forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Panasonic Lumix TZ7 czy Nikon S5100 ??

ArtmanBrd - Pon 31 Sty, 2011
Temat postu: Panasonic Lumix TZ7 czy Nikon S5100 ??
witam. czy ktos moze ma ktorys z aparatow?
(Nikon s5100 - Lumix TZ7)

czytalem opinie na temat TZ7 - sa podzielone ale wiekszosc sklania sie ku temu ze jest wart swej ceny. O nikonie nic tu nie ma bo to raczej nowy model? z tego co sie zorientowalem....

nie chodzi mi o gps i konieczne filmy dobrej jakosci... zalezy mi na ladnych ostrych wyraznych zdjeciach i aparat na okazje (wycieczki, imprezy itd).

prosze o podpowiedzi z gory dzieki :D

Jeck - Wto 01 Lut, 2011

Mam TZ 3, bomba jak dla mnie (a teraz są już o niebo wyżej z techno,) . W tej chwili za 700 powinieneś spokojnie kupić TZ8
Ja miałem taki dylemat jak Ty 3 lata temu i nie żałuję prawie 2k wydanych na TZ-ta.
Teraz przyszedł czas na lustrzankę :)

A co do aparatu serii TZ, robią naprawdę dobre zdjęcia. Polecam

wielbicielxx - Wto 01 Lut, 2011

Potwierdzam warto kupic TZ. Jesli masz wybierac miedzy TZ7 a TZ8 lepiej wybrac TZ7 starszy ale ma mniej pixseli a to lepiej i ma lepszy wyswietlacz niz TZ8. Reszta bez zmian poza trybami manualnymi ale w TZ7 wszystko co istotne da sie ustawic.
ArtmanBrd - Sro 02 Lut, 2011

tak z tego co patrzylem to TZ7 jest chyba nieco drozszy niz 700zl.

czytalem tez pozytywne opinie o tym s5100 - nowy model idealny dla amatora ktory chce z automatyki robic dobre i ladne wyrazne zdjecia! czyli konkretnie dla kogos takiego ja ja :)

ale nikt tutaj chyba z tym nikonem nie ma do czynienia. sprawdze dzis w media jak te aparaty stoja i ktorys wybiore, jak narazie dzieki za pomoc, jesli ktos jeszcze mialby ciekawa uwage i wiedze na ten temat to z gory dzieki za dalsze info.