|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Fox Tripod DT-150 D a Velbon DF-60
bbeeaa - Wto 22 Lut, 2011 Temat postu: Fox Tripod DT-150 D a Velbon DF-60 Czy ktoś z Was orientuje się czy pomiędzy tymi obiektywami istnieje duża różnica?
Wujek_Pstrykacz - Wto 22 Lut, 2011
To są obiektywy?
To raczej statywy.
bbeeaa - Wto 22 Lut, 2011
Oczywiste. Pomyłka.
Nadal nie wiem czy różnica pomiędzy jednym a drugim jest istotna.
B o g d a n - Wto 22 Lut, 2011
Cytat: | Nadal nie wiem czy różnica pomiędzy jednym a drugim jest istotna. |
Różnica pomiędzy nimi nie jest istotna gdyż żaden według mnie nie nadaje się do stabilnego postawienia lustrzanki i fotografowania z nieco dłuższymi czasami.
Jeśli traktujesz fotografię poważnie, statyw też musisz tak potraktować.
tobo - Nie 13 Mar, 2011
http://cokupic.pl/produkt/Velbon-DF-60
Opinie nie są złe, jak na statyw za TE pieniądze.
hijax_pl - Pon 14 Mar, 2011
tobo napisał/a: | Opinie nie są złe | Takim opiniom nie ufam z założenia. tobo napisał/a: | za TE pieniądze. | Ale co to ma do rzeczy?
FrouFrou - Czw 07 Kwi, 2011
Wybierając obiektyw, musisz dopasować go wagą do korpusu swojego aparatu i dołączonego obiektywu, tak, aby ciężar miał stabilne oparcie. Nie korzystałam z tego Velbona, ogólnie to całkiem dobra marka statywów (chociaż wg mnie są najcięższe ze wszystkich dostępnych na rynku), ale na stronie ceneo opis jest trochę sprzeczny, raz podają 6.8 kg a raz 3 kg jako maksymalne obciążenie - a to spora różnica. Możesz zastanowić się nad trochę wyższą półką cenową, np. Sirui (to w Polsce akurat nowość, całkiem popularne w Anglii), ten model poza tym, że lekki (niewiele ponad kilogram), jest jednocześnie wygodny w transporcie, nie zajmuje tyle miejsca co standardowe 50 czy 59.
B o g d a n - Czw 07 Kwi, 2011
FrouFrou napisał/a: | ten model poza tym, że lekki (niewiele ponad kilogram), jest jednocześnie wygodny w transporcie | To się zgadza - węgiel to węgiel.
Oczywiście nie można zapomnieć o dokupieniu adekwatnej głowicy bo w zestawie jej nie ma.
|
|