masza, przednia historyjka, a i zabawa także. Czekam z niecierpliwością na więcej
Co do samej Sztafety - Towarzystwo się przyłożyło, skojarzenia fajne.
edmun - Czw 06 Paź, 2011
a całe przewalenie sztafety przez Jacka
moronica - Czw 06 Paź, 2011
nawet szybko ta sztafeta zleciala, na poczatku to sie wydawalo tyyyyle miesiecy a teraz juz koniec. no to jak, kiedy kolejna?
kasiakaaz - Czw 06 Paź, 2011
moronica, trzeba by otworzyć nowy wątek i zacząć zbierać zgłoszenia, choć mnie jeszcze 3 fotki do zakończenia "starej" zostały Ale raz się żyje
przemek51p - Pią 07 Paź, 2011
ja tam proponuje przejść płynnie z jednej sztafety w drugą, nie ma co robić w przestoju, a sztafeta bedzie coraz większa i większa, zainteresują się nią media i galerie i kariera prężnie się rozwinie...... hehe a tak na poważnie świetna zabawa zmuszająca do kreatywności i odkurzenia sprzętu
kmosw - Pią 07 Paź, 2011
W takim razie czas na mój wątek. Tu też nie wyszło trzymanie się kadru, ale chyba w niczym to nie przeszkadza
Już nie mogę doczekać się następnych wątków.
Przy okazji piszę się na następną sztafetę
1.
autorka: kmosw
2.
autorka: masza
3.
autor: hijax_pl
4.
autor: pitras
5.
autorka: mga
6.
autor: maput
7.
autor: MC
8.
autor: kozidron
9.
autor: cybertoman
10.
autor: mnich
11.
autor: Tadeuszek
12.
autorka: kasiakaaz
13.
autor: zwirek210
14.
autor: Usjwo
15.
autor: hajhet
16.
autor: przemek51p
17.
autorka: moronica
hijax_pl - Pią 07 Paź, 2011
O.... jak ja sobie przypominam tę zabawę z robieniem foty...
W drugiej wersji były jeszcze gwiazdki
cybertoman - Pią 07 Paź, 2011
hijax_pl napisał/a: | W drugiej wersji były jeszcze gwiazdki | I tak niezle jajo!
Duzo kwiatow i kolorowo. Czekamy na opowiadanie !?
masza - Pią 07 Paź, 2011
Dajcie 10 minut na interpretację. Już otwieram piwo...
cybertoman - Pią 07 Paź, 2011
Jasne! I 10min i piwo.
hijax_pl - Pią 07 Paź, 2011
Oj chyba jedno to za mało
moronica - Pią 07 Paź, 2011
no to kozi dal plame
fajny slodziak na 11
masza - Pią 07 Paź, 2011
Kmosw zaczęła mocno - od oka Wielkiego Brata, które dojrzy wszystko, a tym samym zasugerowała uczestnikom sztafety, by mieli się na baczności. Masza (z nie do końca czystym sumieniem) lekko się zmieszała i spuściła wzrok - a przy okazji łypnęła do stojącej na biurku brudnej filiżanki po kawie. Napotkała tam piękne zasuszone wzorki. "Ale jaja" - pomyślał hijax_pl (choć całkiem możliwe, że przypomniał sobie popularny dawno temu piktogram przedstawiający Meksykanina smażącego jajko na patelni). Pitras postanowił sięgnąć po mikroskop. Dostrzegł na powierzchni białka wyjątkowo groźne bakterie. Mga załapała lęk przed infekcją, więc zanim zaczęła fotografować kwiaty, zdezynfekowała otoczenie (i siebie?). Rzeczywistość uległa rozmyciu. Maput chyba miał wtyki u Wielkiego Brata, bo jego zdjęcie jednak jakoś kojarzy się z praca hijaksa_pl (ale może się mylę)... MC postawił na radosny, niczym nieskrępowany rozkwit. Objawiły się kolejne, pełne pozytywnej energii, dzieci kwiaty: kozidron, cybertoman i mnich. Wtedy kot Tadeuszka wyczuł gdzieś kocimiętkę i pewnie chętnie by skosztował, gdyby nie świadoma mocy Wielkiego Brata kasiakaaz, która powiedziała: "dość używkom!" i zbudowała Wielki Mur. Zwirek210 zamarzył o odwilży (stąd woda), a Usjwo poparł go nieśmiało. Hajhet lekko wycofał się ku ciemności, przemek51p wieszczył czarne chmury, ale decydujący głos i tak należał do moroniki, która zaprosiła wszystkich do swego ziołowego ogródka.
PS Następną historyjkę piszę ktoś inny!
przemek51p - Sob 08 Paź, 2011
chyba musimy się złożyć maszy na piwo, żeby chciała kontynuować historyjki a tak nawiasem to brawa dla tej pani za flow w nawijce my chcemy więcej, ja bardzo proszę
MC - Sob 08 Paź, 2011
masza, jak będę w Szczecinie to chyba Ci osobiście to piwo sprezentuję
kmosw - Sob 08 Paź, 2011
masza, nie wycofuj się, prosimy
komor - Sob 08 Paź, 2011
No jestem pod wrażeniem. Gratuluję uczestnikom pomysłowości, cierpliwości i konsekwencji. W następnej sztafecie może i ja wezmę udział, bo ostatnio nie jestem tak umoczony czasowo w pracy.
degol - Sob 08 Paź, 2011
Fotografie jedno, ale masz-y opowieści zawiązują obraz w pełną kolorów kokardę, poezji tworzącej tę żywą wspólną komórkę, jedność jak przed plebiscytem piękności, który ostatnimi tygodniami mogliśmy śledzić nie koniecznie w wizjerach naszych optycznych przyjaciół
masza, mam wizję, grozi ci uzależnienie od " wspomagacza " ... nie daj się !
pitras - Nie 09 Paź, 2011
Pora na mój wątek
1
Autor pitras
2
Autor mga
3
Autor maput
4
Autor MC
5
Autor kozirdon
6
Autor cybertoman
7
Autor mnich
8
Autor Tadeuszek
9
Autor kasiakaaz
10
Autor zwirek210
11
Autor Usjwo
12
Autor hajhet
13
Autor przemek51p
14
Autor moronica
15
Autor kmosw
16
Autor masza
17
Autor hijax_pl
kozidron - Nie 09 Paź, 2011
masza, fajne te twoje podsumowania nie rezygnuj z następnego, chociaż mi do "dzieci kwiatów" jest dość daleko, chyba wtedy miałem jakąś zaćmę albo mało czasu
i podoba mi się zdjęcie kasiakaaz, z 6 sztafety
zwirek210 - Wto 11 Paź, 2011
Cała sztafeta to świetny pomysł. Cieszę sie ze brałem w niej udział i zamierzam jak tylko dane mi bedzie wziasc udział w kolejnej. Usjwo dzieki za cierpliwość bo czasem zawalałem terminy.
Masza Ty sie nie poddawaj tylko podaj konto na które bedziemy mogli ci przelać piwo . Opisy świetne
masza - Wto 11 Paź, 2011
No i gdzie te kolejne zdjęcia? Piwo schłodzone...
hijax_pl - Wto 11 Paź, 2011
masza, no to do dzieła.. wypij, nastrój się i... napisz historyjkę do tych fot co niedługo wpadną
pitras - Wto 11 Paź, 2011
masza, Ma wa... a mój wątek ?
P.S od kilku dni nogami przebieram aż przyjdzie Ci wena "tfucza"...
masza - Wto 11 Paź, 2011
pitras, rzeczywiście! Wybacz, jedna strona mi... uciekła. Chyba się skleiły.
Już się zabieram.
masza napisał/a: | pitras, rzeczywiście! Wybacz, jedna strona mi... uciekła. Chyba się skleiły.
Już się zabieram. |
Podaj gdzie ma przelać to Piwo (numer jakiś czy co)
pitras napisał/a: | od kilku dni nogami przebieram aż przyjdzie Ci wena "tfucza"... | Widać lodufa kiepsko chłodzi a i do sklepiku daleko
masza napisał/a: | Chyba się skleiły. | Skleiiiiły?
hijax_pl napisał/a: | pitras napisał/a: | od kilku dni nogami przebieram aż przyjdzie Ci wena "tfucza"... | Widać lodufa kiepsko chłodzi a i do sklepiku daleko
[ Dodano: Wto 11 Paź, 2011 21:55 ]
masza napisał/a: | Chyba się skleiły. | Skleiiiiły? |
No masz uprzedził mnie
masza - Wto 11 Paź, 2011
Sztafeta pitrasa – czyli od zachodu do pustych krzeseł
Pitras po raz kolejny obnażył swoją romantyczną naturę, zaczynając sztafetę od zachodu słońca. (Należałoby dodać, że obraz jest również pełen nadziei – jakby Autor pragnął uspokoić: „Słońce zgaśnie, zapalimy żarówki, prądu mamy pod dostatkiem”). Mga, zamiast podziwiać naturę, uczepiła się słupów i wylądowała na trzepaku, obok wycieraczki (która jest prawie jak zegar z Dalego). Motyw trzepania w fotografii okazał się nośny – maput domator z podwórka zabrał nas do kuchni. MC poszedł na całość w kwestii kulinariów, serwując wino w ilościach hurtowych oraz sprośne mięsiwa. Anarchistyczna natura kozidrona (wszak od dzieci kwiatów ostatnio się odżegnał) kazała mu zareagować oryginalnie i nieprzewidywalnie – i tak oto zamiast suto zastawionego stołu i imprezy otrzymaliśmy… sprytny (a i zgubny dla pewnych osobników) system lejków. Cybertoman sprawił, że drzewo z lejkami zakwitło i znów zbliżył nas ku niebu zwiewną białą smużką. Mnich, wiele się nie zastanawiając, postawił na zbliżenie. U Tadeuszka nadal było kwietnie i sielsko, ale coś niepokojącego już czaiło się za rogiem (a właściwie w rogu). Niebo u kasikaaz pociemniało, kłosy zadrżały złowieszczo. „Jesień idzie” – pomyślał zwirek210, zakładając sweter. Usjwo dołożył do widma jesieni potwora z mackami, a hajhet, by jeszcze bardziej podkręcić nastrój, sprowadził nas do piwnicy. Ale to przemek51p wyjął siekierę… Na szczęście, dzięki moronice, udało się płynnie przejść od zabójczego ostrza (tudzież obucha) ku niezbyt groźnemu nożykowi do warzyw i owoców. Uff… Kmosw zrobiła kolejny krok, przekroiła jabłko, a tym samym pozwoliła maszy na metaforyczne zobrazowanie idei dwóch połówek za pomocą dzieci. Hijax_pl przygotował dla młodocianych dwa krzesełka, wyróżniające się spośród wielu innych. Prawie jak dla nowożeńców – choć mam przeświadczenie, że na tych miękkich wygodniej by było niebożątkom…
Nooooo... masza jak zwykle na wysokości zadania.
Co to za piwko tam spijasz?
masza - Wto 11 Paź, 2011
hijax_pl napisał/a: | Co to za piwko tam spijasz? |
Takie na ostatnią literę polskiego alfabetu (żeby nie było reklamy).
maput - Wto 11 Paź, 2011
Po tych sztafetach już opublikowanych widać że najgorsze co może się zdążyć, to wpadnięcie w "roślinną pułapkę". Jak się jedno zdjęcie kwiatka/drzewka/listka trafi to potem trzyma kolejnych kilka osób i się uwolnić od tego trudno
masza - Wto 11 Paź, 2011
maput napisał/a: | najgorsze co może się zdążyć, to wpadnięcie w "roślinną pułapkę" |
Święte słowa. W następnej sztafecie dobrze przyjąć niepisaną zasadę, że jak się dostanie roślinę, to należy od niej od razu uciekać. Przynajmniej będzie przeplatanka.
masza napisał/a: | maput napisał/a: | najgorsze co może się zdążyć, to wpadnięcie w "roślinną pułapkę" |
Święte słowa. W następnej sztafecie dobrze przyjąć niepisaną zasadę, że jak się dostanie roślinę, to należy od niej od razu uciekać. Przynajmniej będzie przeplatanka. |
Ja staram się uciekać
Dzięki za podsumowanie, jesteś WIELKA
masza - Wto 11 Paź, 2011
pitras, proszę mnie nie zawstydzać, bo od wstydu wena zdycha!
kasiakaaz - Sro 12 Paź, 2011
masza,
Usjwo - Sro 12 Paź, 2011
Niezle sie tu bawicie . Ciekawe skojarzenia wyszly, sam czekam z niecierpliwoscia na nastepne. Z braku czasu nie mam mozliewosci dokladnie sie przyjzec .
kasiakaaz jaki to model lodowki? zanabylbym jedna
komor - Sro 12 Paź, 2011
kasiakaaz, czy to jakaś studencka chawira?
masza napisał/a: | Takie na ostatnią literę polskiego alfabetu |
No to widać, że od A daleko już zaszłaś, stąd te pełne fantazji popisy literackie.
maput - Sro 12 Paź, 2011
masza napisał/a: | Takie na ostatnią literę polskiego alfabetu |
Ź ?
hijax_pl - Sro 12 Paź, 2011
maput, oj chyba nie...
mozer - Sro 12 Paź, 2011
maput, ostatnią literą polskiego alfabetu jest "Ż"
Usjwo - Sro 12 Paź, 2011
ale sa dwa piwa na ta litere
maput - Sro 12 Paź, 2011
kurde... faktycznie. Ale jako ścisłowcowi mi wolno I tak częściej operuję greckim alfabetem
maput napisał/a: | I tak częściej operuję greckim alfabetem | Czyli Sigmami?
mozer - Sro 12 Paź, 2011
hijax_pl, raczej alfami
jeden pies
maput - Sro 12 Paź, 2011
Z dwojga złego wolę Sigmę. fajniej się ja pisze
masza - Pią 04 Lis, 2011
Mam i ja swoją sztafetę! Zdecydowanie królowała architektura, choć i pewne odstępstwa się znalazły. Tradycyjnie już zdarzyło się fiknięcie koziołka z pionu do poziomu, ale nieoczekiwanie wszystko wróciło do normy.
Ktoś chętny do ułożenia historyjki?
PS Antybiotykoterapia wyklucza wenowspomagacze, ech.
1. masza
2. hijax_pl
3. pitras
4. mga
5. maput
6. MC
7. kozidron
8. cybertoman
9. mnich
10. Tadeuszek
11. kasiakaaz
12. zwirek210
13. Usjwo
14. hajhet
15. przemek51p
16. moronica
17. kmosw
maput - Pią 04 Lis, 2011
No tym razem nie było tyle kreatywności co w pozostałych już zaprezentowanych.
cybertoman - Pią 04 Lis, 2011
Kreatywnego podejscia do formatu nie mozna pominac.
MC - Pon 07 Lis, 2011
No to czas na "moją" sztafetę:
1. MC
2. kozidron
3. cybertoman
4. mnich
5. Tadeuszek
6. kasiakaaz
7. zwirek210
8. Ujswo
9. hajhet
10. przemek51p
11. moronica
12. kmosw
13. masza
14. hijax_pl
15. pitras
16. mga
17. maput
moronica - Pon 07 Lis, 2011
oo ta sztafeta jest duzo ciekawsza od poprzedniej ciekawe czy trafi sie choc jedna trzymajaca format do konca
masza - Pon 07 Lis, 2011
Bardzo mi się podoba ta sztafeta. Dużo ciekawych fotografii i fajne przejścia. A dwa ostatnie zdjęcia - rewelacyjny finisz.
maput - Pon 07 Lis, 2011
Chyba najlepsza z dotychczasowych. Kilka zdjęć bardzo dobrych jest. I uniknęliśmy roślinek
mga - Sro 09 Lis, 2011
Fajne skojarzenia. Wydaje mi się, że gdy szukaliśmy skojarzeń a mniej podobieństw, przejścia są ciekawsze.
...masza...nie pokusiłabyś się o historyjkę?
ps. apel do jeszcze "biegnących": dajcie zdjęcia. Pitras, tylko jedno
kozidron - Pią 11 Lis, 2011
Witam, w końcu dałem radę poskładać wszystko "do kupy"
Chciałbym też podziękować wszystkim za udział, pomysłodawcom sztafety i "modom" którzy czuwali nad terminami i obsługą całej sztafety.
Mogę tylko dodać, że tak prosta zabawa, zmusiła mnie parokrotnie do wyjścia z domu w poszukiwaniu kadru, czasem trafiałem na tematy łatwe i wystarczyła "szuflada" czasem coś mnie przerosło i nie wiedziałem co wkleić. Generalnie dobrze się przy całości bawiłem i sam jestem zdziwiony, że tak prosta zabawa może sprawić tyle przyjemności, przy okazji przypomniało mi się co to znaczy "robić zdjęcia", tak więc dzieki wszystkim
1. kozidron
2. cybertoman
3. mnich
4. Tadeuszek
5. kasiakaaz
6. zwirek210
7. Usjwo
8. hajhet
9. przemek51p
10. moronica
11. kmosw
12. masza
13. hijax_pl
14. pitras
15. mga
16. maput
17. MC
przemek51p - Pią 11 Lis, 2011
ciekawi mnie tylko czemu MC ładna pani kojarzy sie z grzybem, bardzo ciekawe proszę o wytłumaczenie skojarzenia bo bardzo mnie to intryguje hehe
mozer - Pią 11 Lis, 2011
przemek51p, bo pani ma sukienkę we wzór muchomorka?
MC - Pią 11 Lis, 2011
Dokładnie tak!
kasiakaaz - Pią 11 Lis, 2011
przemek51p, no chyba nie podejrzewałeś MC o to, że taka ładna pani kojarzy mu się ze starym grzybem?..
A swoją drogą dwie ostatnie sztafety bardzo fajne.
kozidron, mnie sztafeta też zmuszała do wyjścia z domu, bo zasób szuflady mam jeszcze ograniczony. I to było bardzo fajne, bo zamiast gnić w domu przed kompem, trzeba było się ruszyć i przy tej okazji tę szufladę zapełniać. A przy okazji, w moim przypadku - stale uczyć się czegoś nowego
maput - Pią 11 Lis, 2011
Ja jestem z siebie dumny, że tylko 3 zdjęcia z tych 17 wyciągnąłem z szuflady. Gdyby nie to sztafetowanie, to na bank bym tyle razy z jasno określonym celem fotograficznym domu nie wyszedł.
moronica - Pią 11 Lis, 2011
ja sie rowniez 3 razy zlamalam
przemek51p - Pią 11 Lis, 2011
nie no nie podejrzewam MC o takie skojarzenie, może to ja za bardzo zwróciłem uwage na panią, że aż szczegółów nie dostrzegałem.... hehe u mnie szuflada była również 2-3 razy
wyjście z aparatem swoją drogą, ale sztafeta również zmusza do kreatywnego myślenie, bo czasami jak poprzednik zagnie jakiś zdjęciem (czasami musiałem sie nieźle nagimnastykować aby coś wymyśleć)
ja chce już następną sztafete
cybertoman - Pon 14 Lis, 2011
1. cybertoman
2. mnich
3. Tadeuszek
4. kasiakaaz
5. zwirek210
6. Usjwo
7. hajhet
8. przemek51p
9. moronica
10. kmosw
11. masza
12. hijax_pl
13. pitras
14. mga
15. maput
16. MC
17. kozidron
kozidron - Pon 14 Lis, 2011
No, muszę przyznać ta sztafeta miała rozstrzał
maput - Pon 14 Lis, 2011
Gdyby nie ostatnie zdjęcie udałoby się utrzymać poziom. Znaczy się format taki.
Kilka fajnych przejść jest
moronica - Pon 14 Lis, 2011
ciekawe jak sie tu watek wojenny objawil dwukrotnie
Temat dwóch okien rownież.
edmun - Pon 14 Lis, 2011
niezłe niezłe
masza - Pon 14 Lis, 2011
Trochę się cofnę.
Sztafeta kozidrona - świetna!
Zdjęcie cybertomana, które już w połowie zabawy zobaczyłam na forum, rozbraja mnie za każdym razem, gdy na nie patrzę. Ponadczasowe arcydzieło.
I od razu muszę przyznać, że kozidron zaczął interesująco - skokiem w głąb króliczej nory.
Obok małp zwirka210 też nie umiem przejść obojętnie, a dla mgi brawa za piękne przejście.
Sztafeta cybertomana także ciekawa, zróżnicowana. Początek był nastrojowy, a potem... rozpętała się wojna. Dobrze, że szybko udało się odejść od roślinności (która potrafi zassać skojarzenia jak czarna dziura) do zwierząt, a potem to już w ogóle się rozkręciło. Fajny zagadkowy koniec.
masza, Twoje opisy coraz krotsze... a ciekawy bylem, jak wybrniesz z tego rozbrajajacego zdjecia.
moronica - Czw 17 Lis, 2011
kolejna sztafeta zakonczona
1. moronica
2. kmosw
3. masza
4. hijax_pl
5. pitras
6. mga
7. maput
8. MC
9. kozidron
10. cybertoman
11. mnich
12. Tadeuszek
13. kasiakaaz
14. zwirek210
15. Ujswo
16. hajhet
17. przemek51p
maput - Czw 17 Lis, 2011
energetycznie..
komor - Czw 17 Lis, 2011
Muszę zweryfikować moje mniemanie o polskiej fuszerce i prowizorce. To wszystko pikuś w stosunku do chińskiej fuszerki i prowizorki, jak widzę…
edmun - Pią 18 Lis, 2011
komor, chyba podeślę kilka zdjęć z wysp, gdzie logika Anglików doprowadza mnie do dziwnych stanów mojego umysłu
kasiakaaz - Sob 19 Lis, 2011
Ostatnia sztafeta "zatoczyła koło" - rozpoczęła się poniekąd świecącą latarnią/żarówką i żarówką zakończyła.
Usjwo - Nie 20 Lis, 2011
komor napisał/a: |
Muszę zweryfikować moje mniemanie o polskiej fuszerce i prowizorce. To wszystko pikuś w stosunku do chińskiej fuszerki i prowizorki, jak widzę… |
no musze sie przyznac ze to zdjecie szufladowe , i nie jest to chinska tylko filipinska prowizorka . Chociaz w Chinach tez mozna podobne zobaczyc, to jest troche lepiej
mnich - Wto 22 Lis, 2011
Mimo problemów z netem, jakoś postaram się wrzucić mój wątek sztafety:
1. mnich
2. Tadeuszek
3.kasiakaaz
4.zwirek210
5.Usjwo
6. hajhet
7.przemek51p
8.moronica
9.kmosw
10.masza
11.hijax_pl
12.pitras
13.mga
14.maput
15.MC
16.kozidron
17.cybertoman
Dzięki za wspólną zabawę!
komor - Wto 22 Lis, 2011
Wypas i fajne przejścia. Bardzo mi się podobają zdjęcia 1, 2, 7, 10, natomiast przejścia w większości świetne.
Tutejszyn - Wto 22 Lis, 2011
Sztafeta niesamowita. Świetne przejścia, mądre i zaskakujące. Po przejściu z 2 na 3 już chciałem się odezwać. Nie wiem.. chyba nie spodziewałem się, że coś mnie jeszcze tu zaskoczy, a tu 7 (Idealne do pleneru 321). Z 9 na 10.. Kiedy posiedzi się przy tym chwilkę - genialne. Potem kolejne.. normalnie odjazd!
hijax_pl - Wto 22 Lis, 2011
Fakt - świetna sztafeta
I też pierwsza, która się nie przewróciła
hijax_pl napisał/a: | ..I też pierwsza, która się nie przewróciła |
Właśnie zainspirowałes mnie i wpadlem na sentencje godną wykucia w skałach Mount Rushmore.. A idzie to mniej więcej tak: "nie przewróci się, co juz lezy..". Kurcze, ale jestem świetny..
moronica - Wto 22 Lis, 2011
1 rewelacja, chyba najlepsze zdjecie wsrod dotychczas opublikowanych sztafet
Tak, zdjecie rewelacja, choć nie zapomnam o zdjęciu cybertomana, które niezmiennie jest no 1 (to z ręką i pupą).
moronica - Wto 22 Lis, 2011
cybertoman wygrywa w przejsciach
cybertoman - Wto 22 Lis, 2011
Tylko przejsciowo... A tak przy okazji, ta roznorodnosc sztafet jest intrygujaca.
przemek51p - Sro 23 Lis, 2011
dzięki za uznanie a co do pleneru 321, może faktycznie spróbuje swoich sił... tylko musze poszukać pionowego kadru
Usjwo - Pon 28 Lis, 2011
Poniewaz Tadeuszek nie daje znaku zycia, pozwlilem sobie wstawic jego sztafete
1. Tadeuszek
2. kasiakaaz
3. zwirek210
4. Usjwo
5. hajhet
6. przemek51p
7. moronica
8. kmosw
9. masza
10. hijax_pl
11. pitras
12. mga
13. maput
14. MC
15. kozidron
16. cybertoman
17. mnich
Zachecam do komentarzy!
Tadeuszek - Sob 03 Gru, 2011
Usjwo, dzięki za pomoc i cierpliwość do mnie, byłem największym opóźnieniem sztafety, w zasadzie to jeszcze 2 zdjęcia wiszę.
hmm 'moja(nasza)' sztafeta podoba mi się najbardziej
przemek51p - Pon 12 Gru, 2011
Natomiast mój wątek prezentuje się tak:
1.przemek51p
2.moronica
3.kmosw
4.masza
5.hijax_pl
6.pitras
7.mga
8.maput
9.MC
10.kozirdon
11.cybertoman
12.mnich
13.Tadeuszek
14.kasiakaaz
15.zwirek210
16.Usjwo
17.hajhet
kasiakaaz - Pon 12 Gru, 2011
Ale imprezowa sztafeta...
moronica - Pon 12 Gru, 2011
sztafeta zatoczyla kolo i sie nie przewrocila
komor - Pon 12 Gru, 2011
Przejście z 2 do 3 zabiło mnie…
zwirek210 - Pon 19 Gru, 2011
Czy ktos cos wie co sie dzieje z Koleżanką kasiakaaz Bo do tej pory nie mogę zrobić ostatniej fotki do sztafety. Po za tym to czy każdy wystawia swoją rundę ? Jeśli tak to skąd mam wsiąść fotki do swojej rundy
przemek51p - Pon 19 Gru, 2011
jeśli skończy się twój wątek to nasz "administrator" sztafety wyśle ci zdjęcia do publikacji
kasiakaaz - Pon 19 Gru, 2011
zwirek210, niestety fotki dostawałam z bardzo duuuużym opóźnieniem (zresztą do tej pory nie mam jeszcze 2). Te, które dostałam ostatnio (2), dostałam w okresie, kiedy czasu u mnie bardzo brak, ale obiecuję, że w przeciągu tygodnia dostaniesz obie, bo pomysł jest, tylko czeka na realizację.
zwirek210 napisał/a: | Jeśli tak to skąd mam wsiąść fotki do swojej rundy |
Myślę, że Usjwo lub Mnich podeślą Ci wszystkie fotki.
zwirek210 - Wto 20 Gru, 2011
Kasiakaaz Super w takim razie czeka na fotki. I doskonale rozumiem co to znaczy brak czasu bo sam nie raz blokowałem sztafete.
komor - Nie 01 Sty, 2012
Z okazji nowego roku większość wątków zdjęciowych dostała nowe otwarcia 2012, ale te najmniej popularne zostają. Podbijam jedynie temat, żeby nie zaginął pośród pozamykanych wątków 2011, wśród których się znajdował.
Usjwo - Wto 03 Sty, 2012
przemek51p napisał/a: | jeśli skończy się twój wątek to nasz "administrator" sztafety wyśle ci zdjęcia do publikacji |
Jak "administrator" wróci z wakacji (za tydzień) to prześle następna sztafete, bo właśnie następna sie skończyła. A także ponaglenie dla spóźnialskich.
maput - Czw 12 Sty, 2012
No to lecim:
1. maput
2. MC
3. kozidron
4. cybertoman
5. mnich
6. Tadeuszek
7. kasiakaaz
8. zwirek210
9. Ujswo
10. hajhet
11. przemek51p
12. moronica
13. kmosw
14. masza
15. hijax_pl
16. pitras
17. mga
moronica - Czw 12 Sty, 2012
roslinnosc ponownie dopadla sztafete
cybertoman - Czw 12 Sty, 2012
Tym razem ja polozylem...
masza - Czw 12 Sty, 2012
Podoba mi się porządek logiczny wydarzeń w tej sztafecie.
Gitara na torach, jako symbol włóczęgostwa i niezależności, a potem suszarka - cywilizacja i dobrobyt. Ewoluuje w fajkę. I czujemy urok nałogów. Oczywiście - jeśli fajka - nie zna życia, kto nie służył w marynarce. Tak mniej więcej. Potem są wody śródlądowe i zakrada się roślinność, ale dość szybko ustępuje miejskim krajobrazom. Wreszcie znów drzewo wiedzie prym, choć nieśmiało próbuje się przebić wspólnota wyznaniowa, ale... jednak natura zwycięża. Słonecznik w pełnej krasie, słonecznik u schyłku, a na koniec mocny akord - pył, proch, popiół. Tylko Feniksa brakuje!
Czyż nie filozoficznie?
mga - Czw 12 Sty, 2012
masza napisał/a: | Tylko Feniksa brakuje!
|
Może odrodzi się w nowej sztafecie? (jak ta już się skończy)
MC - Pią 13 Sty, 2012
masza napisał/a: | potem suszarka - cywilizacja i dobrobyt |
Jesteś w błędzie moja droga. To nie suszarka
hijax_pl - Pią 13 Sty, 2012
Słuchaweczka
Tutejszyn - Sob 14 Sty, 2012
MC napisał/a: | masza napisał/a: | potem suszarka - cywilizacja i dobrobyt |
Jesteś w błędzie moja droga. To nie suszarka |
Jak nie, jak tak.. To przecież suszarka, cała ona!
masza - Sob 14 Sty, 2012
MC napisał/a: | Jesteś w błędzie moja droga. To nie suszarka |
hijax_pl napisał/a: | Słuchaweczka |
Słuchaweczka?! A niby jak słuchaweczka ma się z gitarą kojarzyć? Suszarka to rozumiem...
MC - Sob 14 Sty, 2012
No tak... Przepraszam za takie dziwne skojarzenie...
mga - Pią 20 Sty, 2012
Hm, też widziałam suszarkę.
Na gitarze się gra, a w słuchawkach tej gry słucha. Gdyby to była suszarka, to... to suszarka by tę gitarę zagłuszała. Więc MC , cokolwiek byś sfotografował, byłoby skojarzenie.
MC - Pią 20 Sty, 2012
Oj, te kobiety... Wszędzie by tylko o urodę dbały
komor - Pią 20 Sty, 2012
Dokładnie. Czyli interpretacja Maszy jest taka, że nawet na włóczęgę z gitarą trzeba zabrać suszarkę. Moja żona by tak zrobiła.
kasiakaaz - Pią 20 Sty, 2012
komor napisał/a: | nawet na włóczęgę z gitarą trzeba zabrać suszarkę. |
... i prostownicę.
mga - Nie 29 Sty, 2012
Z podkręconym wąsem typ spojrzał życzliwie na sztafeciarzy
1. mga
2. maput
3. MC
4. kozidron
5. cybertoman
6. mnich
7. tadeuszek
8. kasiakaaz
9. zwirek210
10. ujswo
11.hajhet
12. przemek81p
13. moronica
14. kmosw
15. masza
16. hijax_pl
17. pitras
hajhet - Wto 07 Lut, 2012
No to pora na moją sztafetę
1. hajhet
2. przemek51p
3. moronica
4. kmosw
5. masza
6. hijax_pl
7. pitras
8. mga
9. maput
10. MC
11. kozidron
12. cybertoman
13. mnich
14. Tadeuszek
15. kasiakaaz
16. zwirek210
17.Usjwo
Pozdrawiam i życzę miłego oglądania
Usjwo - Wto 17 Kwi, 2012
Poniewaz prawdopodobnie juz zadne zdjecie nie dojdzie na konto sztafety, pozwole sobie opublikowac brakujace watki.
watek kasiakaaz (brak tylko ostatniego zdjecia)
1. kasiakaaz
2. zwirek210
3. Usjwo
4. hajhet
5. przemek51p
6.moronica
7. kmosw
8. masza
9. hijax_pl
10. pitras
11. mga
12. maput
13. MC
14. kozidron
15. cybertoman
16. mnich
zachecam oczywiscie do komentarzy
Najlepeze przejscie dla mnie to z 9 na 10, i na koniec kawa "powrocila" do kubeczka
Pozostaly dwa watki do publikacji (za chwile)
kozidron - Wto 17 Kwi, 2012
Ile to czasu, jak zaczęliśmy tą zabawę ale w końcu się udało
Usjwo - Wto 17 Kwi, 2012
ponad rok juz minal, pierwsze zdjecia zostaly zrobione przed 11 lutego 2011
[ Dodano: Sro 18 Kwi, 2012 13:12 ]
watek zwirek210 (brak 2 zdjec)
1. zwirek210
2. usjwo
3. hajhet
4. przemek51p
5. moronica
6. kmosw
7. masza
8. hijax_pl
9. pitras
10. mga
11. maput
12. MC
13. kozidron
14. cybertoman
15. mnich
Do opublikowania pozostal jeszcze jeden watek
Najlepsze 10 na 11 i 14 na 15
hijax_pl - Sro 18 Kwi, 2012
O - Komor się załapał też
Usjwo - Sro 18 Kwi, 2012
No i ostatni watek
watek Usjwo
1. Usjwo
2. hajhet
3. przemek51p
4. moronica
5. kmosw
6. masza
7. hijax_pl
8. pitras
9. mga
10. maput
11. MC
12. kozidron
13. cybertoman
14. mnich
15. Tadeuszek
16. kasiakaz
Dobre 12 na 13 i 9 na 10 (chociaz to ostatnie nie moge skojarzyc ) i 10 na 11
Dziekuje wszystkim uczestnikom za dobra zabawe, mielismy co robic przez caly rok
Szczegolnie koledze mnichowi (ktorego ostatnio nie ma na forum ) za pomoc w administrowaniu schedulem i wszystkim innym od ktorych otrzymywalem pomocne uwagi w trakcie.
Tak wiec oficjalnie druga ture sztafety oglaszam za zamknieta!
komor - Sro 18 Kwi, 2012
Żaba wisząca na jednym palcu – bezcenne.
Zobaczyć siebie na zdjęciu sprzed paru lat – za to zapłacę kartą… A nie, przepraszam, to nie reklama.
hijax_pl - Sro 18 Kwi, 2012
Usjwo napisał/a: | Tak wiec oficjalnie druga ture sztafety oglaszam za zamknieta! | Uffff
cybertoman - Sro 18 Kwi, 2012
Żaba jest fajowa!
masza - Sro 18 Kwi, 2012
W wątku kasikaaz było mocno energetycznie na początku. Tym bardziej podoba mi się gumowa kaczuszka! Hijax_pl, czy to Twoja ulubiona zabawka kąpielowa?
W sztafecie zwirka210 żaba rządzi! I w ogóle dużo fajnych przejść.
U Usjwo ciekawe są przejścia 8-9-10. Mga ładnie wybrnęła z płotu, a maput świetnie nawiązał. Zdjęcie cybertomana zastanawiające. I piękny ten zielony parasol na końcu!
Usjwo napisał/a: | Tak wiec oficjalnie druga ture sztafety oglaszam za zamknieta! |
Świetnie się bawiłam. Dziękuję wszystkim uczestnikom za wspaniałe towarzystwo. No i... może kiedyś jeszcze skusimy się i machniemy kolejną fotosztafetę?
maput - Czw 19 Kwi, 2012
Usjwo napisał/a: | 9 na 10 (chociaz to ostatnie nie moge skojarzyc ) |
Cóż... tylko to mi się kojarzyło z pawiem
Zabawa była świetna, zmuszała do wyprowadzenia aparatu na spacer, a i pogłówkowanie było wskazane. Może kiedyś znów...
Usjwo - Czw 19 Kwi, 2012
maput napisał/a: | Usjwo napisał/a: | 9 na 10 (chociaz to ostatnie nie moge skojarzyc ) |
Cóż... tylko to mi się kojarzyło z pawiem |
No to rewelacja!!
maput napisał/a: |
Może kiedyś znów... |
Dajmy wszystkim chwile wytchnienia, bo pod koniec zadyszka byla , a moze jakies inne pomysly?
AuThoR - Czw 19 Kwi, 2012
ej no....proszę nie szastać moim wizerunkiem
mga - Czw 19 Kwi, 2012
A już miałam pytać czy jest może drink "pawie oczko" czy coś podobnego, a tu...dobre, dobre skojarzenie
Oczywiście żabę podeślę koledze uwidocznionemu na zdjęciu, a nuż weźmie przykład?
Dzięki wszystkim za dobrą zabawę.
|
|