forum.optyczne.pl

Filtry, konwertery i soczewki - mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL - POMOCY!!!

wojaka - Pon 31 Sty, 2011
Temat postu: mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL - POMOCY!!!
Witam kupiłem dzi¶ na giełdzie wła¶nie takie cu¶ mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL , z my¶l±, że może mi się przyda albo, że to sprzedam i szukam w necie informacji na temat tego sprzętu ale nic nie mogę znaleĽć. Czy kto¶ orientuje się może cóż to za sprzęt i do czego służy. Z góry dziękuję i pozdrawiam
moronica - Pon 31 Sty, 2011

conversion, nie conversation ;) bedzie ci latwiej poszukac

wyglada na konwerter szerokokatny nakrecany na obiektyw, chyba ze nie ma gwintu to wtedy pewnie jakos inaczej sie go mocuje na konkretnych szklach

wojaka - Pon 31 Sty, 2011

już poprawiłem :) , a więc s± dwa: wide i tele (czyli rozumiem szeroki kat i zoom). Wygrzebałem mojego heliosa 44m-4 2/58 i pasuj± do niego. Czyli już wiadomo :) .
moronica - Pon 31 Sty, 2011

nie zoom, zoom to zmienna ogniskowa. konwerter tele po prostu zwieksza ogniskowa twojego obiektywu ilestam razy (zazwyczaj ~1.4x, 2x, 3x)
Usjwo - Pon 31 Sty, 2011
Temat postu: Re: mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL - POMOCY!!!
wojaka napisał/a:
Witam kupiłem dzi¶ na giełdzie wła¶nie takie cu¶ mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL ,

Niejeden chcialby miec aparat Mamiya, no moze nie akurat 528 TL, ale poczatek dobry...