|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - problem z D90
lukemeng - Pon 14 Lut, 2011 Temat postu: problem z D90 Witam.Czasami mój D90 nie reaguje na "wezwania". Jak go wyłączam to jeszcze przez chwilę widzę na wyświetlaczu wszystkie ustawienia. Czasami spust migawki nie reaguje.Czym to może być spowodowane? mam podpiętego gripa systemowego.Nie próbowałem bez gripa,ale w najbliższym czasie odepnę go i sprawdzę.to z nim też może być problem. Zgadza się?
B o g d a n - Pon 14 Lut, 2011
Zgadza się.
lukemeng - Wto 15 Lut, 2011
B o g d a n, dzięki za wyczerpującą odpowiedź . A tak poważnie to dlaczego tak się dzieje? Przyznaję że gripa czasami muszę "dociągnąć" bo ma luz na pokrętle. Czy oprócz gripa może być coś jeszcze?Jak to sprawdzić?
dotkabb - Sro 13 Kwi, 2011 Temat postu: problem z d90 witam,
mam spory problem, w pewnym momencie na wyświetlaczu zaczęły się pojawiać poziome pasy (jaśniejsze ciemniejsze)
wygląda to tak jak odświeżany ekran, powoli przesuwające się pasy, jaśniejsze na przemian z ciemniejszymi, taki falujący obraz.
zdjęcia wychodzą raczej w porządku. poza tym zaczął nagle długo ostrzyć, a jak strzelam serią to robi wszystko po kolei i nie ostrzy dokłądnie.
co mogło mu się stać?
coś ze stabilizacją obrazu może?
serwis coś w tm wypadku pomorze, sprzęcik jest nowiutki - 4 miesiące mam go u siebie.
proszę pomóżcie, podpowiedzcie coś
MC - Sro 13 Kwi, 2011
Serwis. Na odległość to ciężko stwierdzić.
dotkabb - Sro 13 Kwi, 2011
istnieje podejrzenie że ktoś go po prostu upuścił i co wtedy? serwis też naprawi w ramach gwarancji?
na body i obiektywie brak śladów jakiegokolwiek uszkodzenia...no ale wszystko mogło się zdarzyć, jeszcze nikt się nie przyznał do takowego czynu
MC - Sro 13 Kwi, 2011
Jeśli zauważą, że aparat jest po upadku, to z gwarancji nici.
i odeślą w takim stanie w jakim do nich trafił?
a jak nie zauważą?
w ogóle możliwe jest coś takiego że nagle wyświetlacz zaczął się dziwnie zachowywać?
i do tego to ostrzenie...
MC - Sro 13 Kwi, 2011
Zapewne zrobią wycenę i decyzja będzie należała do klienta.
Zauważą, nie bój się.
Możliwe.
Co do ostrzenia - może to być kurz na czujnikach AF, choć raczej jest to właśnie efekt upadku.
szkoda, bo aparacik jest nowiutki i porządny...
nic, zobaczymy co serwis powie....
dzięki
|
|