forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Problem A380 związany z czujnikiem zdalnego sterowania

Davio - Sro 09 Lut, 2011
Temat postu: Problem A380 związany z czujnikiem zdalnego sterowania
Zakupiłem do swojej Alfy pilota zdalnego sterowania RMT-DSLR1. Niestety, aparat nie reaguje na działanie pilota. Wykluczyłem zużytą baterię - jest pełna, pilot również jest sprawny (sprawdziłem wysłanie sygnału za pomocą kamery filmowej).
Przy wertowaniu instrukcji obsługi przypomniałem sobie, że obok czujnika zdalnego sterowania jest również lampka samowyzwalacza. I okazało się, że owa lampka również nie działa (jest dźwięk użycia samowyzwalacza, lampka nie mruga).
Nie dawno Alfa była w jednym z gdańskich serwisów, ponieważ wystąpiło zanieczyszczenie pod filtrem low pass. Boję się, że mogli uszkodzić podzespoły, albo nie pospinali czegoś.

Chyba że jest jeszcze inny, nieznany mi powód takiej usterki. Konieczna ponowna wizyta w serwisie? Bardzo proszę o pomoc.

Baku - Czw 10 Lut, 2011

Najprawdopodobniej nie przypięli tasiemki do płytki. Daj im tą alfę jeszcze raz i w ramach gwarancji po naprawie powinni ją rozebrać i złożyć jeszcze raz tak jak należy (oczywiście bez żadnych opłat).