|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL - POMOCY!!!
wojaka - Pon 31 Sty, 2011 Temat postu: mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL - POMOCY!!! Witam kupiłem dzi¶ na giełdzie wła¶nie takie cu¶ mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL , z my¶l±, że może mi się przyda albo, że to sprzedam i szukam w necie informacji na temat tego sprzętu ale nic nie mogę znaleĽć. Czy kto¶ orientuje się może cóż to za sprzęt i do czego służy. Z góry dziękuję i pozdrawiam
moronica - Pon 31 Sty, 2011
conversion, nie conversation bedzie ci latwiej poszukac
wyglada na konwerter szerokokatny nakrecany na obiektyw, chyba ze nie ma gwintu to wtedy pewnie jakos inaczej sie go mocuje na konkretnych szklach
wojaka - Pon 31 Sty, 2011
już poprawiłem , a więc s± dwa: wide i tele (czyli rozumiem szeroki kat i zoom). Wygrzebałem mojego heliosa 44m-4 2/58 i pasuj± do niego. Czyli już wiadomo .
moronica - Pon 31 Sty, 2011
nie zoom, zoom to zmienna ogniskowa. konwerter tele po prostu zwieksza ogniskowa twojego obiektywu ilestam razy (zazwyczaj ~1.4x, 2x, 3x)
Usjwo - Pon 31 Sty, 2011 Temat postu: Re: mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL - POMOCY!!!
wojaka napisał/a: | Witam kupiłem dzi¶ na giełdzie wła¶nie takie cu¶ mamiya/sekor wide conversion lens for 528 TL , |
Niejeden chcialby miec aparat Mamiya, no moze nie akurat 528 TL, ale poczatek dobry...
|
|