|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - pixel tr-331
AuThoR - Pią 18 Lut, 2011 Temat postu: pixel tr-331 Nie dostałem odpowiedzi w temacie dotyczącym ogólnie wyzwalaczy więc zakładam osobny temat i proszę o wypowiedzi osoby, które posiadają te wyzwalacze lub mają praktyczną wiedzę na ten temat i odpowiedzą na kilka nurtujących mnie pytań:
1. czy można sterować mocą lampy za pomocą nadajnika W NIKONIE
2. czy mozna sterować mocą kilku lamp (np 2) zdalnie mając 2 (lub więcej) odbiorników
3. czy mogę wyzwolić lampę nr 1 za pomocą odbiornika a lampę nr 2 za pomocą błysku lampy nr 1 poprzez odbornik photix za pomocą fotoceli przy speed synchro
MC - Pią 18 Lut, 2011
To jest pixel knight (331-nikon, 332-burak), więc wątek na forum jest.
AuThoR - Sob 19 Lut, 2011
MC widzę wątek dotyczący wyzwalaczy...tam właśnie jakiś czas temu zadałem pytanie, ale niestety nie dostałem odpowiedzi - wątek można oczywiście scalić - po prostu ten główny temat dotyczący wyzwalaczy poszedł już na next page i odpowiedzi nie ma. Zadałem też pytanie na forum nikona - niestety i tam nie dostałem odpowiedzi
Czytałem w necie o tych wyzwalaczach, jednak wszędzie nie jest to dokładnie opisane. Na stronach anglojęzycznych też szukałem, ale pewnych rzeczy nie potrafiłem dosadnie przetłumaczyć.
[ Dodano: Wto 01 Mar, 2011 07:56 ]
Z tego co się dowiedziałem to ponoć nie ma możliwości sterowania zdalnego z nadajnika nawet jedną lampą...
photo_addict - Wto 12 Lip, 2011
AuThoR napisał/a: | MC widzę wątek dotyczący wyzwalaczy...tam właśnie jakiś czas temu zadałem pytanie, ale niestety nie dostałem odpowiedzi - wątek można oczywiście scalić - po prostu ten główny temat dotyczący wyzwalaczy poszedł już na next page i odpowiedzi nie ma. Zadałem też pytanie na forum nikona - niestety i tam nie dostałem odpowiedzi
Czytałem w necie o tych wyzwalaczach, jednak wszędzie nie jest to dokładnie opisane. Na stronach anglojęzycznych też szukałem, ale pewnych rzeczy nie potrafiłem dosadnie przetłumaczyć.
[ Dodano: Wto 01 Mar, 2011 07:56 ]
Z tego co się dowiedziałem to ponoć nie ma możliwości sterowania zdalnego z nadajnika nawet jedną lampą... |
Przeczytaj sobie recenzję najnowszej wersji Pixel Knight TR-331 http://www.mega-pixel.pl/...nfo-pol-45.html
hijax_pl - Wto 12 Lip, 2011
Cytat: | Co, moim zdaniem, przydałoby się w urządzeniu:
Wsparcie dla CLS. |
Ja do wad bym dodał jeszcze (w kolejności od najbardziej do najmniej upierdliwej):
- niebieska dioda LED waląca mocno po oczach podczas aktywnej komunikacji
- niewidoczny wyświetlacz na odbiorniku po założeniu lampy
- utrudniony dostęp do pierścienia zacisku przy montowaniu odbiornika na podstawce (np AS-21)
- brak w ofercie kompatybilnego z Knightem prostego odbiornika do lamp studyjnych (tu nie trzeba iTTLa, wystarczy bezprzewodowy kabelek PC zgodny z TR-331TX)
komor - Wto 12 Lip, 2011
hijax_pl napisał/a: | bezprzewodowy kabelek |
A cóż to za oksymoron…
hijax_pl - Wto 12 Lip, 2011
komor, ważne, że wiadomo o co chodzi
mike_foto - Sro 13 Lip, 2011 Temat postu: Pixel TR-331 recenzja przeczytajcie sobie test wyzwalaczy radiowych pixel tr-331: http://www.mega-pixel.pl/...nfo-pol-45.html
MC - Sro 13 Lip, 2011
mike_foto, jesteś pracownikiem tego sklepu? Link był kilka postów temu. Może się nie dogadaliście w pracy kt ogdzie linki wstawia.
hijax_pl - Sro 13 Lip, 2011
mike_foto, przeczytałem ten "test" po raz n+1 i zdania nie zmienię
|
|