forum.optyczne.pl

Wirtualne Plenery - XVI WIRTUALNY PLENER

goltar - Pon 31 Sty, 2011
Temat postu: XVI WIRTUALNY PLENER
XVI WIRTUALNY PLENER

Temat XVI wirtualnego pleneru, który zaproponował mnich to: "Poszukiwanie koloru".

Regulamin pleneru:
1. Kolejny temat wybiera zwycięzca tego pleneru.
2. Temat jest zamykany do dnia 19.02.2011. Do tego dnia mamy czas na przygotowanie i przesłanie swojej pracy.
3. Wykonane prace należy przesyłać jako załącznik na adres e-mail: plener(at)optyczne.pl, podając w tytule numer pleneru i swój nick z forum: np. "XVI.goltar". Prace można przesyłać od dnia ogłoszenia konkursu do dnia 19.02.2011. Każdy może wysłać jedną pracę.
4. Wielkość prac ograniczona jest do 800 x 800 pix, format pracy to JPEG. Praca nie powinna zawierać metadanych Exif. W przypadku jeśli zgłoszona praca będzie zawierała dane Exif, zostaną one usunięte przez moderatora przed publikacją.
5. Dozwolone jest wstawianie prac zawierających w sobie kilka zdjęć.
6. Edycja w programach graficznych jest dozwolona.
7. Data wykonania zdjęcia nie jest istotna (mogą to być zdjęcia już wcześniej wykonane) .
8. Zabronione jest wstawianie prac, które były już prezentowane na forum.optyczne.pl.
9. 20.02.2011 przesłane prace będą zamieszczane przez moderatora w tym temacie w kolejności nadesłania, z podaniem tylko numeru pracy (bez podawania kto jest autorem).
10. Po wstawieniu wszystkich zgłoszonych prac temat zostanie otwarty i do dnia 26.02.2011 będzie czas na głosowanie i ocenę wykonanych prac. W tym okresie:
> 10a. Dozwolone jest ocenianie wszystkich zgłoszonych do konkursu prac oraz zamieszczenie uzasadnienia dokonanego wyboru (za wyjątkiem sytuacji opisanej w pkt 10d).
> 10b. Każdy w komentarzu może oddać głos tylko na jedną pracę.
> 10c. Inne, nie wskazane w pkt 10a i 10b komentarze i dyskusje są zabronione (np na temat komentarza lub oceny, którą zamieścił inny Forumowicz).
> 10d. Zabronione jest pisanie komentarzy przez autorów prac, na temat ich własnej pracy.
> 10e. Zabronione jest pisanie kto jest autorem pracy.
11. 27.02.2011 moderator podlicza głosy, publikuje kto jest autorem poszczególnych prac (podając nick) i ogłasza zwycięzcę oraz prace które zajęły drugie i trzecie miejsce.
12. Za złamanie regulaminu dotyczącego pkt 4 lub 8 praca autora zostanie zdyskwalifikowana. Za złamanie pozostałych zasad regulaminu moderator może udzielić ostrzeżenia.
13. Wszelkie uwagi formalne i techniczne proszę zgłaszać w TYM TEMACIE.
14. Biorąc udział w plenerze każdy z uczestników wyraża zgodę, aby praca która otrzyma największą liczbę głosów została umieszczona na głównej stronie portalu optyczne.pl wraz z nickiem autora, w informacji o nowym temacie wirtualnego pleneru, bez jakichkolwiek roszczeń autora w stosunku do właściciela portalu Optyczne.pl CO-NET Robert Olech ul. Żwirki i Wigury 11/34 83-000 Pruszcz Gdański.
15. Biorąc udział w plenerze każdy z uczestników oświadcza, iż jest autorem wstawionej pracy i posiada do niej wyłączne prawa autorskie, a wszystkie osoby widniejące na zdjęciu wyrażają zgodę na ich opublikowanie oraz publiczną ekspozycję.
16. Po ogłoszeniu wyników konkursu dozwolone są dowolne dyskusje na temat wykonanych prac.

goltar - Nie 20 Lut, 2011

Mam nadzieję, że każdy znajdzie swoją pracę którą zgłosił. Gdyby jednak jakiejś pracy brakowało, to proszę o zgłoszenie do mnie na PRIV. Zgłoszone zostały 23 prace.

UWAGA!
Jednak przypadkowo zaginęło 24 zdjęcie, które dodałem po rozpoczęciu głosowania. Najmocniej przepraszam autora. Jednocześnie osoby które już głosowały, mogą oddać ponownie głos, jeśli 24 zdjęcie oceniają wyżej.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24.
dr11 - Pon 21 Lut, 2011

To ja zacznę. Oddaje głos na pracę nr 3.

Następne w kolejności byłoby 13.

Tworas - Pon 21 Lut, 2011

mi zdjęcie nr 3 również najbardziej przypadło do gustu :) więc właśnie na 3 oddaję głos.
pomysł by autorzy byli niewidoczni bardzo dobry! :)

moronica - Pon 21 Lut, 2011

wszystkie zdjecia bylyby na temat gdyby brzmial on "kolor" ale niestety brak tego poszukiwania w zdecydowanej wiekszosci

podzielilabym zdjecia na 3 kategorie. 1) nie podobaja mi sie ani wizualnie ani pod wzgledem zgodnosci z tematem; 2) fajne wizualnie ale nie widze zwiazku z tematem; 3) wreszcie na temat! ;)

kat1 - 1, 2, 4, 7, 13, 14, 17, 18
kat2 - 3 (choc technicznie jest tu chyba najlepsze, swietne kolory), 5, 6 (ale kolory swietne), 9, 15, 16, 19, 22, 23
kat3 - 8 (faktycznie trzeba sie naszukac, fajna zagadka), 10, 11 (tresciowo jest wrecz Lynchowskie choc technicznie mi nie podchodzi), 12, 20

ponadto - to co jest fajne na zdjeciu 21 to akurat zasluga autora tego obrazu/plakatu, nie autora zdjecia

waham sie pomiedzy 8 i 10

glosuje na 10 - prosto ale na temat, bez zabiegow w stylu Listy Schindlera ktore zastosowalo tu ilestam osob

masza - Pon 21 Lut, 2011

1. fajne, fotograficzne, na temat;
3. wdzięczne;
4. jakby się ustawienia monitora rozregulowały... nieee...;
5. zbyt zwykłe otoczenie tego wyróżnionego dziecka - z czego ono ma się wycinać?;
6. dobre;
8. nieostro...;
10. bardzo na temat! pozytywne;
11. prze-udziwnione; w kieliszek zerkać? na chmury? ciała niebieskie? na czerwoną bilę?;
12. zwyczajne, miłe;
14. chciałabym mieć ostrość tam, gdzie niebieska obierzynka ;) ciekawe;
21. ależ skadrowane nieszczęśliwie! cięcia ramy, cięcia witryny sklepowej, cięcia obrazków po prawej... zmarnowany potencjał, a i poszukiwania autora grafiki, a nie autora zdjęcia;
22. fajne;
23. są trzy zdjęcia, więc spodziewałabym się rozwoju "poszukiwań koloru" na nich, ale tak naprawdę mogło być tylko ostatnie, poprzednie mało wnoszą...
Jeszcze się zastanowię...
:)

PiotrOs - Pon 21 Lut, 2011

W pamiec mi zapadly 3 zdjecia i dlugo wahalem sie z wyborem.
3. Bo pomysl i realizacja daly swietny efekt
6. Bo prostota, a jednak przyciaga uwage
10. Bo wedlug mnie idealnie trafione w temat...

Niniejszym oddaje glos na 10...zasadniczo :mrgreen:

ghost - Pon 21 Lut, 2011

14.
multics - Pon 21 Lut, 2011

10
mga - Pon 21 Lut, 2011

moronica zabrała mi większość zdań:)
2-fajne kolorki, ale nie na temat pleneru
3-poszukiwanie kolorów (życiowych?) przez kieliszków zawartość? Świetne.
4-schwycony komórką pożar? Na nie.
6,14,16- fajne kolorki, czyste w odbiorze, ale trochę koło tematu
9-ładne
10-bałagan, po prostu pstryk, zmarnowane miejsce
11-za dużo grzybów w tym barszczu
12-sympatyczne zdjęcie dziecka
21-ciekawy obraz, ale już niechlujnie pocięte ramy, kadr

8-"chcę być kolorem!"
Wahałam się między 3 a 8. Ostatecznie głosuję na 8

W większości oceny pominęłam uwagi techniczne. Zdjęcie na każdy konkurs powinno najpierw przyciągnąć obrazem, a dopiero póżniej zastanawia się człowiek "jak to zrobione". Tu - dużo dobrych zdjęć.

MC - Pon 21 Lut, 2011

14.
sklsk - Pon 21 Lut, 2011

3- bardzo ciekawy pomysł wystawienia szkła przed telewizorem, jednak nie wszystkie pojemniki mi tu podchodzą
10 - to tu farbują nasze wycierusy :) , na pewno jak się pochodzi to i kolor się znajdzie
12- czyste i proste wypatrywanie koloru
20- sprzęt do szukania kolorów jest, jednak opis czego szukamy mało czytelny.

te podobają mi się najbardziej
głos oddaję na 12

FotoTomek - Pon 21 Lut, 2011

U mnie walka między 3 a 10. Wygrywa jednak 10.
Baku - Pon 21 Lut, 2011

Ósemka faktycznie fajna, trójka też mi się podoba, ale ja oddaje głos na 1.
To nawet nie tyle poszukiwanie koloru, ile poszukiwanie idealnej kolorystyki :smile:

fatman - Pon 21 Lut, 2011

Mój głos na nr 10
goltar - Pon 21 Lut, 2011

UWAGA!
Jednak przypadkowo zaginęło 24 zdjęcie, które dodałem po rozpoczęciu głosowania. Najmocniej przepraszam autora. Jednocześnie osoby które już głosowały, mogą oddać ponownie głos, jeśli 24 zdjęcie oceniają wyżej.

B o g d a n - Pon 21 Lut, 2011

Już miałem napisać, że żadne mi się nie podoba i że same knoty są wstawione i tu nagle goltar wyciąga asa z rękawa. :lol: :wink:

Oczywiście głosuję na 24. :grin:

mojego glosu zdjecie 24 nie zmienia. ladne kolorystycznie i pod wzgledem oswietlenia ale gdzie tu to poszukiwanie?
Daniel*1977 - Pon 21 Lut, 2011

Mi najbardziej do tematu pasują:
10 - prawdziwe poszukiwanie kolorów
14 - zawsze chciałem zrobić takie zdjęcie i nigdy nie mam a) kredek b) strugawki
22 - ze względu na skalę :)
6 - za kolory

jaad75 - Pon 21 Lut, 2011

moronica napisał/a:
mojego glosu zdjecie 24 nie zmienia. ladne kolorystycznie i pod wzgledem oswietlenia ale gdzie tu to poszukiwanie?
Jak to gdzie? Kredki są na wpół wyciągnięte z pudełka - najwyraźniej ktoś szukał odpowiedniego koloru... :roll: Jak narazie, to strasznie dosłownie podchodzicie do tematu... Nie wiem jeszcze na które głosować, ale moimi faworytami są 3, 6 i 16. Chociaż 24 też jest ok. Nie rozumiem tylko podziwu dla przypadkowego i źle skadrowanego pstryka, czyli 10 - bałagan w kadrze i zmarnowany potencjał miejsca.

pewnie i doslownie ale przynajmniej w moim przypadku brak tu zdjecia, ktore by mnie porwalo pod wzgledem interpretacji tematu. duzo kolorowych przedmiotow i takich samych zabiegow w kilku zdjeciach. stad glos na prostote i bezposredniosc, ktora akurat w tym zestawieniu stanowi unikat

moronica napisał/a:
stad glos na prostote i bezposredniosc, ktora akurat w tym zestawieniu stanowi unikat
Prostota i bezpośredniość nic tu nie pomoże, jeżeli zdjęcie jest słabe kadrowo.
B o g d a n - Pon 21 Lut, 2011

goltar napisał/a:
> 10c. Inne, nie wskazane w pkt 10a i 10b komentarze i dyskusje są zabronione (np na temat komentarza lub oceny, którą zamieścił inny Forumowicz).

ku pamięci.

zgadzam sie, ze wizualnie nie jest najlepszym zdjeciem. ale czasem trzeba wybrac - albo glosowac na zdjecie najlepsze technicznie albo tresciowo z braku zdjecia, ktore laczy obie te cechy, przynajmniej w moim mniemaniu. tak samo jak w scenach dworcowych samo zdjecie dworca nie tworzylo sceny tak tu sam kolorowy przedmiot nie musi oznaczac poszukiwania koloru

ups faktycznie, zreszta ode mnie to koniec ;) ale chyba swiat sie nie zawali, ani to byla jakas sprzeczka ani bronienie na sile. odmienne opinie i tyle

B o g d a n napisał/a:
goltar napisał/a:

ku pamięci.
To akurat wyjątkowo idiotyczny punkt regulaminu.
Poza tym dyskutujemy o zdjęciach, więc odniesienie się do ocen i komentarzy jest w pewnym momencie nieuniknione. Poza tym wiadomo z jak sztucznego powodu wprowadzono ten "przepis"... :roll:

masza - Pon 21 Lut, 2011

A mi się wczoraj pomieszały numerki! Napisałam, że 8 jest nieostre, przy czym miałam na myśli 9. Przepraszam zainteresowanych!
8 jest świetne i właśnie na nie oddaję głos.

Baku - Pon 21 Lut, 2011

jaad75, powód jest jak najbardziej prawdziwy i namacalny, a pewnie nawet może kopnąć :twisted:
Co do punktu 10c, to nim "powód" się pojawił, to jakoś nikomu nie przeszkadzało jeśli jego zdjęcie zostało okraszone następującymi komentarzami: "leci w lewo/prawo", "nie nawiązuje do tematu", "pomysł przedni, wykonanie leży", "świetne techniczne, ale bez pomysłu", etc..
Co więcej autorzy mogli wyciągać wnioski z tych komentarzy, jeśli tylko chcieli, lub nie wyciągać (obrażając się na WP i nie publikując więcej swoich prac).
Ale oto - żeby mieć spokój na forum i nie sypać warnami na lewo prawo - mamy przesławny punkt 10c (wiem, sam pracuje na warna). Przez to, że niektórzy nie mają dystansu do własnej twórczości i dorabiają teorię/historię/artyzm w sytuacjach gdy zdjęcie się po prostu nie broni. A wszystko to ze szkodą, dla wszystkich pozostałych.
Jedno dobre, co spotkało WP, to anonimowość przy ocenach. Ale głosowanie także powinno zostać utajnione i przekształcone w ankietę z prezentacją wyników po zakończeniu. Tyle ode mnie.

kufel - Pon 21 Lut, 2011

Baku napisał/a:
Jedno dobre, co spotkało WP, to anonimowość przy ocenach.
z tym ze i to osobiście wydaje mi sie zbyteczne: do tej pory wygrywały zdjęcia które faktycznie były dobre. wygrywały zdjęcia dlatego ze były dobre a nie dlatego ze wstawiła ja taka czy inna osoba. wszystlko bylo Ok, do czasu...
mga - Pon 21 Lut, 2011

Cześć,

Dodanie zdjecia nr 24 nie zmienia mojego wyboru. Zdjęcie dobre, ale inne mnie bardziej przekonuje do tematu.

Brak możliwości dyskusji, domówień "zabija" emocje pleneru. Spróbujmy jednak ten plener wytrzymać i potem, jak obiecał goltar, wrócimy do weryfikacji regulaminu.
Widać, że temat bolesny...

dr11 - Pon 21 Lut, 2011

Brak samodyscypliny jest popularną ułomnością ludzką :) Na dyskusję też jest czas, ale oczywiście niektórym zwieracze popuszczają wcześniej ;) i zaczynają się lamenty, racje mojsze, twojsze, przekonywania :D
maput - Pon 21 Lut, 2011

W sumie to żadne ze zdjęć mnie nie porwało. 3/4 prac jest moim zdaniem nie na temat.
I zastanawiam się jak ja takiego gniota mogłem wysłać...
Coś trzeba wybrać, więc: 8.

sklsk - Pon 21 Lut, 2011

dla mnie również 24 nie zmienia głosowania kolor jest - poszukiwania brak
komor - Pon 21 Lut, 2011

Głosuję na nr 3. Gdyby go nie było, zagłosowałbym na 10, bałagan przy poszukiwaniu (koloru) mi nie przeszkadza. :)

Baku napisał/a:
jakoś nikomu nie przeszkadzało jeśli jego zdjęcie zostało okraszone następującymi komentarzami: "leci w lewo/prawo", "nie nawiązuje do tematu", "pomysł przedni, wykonanie leży", "świetne techniczne, ale bez pomysłu", etc..

Baku, punkt 10c dotyczy komentowania komentarzy innych osób. Zdjęcie możesz komentować, zgodnie z:
10a. Dozwolone jest ocenianie wszystkich zgłoszonych do konkursu prac oraz zamieszczenie uzasadnienia dokonanego wyboru (za wyjątkiem sytuacji opisanej w pkt 10d).

komor napisał/a:
Baku, punkt 10c dotyczy komentowania komentarzy innych osób.
A co jeśli ktoś rażąco się myli i nie przejrzy na oczy póki mu się czegoś palcem nie pokaże, a czasem nawet wtedy nie?... :razz:
Zawsze byłem przeciwnikiem demokracji... :twisted:

rysiu - Pon 21 Lut, 2011

10. najbardziej pasuje do tematu, ale jak pisano wcześniej trochę chaotyczne. Mój głos oddam na 6.
komor - Pon 21 Lut, 2011

jaad75, najzupełniej poważnie, to uważam, że punkt 10c powstał w celu uniknięcia dyskusji w stylu:
Twój komentarz jest bez sensu, starasz się tylko dokopać leżącemu, lepiej sam zrób jakieś zdjęcie, jak taki jesteś mądry!
a nie dotyczy komentarzy w stylu:
Uważam, że nie masz racji z tym bałaganem, gdyż jak dobrze spojrzeć na całość to zarysowuje się schemat wyższego rzędu, mianowicie widać (…) i dlatego uważam, że (…).
Taki był moim zdaniem zamysł, niech się Goltar wypowie, czy to właśnie poeta miał na myśli. :)

komor, też myślę, że powstał w zamyśle w takim celu, ale zauważ, że momentalnie został przytoczony w zupełnie innym, ponieważ sformułowany jest w taki sposób, że "intencja prawodawcy" jest niejasna.
Cola - Pon 21 Lut, 2011

14
komor - Pon 21 Lut, 2011

Zaraz prawodawca się wypowie i będzie wszystko jasne, oraz obowiązująca od teraz wykładnia.
goltar - Pon 21 Lut, 2011

Ogólnie zgadzam się z tym co napisał komor. Zależało mi na tym, aby komentarze koncentrowały się na ocenie zdjęcia, a nie na komentarzu wystawionym przez inną osobę lub komentarzu wiedzy/umiejętności tej osoby. Można przy tym krótko nawiązywać do oceny wystawionej przez inną osoba, byle to nie stawało się wyłącznym celem naszej wypowiedzi. Umówmy się, że przestrzegania tego punktu regulaminu (10c) nie będę jakoś rygorystycznie wymagał...
mnich - Pon 21 Lut, 2011

łał! Widzę kilka naprawdę doskonałych zdjęć, ale i ze dwa koszmarki się znajdą. Generalnie są zdjęcia, których się spodziewałem ( z PS'owymi trikami) ale jest jedno które mnie najmocniej zaskakuje 3 ale jest także zdjęcie numer 6, doskonałe i przyjemnie się na nie patrzy.

Mój głos na 6.

hijax_pl - Pon 21 Lut, 2011

14
Mik443 - Pon 21 Lut, 2011

3. Kieliszki, szklanki, dzbanek, wazon? Nie rozumiem o co chodzi. Gdyby na zdjęciu była butelka i dwie szklanki, sprawa byłaby jasna.
6. Prosta, zastana forma, dobrze wypatrzone. Lubię zdjęcia sytuacji zastanych. Zdjęcie jest moim faworytem.
8. Chyba najbardziej osadzone w temacie. Ale w moim prostym pojmowaniu fotografii, ta praca nie jest zdjęciem.
10. Egzotyka miejsca rzuca na kolana. W europie zwyczajnie nie ma takich miejsc. Chyba, że się mylę.
14, 16, 22. Podobają mi się i pomysł i Realizacja.
21. Bardzo ciekawy pomysł miał autor plakatu. Autor zdjęcia skopiował jedynie czyjąś pracę. Nie podoba mi się kadr.
23. Technicznie poziom dla mnie nieosiągalny.

Głosuję na nr: 6

Tomasz_ - Pon 21 Lut, 2011

Przepatrzylem kilkakrotnie wszytkie zdjecia i moim zdaniem wszytkie mieszcza sie w ramach tematu i tematu interpretacji.
5 przypadkowych zdjec do omowienia.

2. Korozja, zniszczenie wyblakniecie, trzeba szukac aby znalezc to co zostalo, taka mysl mogla byc. Trzeba szukac koloru. Ktory mozna znalezc, ale autor nas na niego nie probuje naprowadzic. Kadr niezbyt dopracowany, zdjecie sie wywraca, niepotrzebny rozblysk z prawej strony, albo powinien byc bardziej podkreslony. Potencjal jest ale wykonania nie ma.
8. Fajny pomysl, wiesz ze kolor tam jest i trzeba go znalezc, albo zgadnac ktory to. Troche mi malo powietrza po bokach. Cienie za ciemne. Zdjecie powinno miec wesoly nastroj, ale jest przygnebiajacy, moze inaczej zinterpretowac kolory.......
11. Duza obrobka w PS ale zdjecie ma atmosfere, zeby troche wiecej wchodzilo w temat ustawil bym chociaz 2, nawet trzy kule w lini z czerwona, tak zeby wskazywaly ja. W ten sposob wzrok widza prowadzilby na nia. W tej chwili wszytkie linie utworzone na zdjeciu wskazuja na prawy dolny rog w ktorym nie ma nic.
18.Pierwszy kolor wiosny, wyszukane, znalezione :-) Zdjecie troszeczke zbyt centralne.
24. Fantastyczny eksperyment. Bardzo prosty ale intrygujacy. centrum wybrane jako punkt ostrosci a mimo wszytko ze zdjecie nie jest symetryczne funkcjonuje. Wydaje mi sie ze jest uzywany blur co do niektorych czesci zdjecia, chyba niepotrzebnie.
Moj wybor jest miedzy 10,12 i 21.

Glos oddaje na 12 za interpretacje i idealne wykonanie :-)

cszyszka - Pon 21 Lut, 2011

Ja głosuje na kredki 14.
Nikitaa - Pon 21 Lut, 2011

Na wstepie chcialabym serdecznie podziekowac i pogratulowac wszystkim uczestnikom ktorzy nadeslali swoje prace :smile: ich ilosc jest prawie rekordowa i byla dla mnie pozytywna niespodzianka :mrgreen: , dziekuje rowniez za mile slowa na PW w ktorych niektorzy dziekowali mi za "okolicznosciowe zaproszenia" :mrgreen: i info o XVI WP.
Jakosc wszystkich prac jest ogolnie dobra a niektorych wybitna, widac ze wszyscy uczestnicy starali sie uzyskac ciekawy efekt a ich pomyslowosc swiadczy o zaangazowaniu w tworzeniu swojego "dziela" :wink: , swoj glos oddaje na prace 19

pozdrawiam Nikita :razz:

w_w - Pon 21 Lut, 2011

Głosuję na nr 1.
FK09 - Pon 21 Lut, 2011

Chciałam się przywitać w tym temacie (skoro wolno w nim dziękować :razz: ) i oddać głos na zdjęcie nr 3
Usjwo - Wto 22 Lut, 2011

Przez ta anonimowosc to nie wiem co napisac, tzn. wiem, tylko nie moge :sad:
wiec skometuje generalnie, czesc zdjec bardziej pasuje do "pleneru X - sila koloru". Moze po wynikach jaks dyskusja bedzie to cos dodam (ale komu sie bedzie chcialo).

Glosuje na 1

edmun - Wto 22 Lut, 2011

oddaję głos na zdjęcie numer 3
kolouker - Wto 22 Lut, 2011

Przez chwilę się zastanawiałem jakie tu będą zdjęcia, i to co zobaczyłem w 99% zgadza się z moimi przewidywaniami.

Kredki, selektywny kolor na czarno-białym zdjęciu itd. Żenada.

Głosuję na 3.

arietiss - Wto 22 Lut, 2011

14
pitras - Wto 22 Lut, 2011

Głosuję na 3
Sajgon - Wto 22 Lut, 2011

10
cybertoman - Wto 22 Lut, 2011

Na moim podium sa 3, 6 i 14.

14 - za "pchniecie o n EV" by z ciemnosci pojawil sie kolor.
6 - jest ladny kolor, ladny kadr, doskonale widac kolejne fazy poszukiwan.
3 - Swietny pomysl konekwentnie przekuty w doskonaly rezultat.

Wybieram 3

szaleniec - Wto 22 Lut, 2011

Witam!
Na wstępie powiem że ogólnie jakość prac jest bardzo dobra:) choć są i taki które mi się nie podobają;)
Postaram się opisać większość z nich (wszystko to oczywiście jest moją oceną):

1. Całkiem fajny pomysł ale chyba gorzej (jak dla mnie) z wykonaniem;)
2. A tu dużo kolorów ale jakoś mnie to nie przekonuje;)
3. Świetna praca, przemyślana i na temat:)
4 i 18. nie podobają mi się. W 4 obróbka a w 18 ogólnie nie wiem o co chodzi;)
5,9,11,19. Nie bardzo podoba mi się obróbka tego typu, po prostu;) Ale nr 8 jest inne, dobre bo ten kolor jest dobrze zamaskowany;) i nie lada zagadka żeby go znaleźć, tylko że jakbym nie przeczytał wcześniejszych postów to nie wiedziałbym że jest jakiś motyw koloru na tym zdjęciu, czyli duży pozytyw:)
6. Fajne zdjęcie, może chciałoby się szerszy kadr ale myślę że kolory zdjęcia są takie pełne że bronią ten kadr;)
7. Wszystko niby fajnie, są kolory ale ta reklama jak dla mnie wszystko psuje;)
10. Podpiszę się pod innymi wypowiedziami że jest niezły chaos na zdjęciu;) Ale miejsce ciekawe i myślę że inne ujęcie było by lepsze i na miarę mojego głosu;)
12. Przemiły dzieciak i kolorowo, fajnie ale trochę za mało jak na mój głos;)
13. Do fotografii nieba byłoby świetne ale chyba nie w tym plenerze;)
14. No kredki są świetne, nie tylko te:) Tylko trochę rozprasza mnie ta niebieska obrzynka że nie znalazła się w GO, ale pewno się czepiam;)
15. Niby kolory są ale jakoś mnie nie zachwyciło;)
16. Hmm no sam nie wiem, ogólnie ujdzie;)
17. Fajna skała, ale jak dla mnie chyba zbyt mała GO;)
20. Pomysł fajny, jakoś do mnie nie przemówiło wykonanie;)
21. Trochę średnie i kadr i wykonanie;)
22. Już pisałem że te też są fajne, świetna skala;) RGB podoba mi się:)
23. Jakość zdjęć powalająca, tak modelka każe szukać odpowiedniego koloru, tylko że trochę słaby ten kolor jak dla mnie;) Bardziej by do mnie trafiło jakby pomalowano modelkę jakimś udziwnionym makijażem, lub bardziej kolorowym;)
24. Jeżeli chodzi o kredki to to jak dla mnie najsłabsze;)Ale pomysł całkiem całkiem:)

I oto przeszliśmy przez wiele prac:) Pewno stwierdzicie że dużo krytyki było ale nie myślcie tak bo to tylko moje zdanie i myślę że każdy poświęcił trochę czasu na przygotowanie się do tego pleneru:)
I mam paru faworytów ale głos jeden więc oddaję go na zdjęcie nr 3 za poszukiwanie, spostrzegawczość i wykonanie:D

I chciałem jeszcze powiedzieć że parę prac, ich wykonanie i styl od raz nakreśla mi autora zdjęć :razz: Można by powiedzieć że na tyle Was poznałem że wydaje mi się że mógłbym wskazać co najmniej 3 lub 4 prace i ich autorów i wierzcie mi nie głosowałem na zdjęcie nr 3 bo domyślam się kto je zrobił (bo w 100% nie jestem pewien;) i nie mam jakichś potajemnych wymian zdać z Goltarem;)
I mówię od razu Nikitaa nie domyślam się które zdjęcie jest Twoje :razz:
Pozdrawiam wszystkich:)

hijax_pl - Wto 22 Lut, 2011

szaleniec napisał/a:
nie domyślam się które zdjęcie jest Twoje :razz:
Żartujesz, prawda? :shock:
szaleniec - Wto 22 Lut, 2011

No na serio nie wiem, chyba że opuściłem jakąś dyskusje;)
kmosw - Wto 22 Lut, 2011

Głosuję na 3.
bodym - Wto 22 Lut, 2011

Głosuję na 3.
degol - Wto 22 Lut, 2011

8
TS - Wto 22 Lut, 2011

Kilka zdjęć zwróciło uwagę:

1 - Fajny pomysł z podziałem i kolorami, kadr i scena na nie
6 - Im dłużej patrzę, tym więcej interpretacji... Przyjemnie się ogląda
12 - Sympatyczne, brakuje mi jednak detali w oczach modelki (tu spojrzenie jest ważne)
14 - Wolałbym całą kupkę ostrą
16 - Niemal barwy dopełniające, super! Szkoda tych śmieci u podstawy zapałek
17 - Nieźle wypatrzone, ale kadr taki sobie i wolałbym środkowy kamyk cały ostry
20 - Za: super pomysł, przeciw: kadr, ostrość (napisy), odbicie lampy :razz:
21 - Tu stanę w obronie - nie przeszkadza mi, że kto inny jest autorem plakatu, w końcu fotograf z reguły ,,tylko'' zauważa coś (i to tutaj na +) i rejestruje. Jednak nie podoba mi się kadrowanie z ukosa i rozpraszające elementy z prawej strony zdjęcia.

Głosuję na 6. Potem 14, 16, 20 (ale nie w tej kolejności)

mavrik - Wto 22 Lut, 2011

Wszystkim gratuluje wystawionych prac, które w mniejszym lub większym stopniu oddają temat. Zakładam, że jak ktoś wystawił tu zdjecie to widział zwiazek z tematem i ja to szanuje. Swój głos oddam na prace nr 8. To jest zdjęcie gdzie ja naprawde szukałem koloru.
masza - Wto 22 Lut, 2011

TS napisał/a:
21 - Tu stanę w obronie - nie przeszkadza mi, że kto inny jest autorem plakatu, w końcu fotograf z reguły ,,tylko'' zauważa coś (i to tutaj na +) i rejestruje. Jednak nie podoba mi się kadrowanie z ukosa i rozpraszające elementy z prawej strony zdjęcia.

Fotograf, "tylko" zauważając coś, ma szansę, by ciekawie zakomponować kadr. To on decyduje, czy stworzone już "dzieło" pokazać z lewej strony, z prawej, to on dobiera tło, filtruje jego elementy, podejmuje decyzję o parametrach ekspozycji, to on bawi się głębią ostrości, szuka zabiegów, jak wydobyć zastane piękno. Może po swojemu ułożyć to, co zobaczył. Nie twierdzę, że łatwo fotografować dzieła sztuki. Ale autor zdjęcia nr 21 od siebie dodał tylko bałagan. Coś wydobył? Coś podkreślił? Uczynił bardziej wyrazistym poprzez nieprzemyślaną otoczkę? Słuszniej było zeskanować plakat :)

TS - Sro 23 Lut, 2011

masza napisał/a:
Ale autor zdjęcia nr 21 od siebie dodał tylko bałagan. Coś wydobył? Coś podkreślił? Uczynił bardziej wyrazistym poprzez nieprzemyślaną otoczkę? Słuszniej było zeskanować plakat :)

Mhm. Bronię tylko idei reprodukcji. Wrażenia nt. zdjęcia mamy podobne :) .
Ja bym kadrował prostopadle do ściany, sam obraz. W ogóle ostatnio podoba mi się takie prostopadłe do głównego tematu kadrowanie, najlepiej symetryczne.

masza - Sro 23 Lut, 2011

TS, trudno mi powiedzieć, na czym bym się skupiła w tym konkretnym przypadku. Obrazu nie czuję za bardzo. Ale na pewno próbowałabym dodać temu "dziełu" kawałek otoczenia, po swojemu - i tu już byłaby moja inwencja :)
Wojteo - Czw 24 Lut, 2011

16.
infocyk - Czw 24 Lut, 2011

Może o kilku zdjęciach:

3. Podoba mi się,
6. intryguje,
8. zmusza do szukania,
10. fajny motyw, widziałem o tym miejscu program w TV,
11. pomysł ciekawy, ale tło i kieliszek mnie rozpraszają,
19. wygląda znajomo (brama, nie człowiek),
23. coś w niej jest (modelce).

Głosuję na 19. – to okno z lewej intryguje.

Usjwo - Czw 24 Lut, 2011

infocyk napisał/a:

19. wygląda znajomo
...
Głosuję na 19....

No to zaraz sie zacznie... :razz:

infocyk - Pią 25 Lut, 2011

Usjwo, jedynym powodem wyboru tego zdjęcia byłó okno (druga część mojej wypowiedzi, a pierwsza, to tylko stwierdzenie faktu - znajome misto, odległe o ponad 70 km od mojej miejscowości. Osobiście nie znam nikogo na tym forum (tak mi się wydaje).
Pozdrawiam, czas do pracy. :smile:

Usjwo - Pią 25 Lut, 2011

Ale ja Cie wcale nie posadzam o bycie "w ukladzie..." :mrgreen:
maput - Pią 25 Lut, 2011

Ty nie, ale przyjdzie zaraz inkwizytor(ka) i taka wyrozumiała nie będzie :P
MC - Pią 25 Lut, 2011

infocyk napisał/a:
Osobiście nie znam nikogo na tym forum

Jak zostaniesz odpowiednio przesłuchany to się przyznasz :twisted:

Nikitaa - Pią 25 Lut, 2011

infocyk napisał/a:
Głosuję na 19. – to okno z lewej intryguje.

tez tak uwazam , po prostu to zdjecie cos w sobie ma i moze sie podobac :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam infocyk serdecznie Nikita :razz: :razz:

jaad75 - Sob 26 Lut, 2011

Dobra, to ja chyba ostatecznie zagłosuję na 6, chociaż poprzednio wymienione wciąż mi się podobają.
goltar - Pon 28 Lut, 2011

Wyniki „XVI wirtualnego pleneru” forum Optyczne.pl

Temat konkursu: Poszukiwanie koloru.

Do konkursu zgłoszono 24 zdjęcia.
Zdjęcie nr 4 zostało zdyskwalifikowane - autor nie jest użytkownikiem forum.

Autorami zdjęć są kolejno:

1. hijax.pl
2. canonik
3. druid1980r
4. (dyskwalifikacja)
5. omus
6. dan_007
7. darek-w
8. Usjwo
9. fatman
10. dr11
11. Nikitaa
12. Mik443
13. FotoTomek
14. sklsk
15. Tomasz_
16. szaleniec
17. Wojteo
18. mavrik
19. MaciekNorth
20. maput
21. B o g d a n
22. infocyk
23. jaad75
24. Daniel*1977

Łącznie oddano 42 głosy.

III miejsce z 5 głosami zdobyły dwa zdjęcia: nr 6, którego autorem jest dan_007 oraz nr 8, którego autorem jest Usjwo.

II miejsce z 6 głosami zdobyły dwa zdjęcia: nr 10, którego autorem jest dr11 oraz nr 14, którego autorem jest sklsk.

I miejsce i zwycięstwo wynikiem 11 głosów zdobyło zdjęcie nr 3, którego autorem jest druid1980r.

Serdecznie gratulujemy zwycięzcy.
Zapraszamy do udziału w kolejnym wirtualnym plenerze, który zostanie ogłoszony już wkrótce.
Poniżej jeszcze raz zwycięskie zdjęcie.

dr11 - Pon 28 Lut, 2011

Gratuluję zwycięzcy i dziękuję za głosy :)
druid1980r czekamy na ciekawy temat :P

Nikitaa - Pon 28 Lut, 2011

Serdecznie gratuluje dla zwyciezcy druid1980r tym bardziej ze konkurencja byla duza :twisted: :grin: , rownie gorace graty dla drugich i trzecich miejsc :grin: :grin:

XVI Witrualny Plener okazal sie wielkim sukcesem :grin: - ilosc prac na granicy rekordu jak i udzial osob w glosowaniu bardzo duza :mrgreen: :mrgreen: uczestnikom zabawy serdecznie dziekuje i mysle ze wszyscy (a moze nawet w jeszcze wiekszej ilosci) spotkamy sie na XVII WP :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam serdecznie wszystkich Nikita :razz: :razz:

hijax_pl - Pon 28 Lut, 2011

Nikitaa, mam rozumieć, ze poprzednie to były porażki? :shock:
Baku - Pon 28 Lut, 2011

Wielki sukces, jaki udało się nam osiągnąć kolektywnie, jest zasługą zarówno aktywu fotograficznego, który gremialnie przesyłał pracę do towarzysza goltara, kierownictwa Komitetu Centralnego Optyczne.pl, które wyraziło gotowość na zmianę formuły pleneru, ale także dzięki bardzo dużemu odzewowi społecznemu. Udało nam się osiągnąć 134% normy artystycznej, 89% frekwencji kolektywu głosującego oraz aż 330% pozytywnego odzewu ze strony towarzyszy, którzy do tej pory nie brali udział w plenerach. Aby kolejny plener okazał się jeszcze większym sukcesem musimy zewrzeć nasze szeregi jeszcze mocniej! Naszym wyzwaniem jest pokonanie zaklętego progu 100% frekwencji, wśród kolektywu fotograficznego. Aby to uczynić pragniemy uatrakcyjnić formułę konkursu poprzez przyznawanie nagród rzeczowych, łącznie z wczasami w ośrodku wypoczynkowym "Renata" w Przysusze. Czy nam się uda?
dr11 - Pon 28 Lut, 2011

Baku, :D

Ja jeszcze na temat 10, bo było pytanie. Przedstawia farbiarnię skór w Fezie w Maroku. Poszukuje się tu od paruset lat koloru na papcie, torebki, płaszcze, pufy, paski i inną galanterię.
Kadr rzeczywiście taki sobie, ale ten ciekawszy publikowałem w sieci, więc nie chciałem (i nie mogłem) się powtarzać.

dr11 napisał/a:
Przedstawia farbiarnię skór w Fezie w Maroku
No właśnie :D
PiotrOs - Pon 28 Lut, 2011

Gratulacje dla zwyciezcow i uczestnikow :!:
Przyjemnie sie ogladalo, traktowanie tematu bylo szerokie...od bardzo doslownego, do mocno mniej. Mialem sporo frajdy probujac odgadnac autorow...ale nie zdradze rezultatow :mrgreen:

Nikitaa...nie dmij tak w tube propagandowa, bo sie spocisz :wink:

kufel - Pon 28 Lut, 2011

Baku, dokładnie takie samo skojarzenie miałem... z tym ze mnie już nie chce się strzępić języka ;)

a zwycięzcy gratuluje :)

mga - Pon 28 Lut, 2011

Gratuluję druid1980r i innym wyróżnionym.

Ujswo, ten bukiet kwiatów jest w jakimś parku? I czy więcej tam takich, nie wiem jak nazwać? "rzeźb"?

jaad75 - Pon 28 Lut, 2011

A ja czuję się obrażony faktem, że moja praca nie otrzymała ani jednego głosu i podejrzewam, że był to spisek, gdyż była tak dobra, że łatwo można było odgadnąć jej autora.

jaad75, nie dąsaj się. :lol: :lol: :lol: :cool:

Ja się nie dasam, ja wnoszę o takie skonstruowanie regulaminu, żeby podobne sytuacje nie mogły mieć miejsca w przyszłości.
Baku - Pon 28 Lut, 2011

To może każdej pracy należy dodać regulaminowo jeden głos od autora?
W ten sposób każdy będzie mógł liczyć przynajmniej na jeden obiektywny głos spoza układu?
Autor rzecz jasna nie może już oddawać głosów na inne prace zgłoszone w konkursie...

Baku, to jest słuszna koncepcja, aczkolwiek niszczy nieco ducha rywalizacji, proponuję więc, żeby każdy mógł oddać n-1 głosów, gdzie n jest liczbą nadesłanych prac, z zaznaczeniem, że nie wolno głosować na własną pracę, chyba, że głosujący uważa, że jest lepsza od innych.
Baku - Pon 28 Lut, 2011

A czy jeśli jest ona znacząco lepsza od pozostałych, to czy można będzie przyznać jej głos ważony, np. 3 głosy (oczywiście korzystając ze wzoru x=n-1 gdzie x jest wartością pojedynczego głosu oddanego na własną pracę)?

Po co się tak męczyć... Czy nie prościej po prostu losować zwycięzcę? :lol:
:cool: :wink:

multics - Pon 28 Lut, 2011

Gratulacje dla zwycięzcy oraz wszystkich którzy nadesłali prace.

Baku, myślę, że to mogłoby znacząco wypaczyć wyniki rywalizacji. Przecież chodzi wyłącznie o dobrą zabawę.
Baku - Pon 28 Lut, 2011

Wyłącznie. I żeby nikt nikomu nie podnosił ciśnienia.

hijax_pl napisał/a:
Ewidentnie nie rozumiesz idei. Losowanie nie jest ani trochę intresujące, a w dodatku jest absolutnie niesprawiedliwe. Poza tym nie wiadomo kto miałby losować, a wybór niewłaściwej osoby otwiera nowe możliwości wypaczeń idei konkursu. Musimy trzymac się prostych, jasnych zasad.
cybertoman - Pon 28 Lut, 2011

Gratuluje zwyciezcy, tym co na podium i wszystkim uczestnikom.

[ Dodano: Pon 28 Lut, 2011 16:30 ]
jaad75 napisał/a:
A ja czuję się obrażony faktem, że moja praca nie otrzymała ani jednego głosu i podejrzewam, że był to spisek, gdyż była tak dobra, że łatwo można było odgadnąć jej autora.

Jaad75, nie wzialem Cie po uwage, nie przypuszczalem, ze bierzesz udzial w takich zabawach... Chwile myslalem o Tworasie, ale to nie jego modelka... A jak sie blizej przyjrzalem, to postanowilem nie komentowac, bo po co sie meczyc, kiedy Jaad zaraz rozniesie to zdjecie w strzepy :cool: :razz:

sklsk - Pon 28 Lut, 2011

gratulacje dla zwycięzcy i uczestników.
dziękuje za głosy jakie dostałem (pierwsze na tym forum), mam nadzieję że nie były to ostatnie :) .

jest jeszcze jeden wygrany, - mój syn, któremu ojciec zastrugał kredki :) .

Mik443 - Pon 28 Lut, 2011

Gratulacje dla zwycięzców.
Dziękuję za wszystkie uwagi na temat mojej pracy.

hijax_pl napisał/a:
Przezywacie jak stonka wykopki... A prawda - jak zwykle lezy gdzies pomiedzy: z jednej strony nawalnica prac nie miala miejsca, z drugiej zas padlo kilka komentarzy, ktore przy jawnej ocenie by nie padly.

cybertoman napisał/a:
z drugiej zas padlo kilka komentarzy, ktore przy jawnej ocenie by nie padly.
A tak już zupełnie serio, to jakich?... :shock:
maput - Pon 28 Lut, 2011

jaad75 napisał/a:
cybertoman napisał/a:
z drugiej zas padlo kilka komentarzy, ktore przy jawnej ocenie by nie padly.
A tak już zupełnie serio, to jakich?... :shock:

Właśnie...

Moim zdaniem było jeszcze łagodniej i słodkopierdząco niż w poprzednich WP. Wtedy można było pojechać po niektórych pracach, bo wiadomo było jak autor zareaguje i że się np np nie obrazi. Teraz nie było pewności czyje zdjęcie chcemy skrytykować, więc wszyscy raczej byli ostrożni i mili...

maput napisał/a:
Moim zdaniem było jeszcze łagodniej i słodkopierdząco niż w poprzednich WP
I tak i nie - np. kilka prac pozostalo praktycznie bez echa - wiec smyrania nie bylo.

cybertoman napisał/a:
kilka prac pozostalo praktycznie bez echa
Dla mnie to efekt działania regulaminu. Po prostu można było komentować, ale nie swoją. Więc wiele osób wybierało nie komentować wcale, lub też komentować wybiórczo.
infocyk - Pon 28 Lut, 2011

druid1980r, dr11, sklsk, dan_007, Usjwo szczere gratulacje. Wam i pozostałym uczestnikom konkursu dziękuję za wrażenia i naukę.
Pozdrawiam.

goltar - Pon 28 Lut, 2011

W tym temacie proszę o komentarze dotyczące wyłącznie prac XVI pleneru. Zasady Wirtualnych plenerów omawiamy w temacie ogólnym.
Usjwo - Wto 01 Mar, 2011

Gratulacje dla zwyciezcy !!! Dla tych z nizszego podium tez :razz: .
Dziekuje za glosy na moje zdjecie, czuje sie zrehabilitowany po gniocie wystawionym w poprzednim plenerze. :grin:

Ja tez dla wyjasnienia, bo padlo tam w czasie ocen stwierdzenie ze to nie zdjecie, a poniewaz wszystko bylo "top sikret" wiec nie moglem sie odezwac.
Zdjecie 8 to nie fotomontaz, takie drzewko "rosnie" sobie niedaleko na trawniku. Ja go nazywam "szanghajski kiczyk". Ponizej dwa zdjecia jedno oryginalne i drugie po usunieciu zbednych elementow :grin:

Mik443 - Wto 01 Mar, 2011

Usjwo napisał/a:

Ja tez dla wyjasnienia, bo padlo tam w czasie ocen stwierdzenie ze to nie zdjecie, a poniewaz wszystko bylo "top sikret" wiec nie moglem sie odezwac.

Świat chyba nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Byłem pewien, że to dzieło rodem z PSa.
Przy okazji. Bardziej oczywistego dowodu, że "obrona" własnej pracy powinna być możliwa chyba nie potrzeba.

mga - Wto 01 Mar, 2011

Dzięki Ujswo za wyjaśnienie. Domyślałam się, że drzewko jest kolorowe (i może być kiczowate), dlatego podobał mi się zamysł "obdarcia" z kolorów, a przecież kwiaty są kolorowe. I to mi pasowało do tematu: kwiaty szukają swych barw, a zakolorowany jeden pręcik jest niczym ręka w "Upadku Ikara". :smile:
hijax_pl - Wto 01 Mar, 2011

A ja bym poprosił o wyjaśnienie autora pracy numer 11 co chciał nią przedstawić, gdzie jest nawiązanie do tematu?
Nikitaa - Wto 01 Mar, 2011

hijax_pl napisał/a:
A ja bym poprosił o wyjaśnienie autora pracy numer 11 co chciał nią przedstawić, gdzie jest nawiązanie do tematu?

moronica napisał/a:
, 11 (tresciowo jest wrecz Lynchowskie

:grin:

moronica - Wto 01 Mar, 2011

Cytat:
z duza przesada nadinterpretowywujesz moja wypowiedz i zastanawiam sie dlaczego to robisz :?:

pozdrawiam moronica :P

Nikitaa, czy możesz pokazać mi - jako autorka - związki Lyncha z kolorem ?
sklsk - Wto 01 Mar, 2011

oj chyba nie wiem co robię :)

analizując 11 -tkę można rzeczywiście naciągnąć odwołania do Lincha. może nie bezpośrednio do konkretnego kadru ale do klimatu niektórych filmów. połączenie czarno-białego nieba z pełnią księżyca, czerwona kula, drink. odczucia mogą, nie muszą ale mogą dla kogoś podchodzić pod klimat np blue velvet, mulholland drive czy zagubiona autostrada.

ale jest to nawet z mojej strony naciągane bo już zostało wcześniej zasugerowane do czego mam się odwołać.

tylko czy do każdej fotki trzeba dopisywać aż taką historię,

moronica - Wto 01 Mar, 2011

moj komentarz to ja wytlumacze bo widze ze wam tu wszystkim brak wrazliwosci by zrozumiec glebokie przeslanie tejze wypowiedzi :P tresc lynchowska bo u Lyncha to czesto widac, ze o cos mu chodzi ale za cholere nie wiadomo o co. ot cala filozofia

skoro Nikita pytana o motywacje cytuje moj komentarz to znaczy, ze rowniez nie zajarzyla ;)

moronica napisał/a:
ze o cos mu chodzi ale za cholere nie wiadomo o co. ot cala filozofia
Właśnie dlatego się dopytuję :D
sklsk - Wto 01 Mar, 2011

moronica napisał/a:
moj komentarz to ja wytlumacze bo widze ze wam tu wszystkim brak wrazliwosci by zrozumiec glebokie przeslanie tejze wypowiedzi :P tresc lynchowska bo u Lyncha to czesto widac, ze o cos mu chodzi ale za cholere nie wiadomo o co. ot cala filozofia

skoro Nikita pytana o motywacje cytuje moj komentarz to znaczy, ze rowniez nie zajarzyla ;)

czyli bardziej w kierunku Eraserhead sugerujesz ;)

moronica napisał/a:

moronico balansujesz na cienkiej linie na granicy, prosilabym Cie o zmiane jezyka i pewna wieksza powsciagliwosc wypowiedzi

pozdrawiam Nikita :razz:
ps. nie musze sie z niczego tlumaczyc nikomu na temat mojej pracy, a w szczegolnosci podejmowac polemike z osobami szukajacymi tylko wobec mnie konfliktu i awantury

Nikitaa napisał/a:
nie musze sie z niczego tlumaczyc nikomu na temat mojej pracy
Nie mówię byś się tłumaczyła lecz proszę o pewne wyjaśnienia...
Nikitaa napisał/a:
a w szczegolnosci podejmowac polemike z osobami szukajacymi tylko wobec mnie konfliktu i awantury
Nie rozumiem. Spokojnie i kulturalni pytam - oczekiwałem spokojnej i kulturalnej wypowiedzi. Tym bardziej, że jak sama mówisz:
Cytat:
ale jak kiedys bedziesz chcial normalnie pogadac bez spinania sie na mnie to zapraszam

hijax_pl napisał/a:
Cytat:
ale jak kiedys bedziesz chcial normalnie pogadac bez spinania sie na mnie to zapraszam

nie do ciebie byla skierowana ta wypowiedz, Ty po prostu daj mi swiety spokoj skoro jak twierdzisz :
hijax_pl napisał/a:
Nie jestem człowiekiem niepełnosprawnym mentalnie

pozdrawiam Nikita

kufel - Wto 01 Mar, 2011

hijax, masz cierpliwość...

Nikitaa, nie rozumiem Twojego zachowania. Promujesz komentowanie zdjęć w plenerze. A jak się pytam, rzucasz we mnie inwektywami. Stroszysz piórka. Po co to? Czemu ma to służyć?

Rozumiem, że na temat Twojej pracy rozmawiać nie wolno? Tak?

kufel - Wto 01 Mar, 2011

hijax_pl napisał/a:
trzeba to wpisac do regulaminu :mrgreen:
Monastor - Wto 01 Mar, 2011

kufel napisał/a:
hijax_pl napisał/a:
trzeba to wpisac do regulaminu :mrgreen:

Niezwłocznie :grin:

Dodałbym tylko aneks odnośnie tego, że komentarze pozytywne są w pewnych warunkach dopuszczalne. Ich pisanie powinno być jednak kategorycznie zabronione dla grupy użytkowników specyfikowanych w załączniku do regulaminu. Uczestnictwo w plenerze uzależniłbym od podpisania kompletu dokumentów i przesłania w 4-dniowym terminie do goltara. Można jeszcze zostawić 2 dni na odwołanie lub ewentualną reklamację.
Zróbmy ankietę :mrgreen:

maput - Wto 01 Mar, 2011

Jak jeszcze raz zobaczę wklejony ten sam cytat to się porzygam...
baracuda - Wto 01 Mar, 2011

maput napisał/a:
Jak jeszcze raz zobaczę wklejony ten sam cytat to się porzygam...

tak robią dzieci , gdy nie mają argumentów , na każde pytanie odpowiadają:
" a bo nie " , tu akurat mamy inną odpowiedź ,
ale na tej samej zasadzie.

sklsk - Wto 01 Mar, 2011

cholerka Hijack pisze - wszyscy rozumieją, Nikitaa nie kuma
Nikita pisze - nikt nie rozumie
to jak to jest z tym poznawaniem i rozumieniem świata (nie użyję w/w zwrotu ze względu na zawartość trzewi Maputa)

MC - Sro 02 Mar, 2011

Wielcy artyści zostają zrozumiani dopiero po śmierci czy jakoś tak...
moronica - Sro 02 Mar, 2011

Nikitaa napisał/a:
moronica napisał/a:

moronico balansujesz na cienkiej linie na granicy, prosilabym Cie o zmiane jezyka i pewna wieksza powsciagliwosc wypowiedzi

http://www.sjp.pl/co/zajarzy%E6

mi tez bedziesz wmawiac, ze cie rzekomo obrzucilam obelgami?

maput - Sro 02 Mar, 2011

Cóż... na razie nie odpowie...
A mi wstyd że takiego gniota wrzuciłem ;D