|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wirtualne Plenery - XVII WIRTUALNY PLENER
goltar - Sro 02 Mar, 2011 Temat postu: XVII WIRTUALNY PLENER XVII WIRTUALNY PLENER
Temat XVI wirtualnego pleneru, który zaproponował druid1980r to: "Portret z rekwizytem".
Regulamin pleneru:
1. Kolejny temat wybiera zwycięzca tego pleneru.
2. Warunkiem udziału w plenerze jest posiadanie konta na forum.optyczne.pl.
3. Temat jest zamykany do dnia 19.03.2011. Do tego dnia mamy czas na przygotowanie i przesłanie swojej pracy.
4. Wykonane prace należy przesyłać jako załącznik na adres e-mail: plener(at)optyczne.pl, podając w tytule numer pleneru i swój nick z forum: np. "XVII.goltar". Prace można przesyłać od dnia ogłoszenia konkursu do dnia 19.03.2011. Każdy może wysłać jedną pracę.
5. Wielkość prac ograniczona jest do 800 x 800 pix, format pracy to JPEG. Praca nie powinna zawierać metadanych Exif. W przypadku jeśli zgłoszona praca będzie zawierała dane Exif, zostaną one usunięte przez moderatora przed publikacją.
6. Dozwolone jest wstawianie prac zawierających w sobie kilka zdjęć.
7. Edycja w programach graficznych jest dozwolona.
8. Data wykonania zdjęcia nie jest istotna (mogą to być zdjęcia już wcześniej wykonane).
9. 20.03.2011 przesłane prace będą zamieszczane przez moderatora w tym temacie w kolejności nadesłania, z podaniem tylko numeru pracy (bez podawania kto jest autorem).
10. Po wstawieniu wszystkich zgłoszonych prac temat zostanie otwarty i do dnia 26.03.2011 będzie czas na głosowanie i ocenę wykonanych prac. W tym okresie dozwolone jest ocenianie i komentowanie wszystkich zgłoszonych do konkursu prac, zamieszczenie uzasadnienia dokonanego wyboru oraz dyskusja. Każdy w komentarzu może oddać głos tylko na jedną pracę.
11. 27 lub 28.03.2011 moderator podlicza głosy, publikuje kto jest autorem poszczególnych prac (podając nick) i ogłasza zwycięzcę oraz prace które zajęły drugie i trzecie miejsce.
12. Wszelkie uwagi formalne i techniczne proszę zgłaszać w TYM TEMACIE.
13. Biorąc udział w plenerze każdy z uczestników wyraża zgodę, aby praca która otrzyma największą liczbę głosów została umieszczona na głównej stronie portalu optyczne.pl wraz z nickiem autora, w informacji o nowym temacie wirtualnego pleneru, bez jakichkolwiek roszczeń autora w stosunku do właściciela portalu Optyczne.pl CO-NET Robert Olech ul. Żwirki i Wigury 11/34 83-000 Pruszcz Gdański.
14. Biorąc udział w plenerze każdy z uczestników oświadcza, iż jest autorem wstawionej pracy i posiada do niej wyłączne prawa autorskie, a wszystkie osoby widniejące na zdjęciu wyrażają zgodę na ich opublikowanie oraz publiczną ekspozycję.
goltar - Nie 20 Mar, 2011
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Wszystkie zgłoszone prace zostały wstawione. Gdyby jakiejś pracy brakowało, to proszę o zgłoszenie do mnie na PRIV. Można oceniać i głosować.
dr11 - Nie 20 Mar, 2011
Najbardziej podobają mi się 7, 9, 10.
Wybieram 7.
multics - Nie 20 Mar, 2011
10
Impose3 - Nie 20 Mar, 2011
Najlepsze wg. mnie są 1 i 10.
Eee... . Głosuję na 10.
Tomasz_ - Nie 20 Mar, 2011
1. Bardzo podoba mi sie zdjęcie ale nie wiem czemu wydaje mi sie ze rekwizyt jest tylko rekwizytem i brakuje czegoś, jakby skrzypce nie graly.
2.Fajny pomysł, gorzej z realizacja, straszny chaos i za ciemno
3. Atmosfera , historia, ale wydaje mi sie zdjęcie jest poruszone, trochę to przeszkadza.
5. Znaczy brakuje portretu, chyba ze to misiek jest portretowany.
7. Kapitalne, bardzo mi sie pomysł podoba, tylko okulary za malo centrycznie w stosunku do nosa.
8. Piękna kobieta i piękna obrobka, ten czarny kropek przeszkadza mi, chyba ze to rekwizyt.
9. za plastikowe, za duzo, za nie wiem co to jest, nie przemawia do mnie.
11. Oświetlenie z dolu a rekwizyt z nieba, nie tak z symbolika? a moze sie myle.....
Glos oddaje na 10
arietiss - Nie 20 Mar, 2011
1,7 i 10 świetne! Ale głosuję na 13, ze względu na jego naturalność i niesamowitą dawkę optymizmu, która z niego emanuje.
w_w - Nie 20 Mar, 2011
Jak dla mnie - nr 3.
infocyk - Nie 20 Mar, 2011
10.,
bo jest w tym coś kontrastowego co wywołuje zadumę, a poza tym jakość, odcień brązu (lubię) i głupia myśl, że na szczęście nie jest to reklama papierosów.
Cola - Nie 20 Mar, 2011
3 i 7
głos na 7
Paskuder - Pon 21 Mar, 2011
1 super ale tło strasznie zagracone - w związku z tym głos na 3 mimo, że lekko nieostre ale przez to nostalgiczne...
moronica - Pon 21 Mar, 2011
miedzy 3 i 7 wybieram 7... albo 3... albo 7... 3
cybertoman - Pon 21 Mar, 2011
1. Pomysl fajny. Obrobka, delikatnie mowiac, zbyt widoczna.
2. Realizacja nie przekonuje.
4. Nie mam pomyslu na komentarz.
5. Slodka inscenizacja.
6. Emocje sa - dziewczyna tez przezywa (albo podsypia), ale ich przekaz nie wypalil.
7. Usta jak ze zdjec reklamowych - calosc sztuczna.
8. Slodko smutna, zbyt zagubiona w kadrze.
9. Cos sie nie moge rozeznac w tym zdjeciu.
10. Przekaz jasny i oczywisty, kompozycja mnie nie przekonuje.
11. Rekwizyt czesto naduzywany.
12. Ja wiem... gdyby nie dekielek.
13. Sympatycznie i radosnie.
Wybieram 3
rysiu - Pon 21 Mar, 2011
Jak dla mnie 1.
dd33 - Pon 21 Mar, 2011
10
Ilona - Pon 21 Mar, 2011
2- sympatyczne, wzbudziło mój uśmiech
3- bardzo fajne, przypomina mi się "Stary człowiek i morze"
9- A gdzie tu jest portret/jakaś twarz?
Głosuję na 10
krych - Pon 21 Mar, 2011
głOOsik na 7
Djwalkman - Pon 21 Mar, 2011
Głosuję na nr.7, oprócz tego zdjęcia myślałem też o numerach 13 i 8, ale pierwszy z nich jest troszkę przepalony we włosach dziewczyny i kadr mi coś nie leży, a w 8-mce czerwienie zbyt mocne, ale to może przez mój monitor?
edmun - Pon 21 Mar, 2011
Niestety głosuje na 1, gdyż pozostałe zdjęcia wkurzają mnie bardziej im częściej je oglądam
albo za sztuczne, albo zbyt chaotyczne i pstrykowate... jak tylko przywrócę komputer do działania to się odkupię zdjęciami ;P
4motion - Pon 21 Mar, 2011
7.
Baku - Wto 22 Mar, 2011
Zdecydowanie 7.
12 mnie rozczuliło przez ten dekielek (to chyba celowo?).
sklsk - Wto 22 Mar, 2011
za radość - 13
mnich - Wto 22 Mar, 2011
3
Za minimalizm, wymowną sytuację i mimikę.
maput - Wto 22 Mar, 2011
Wiem, że tak miało być, ale 3. dla mnie ciut jednak zbyt mydlane.
Na 8. odrzuca mnie ta kropa.
W związku z czym głosuję na 10.
_pk - Wto 22 Mar, 2011
10
TS - Wto 22 Mar, 2011
1 - Nie podoba mi się bałagan w tle (ale skrzypaczka fajnie wyszła)
2 - Znów słabe tło i zdjęcie za ciemne; pomysł dobry
3 - Jak maput
4 - To poruszenie jednak mi nie pasuje
5 - Podoba mi-się, jakbym już tego misia gdzieś na forum widział, choć na innej fotce...
6 - Fajnie złapany moment, ładne kolorki
7 - Oj, tyle głosów na plus, ale niezbyt podoba mi się
8 - Ładne jest, trochę za nisko oczy (wolałbym kadrowanie niżej i z większej odległości), przeszkadza ,,plama'' na nosie
9 - Ciekawe to, jako grafika tak, ale zdjęcie...?
10 - Nie lubię tak ciasnych portretów, no i trochę takie epatowanie starością...
11 - Pretensjonalne dla mnie
12 - Ani kadr, ani obróbka (szum, winieta), ani światło...
13 - Sympatyczne
Pierwsza trójka to dla mnie: 5, 6, 13.
Ciężko wybrać...
Jednak głosuję na 13 (bo na moment się uśmiechnąłem, a to rzadkość ostatnio )
e.t. - Wto 22 Mar, 2011
Wszystkie dodane prace są bardzo ciekawe.Jednak swój głos oddaję na 10
Nikitaa - Sro 23 Mar, 2011
1--ladna praca, to co mi nie pasuje to brak jakichkolwiek emocji na twarzy modelki(a niby gra na tych skrzypcach) , jakos tak sztucznie to wyglada
2-- troche kosa zbyt stycznie z lewej , mimo wszystko zbyt mily "pyszczek" jak na "smierc" haha , ale pomysl dobry i wykonanie tez, troche ciemne ale to akurat rozumiem
3--interesujace , dajace do myslenia ale ......hmm.... no wlasnie ma jakies "ale"
4--fajne mlode "ciacho" i to jest jedyna rzecz zatrzymujaca na krotka chwile przy tym zdjeciu
5-- dobre zdjecie , kilka rekwizytow ciekawie umiejscowionych, dobrze przemyslane
6--bardzo dobre by bylo gdyby nie obciety lokiec i kawalek kolana, natomiast usunelabym wszystkie osoby w tle wtedy emocje gitarzysty nabralyby wiekszego wyrazu
7--swietny pomysl i gdyby nie drobne niedociagniecie(okulary centralnie) dodalabym jeszcze czerwone pazurki idealnie w kolorze pomadki, wtedy byloby perfekt
8-- wspaniale by bylo gdyby zamiast rozanca (jakos mi niezbyt pasuje do kompozycji) trzymala jakis modlitewnik , najlepiej z czerwonymi zakonczeniami w czarnej skorze ze zlotym krzyzem na okladce. Ta centralna "kropka" na nosie jaka tworzy woalka tez moglaby zniknac
9--ciekawy pomysl o duzym niewykorzystanym potencjale , jak dla mnie za duzo brazu w brazie, troche inaczej "pokombinowalabym" ze swiatlem
10-- praca nr 10 to przyslowiowy strzal w 10
11-- interasujacy i ciekawy pomysl , gdyby model byl nago praca nabrala by innego wymiaru , odpowiednio doswietlony rozaniec przy cieniach i polcieniach golego korpusu modela dawalby extra efekt wizualny
12-- "zadekielkowane" "zaszumione" ...hmmm....delikatnie mowiac - taki zwykly spacerowy pstryk
13--zonglerka jednym owocem fajne, mnie sie podoba , wesole , wiosenne dobre technicznie
swoj glos oddaje na 10
Przedstawilam swoja subiektywna ocene + kilka wlasnych wizualizacji niektorych prac
pozdrawiam Nikita
szaleniec - Czw 24 Mar, 2011
Witam!
To teraz ja ale dziś krótko bo jakoś mnie wena opuściła ostatnio;)
1. Pierwsze wrażenie robi świetne i w sumie nie jest źle tylko tak chyba na granicy przepału ale nie ma tragedii i to tło trochę dziwne ale ogólnie spoko:)
2. Pomysł na dobrej drodze ale wykonanie mi nie pasi;) ciemno i chyba złe miejsce jak na ten klimat;)
3. Jak ktoś napisał wyżej to spojrzenie ma coś w sobie ale nie pasi mi to lekkie mydło;)
4. Nie podoba mi się;)
5. Taki trochę mały chaos ale w sumie dobry pomysł;)
6. No fajne:) Ładna gra emocji nie tylko Pana na pierwszym planie:)
7. Niezłe, dobry pomysł i fajne tło:) Tak bo jakoś przyciąga mój wzrok, no modelka też oczywiście! I mam wrażenie jakby leżała ale to pewnie ściana za nią;)
8. Ładne i te kolory, świetne tylko szkoda jakichś 2cm dołu;)
9. Sam nie wiem jakoś tak do mnie nie przemawia;)
10. Rewelacja, świetne światło no i jaki rekwizyt;)
11. Dobre, fajnie wykonane, przemyślana kompozycja:)
12. No właśnie ten dekielek;)
13. Fajne zabawne i takie wiosenne, ładne kolorki:)
Głos oddam na "Babcię Jadźkę" czyli na 10
Pozdrawiam!
pitras - Pią 25 Mar, 2011
Głosuję na 13
B o g d a n - Pią 25 Mar, 2011
goltar napisał/a: | Można oceniać i głosować. | Skoro można to zajmę chwilę.
1. dziewczyna i skrzypce:
Zdjęcie technicznie bez zastrzeżeń, przeszkadza mi tło, które odciąga uwagę wielością i ilością szczegółów, jest za mało rozmyte aby nie przeszkadzało ale zbyt mocno aby pokazywało klimat miejsca zrobienia fotografii, zdjęcie miałoby większą wartość gdyby dziewczyna nie patrzyła w obiektyw, a tak wyszło dość sztucznie,
2. młodzieniec, jabłko, kosa:
Fotka typu "pstryk", bez wyrazu i zamysłu - sorry za szczerość
3. portret mężczyzny z muszlą:
Dobra, klimatyczna fotografia, intrygujący wyraz twarzy, trochę mało jasny rekwizyt (nie w sensie naświetlenia) ale pewnie przy bliższym poznaniu okoliczności tego portretu, byłby bardziej zrozumiany, zupełnie nie zgadzam się z opiniami, że powinien być bardziej ostry, gratuluję zdjęcia autorowi
4. dziewczyna i gitara:
Lubię ciasno cięte zdjęcia, monochrom też tu pasuje ale drażni mnie poruszenie całego kadru, gdyby chociaż twarz była nieporuszona,
5. chłopiec i miś:
Trudno to nazwać portretem, bo czego? chłopca? misia? może i jedno i drugie? sztucznie wyszło.
6. gitarzysta w orkiestrze:
Mnogość wyraźnych, innych członków zespołu nie daje odpowiedniego wyizolowania portretowanej osoby, portretem orkiestry tez tego nie można nazwać,
7. dziewczyna i okulary:
Nie lubię pozowanych, udawanych zdjęć z wykrzykiem, robionych szerokim kątem, sztuczny pstryczek,
8. kobieta z koralikami:
Trochę to wygląda jak zamówiony portret zatroskanej wdowy, styl retro i mocno czerwone usta zupełnie mi nie pasują, choć technicznie i kadrowo OK.,
9. kobieta (chyba) i świeca:
Wizja artystyczna, dość mocno "pogięta", wydumana i niejasna, zupełnie do mnie nie przemawia, przypomina mi kiedyś modne obrazki ścienne z kawałków pofalowanej skóry
10. staruszka z papierosem:
Egzotyczna twarz staruszki, dobrze wyeksponowane jej rysy, jakaś zaduma (?), trochę mało lewej strony, ale minimalnie, idealne tło, bardzo mi się podoba, gratuluję zdjęcia autorowi
11. mężczyzna z krzyżykiem:
Nie, nie, nie - takich udawanych portretów nie trawię
12. ktoś z aparatem Samsung:
Kolejne udawane lub przypadkowe zdjęcie, za mało widać fotografowaną osobę, nawet trudno poznać, czy to kobieta, czy może chłopiec?, jeśli szumy są zrobione specjalnie to drażnią i nie pasują do okoliczności, z aparatu można było choćby osłonę obiektywu zdjąć
13. kobieta i żonglerka:
Ciekawy pomysł na portret, choć kadrowo by można bardziej popracować, rozmyte drzewo na tle nieba trochę rozprasza i zakłóca optymistyczny nastrój, aby nie powiedzieć wnerwia
Muszę wybrać pomiędzy 3 i 10.
Głosuję na 3.
MaciekNorth - Sob 26 Mar, 2011
Głosuję na 3., im dłużej oglądam tym bardziej mi się podoba, widać emocje na twarzy. Jedyne zdjęcie które z chęcią powiesiłbym sobie na ścianie.
10. - zdjęcie wręcz doskonałe, ale papieros czy ręcznik to dla mnie rekwizyty zbyt pospolite.
Reszta - mniej lub bardziej udane pstryki
fotoG3 - Nie 27 Mar, 2011
7 modelka i okulary, brawo za ekspresję twarzy, kadr fajny, ciekawe przerysowanie
13 żywe i naturalne, chociaż pewnie pozowane, ale o takie pozowanie właśnie chodzi, ładne nieostrości, idealnie wydobyty główny motyw i piękny szczery uśmiech
10 starsza pani z papierosem, może gdyby spojrzała na mnie ze zdjęcia i pokazała do mnie ten mały uśmiech to uznałbym że jej radość życia mnie uwiodła
Reszta zdjęć jakoś mnie nie przekonuje do siebie.
Głosuję na 13
[ Dodano: Nie 27 Mar, 2011 04:53 ]
Mam pytanie do uczestników i widzów konkursu:
czy braliście od modeli oświadczenia na pozwolenie wykorzystania wizerunku?
Mnie jest strasznie głupio podsuwać komuś papier do podpisania i przyznaję się, że tego nie robię.
Sunders - Nie 27 Mar, 2011
Oddaję głos na portret nr 10.
Usjwo - Nie 27 Mar, 2011
ja tez krotko z powodu braku czasu. Moj glos na 10
goltar - Nie 27 Mar, 2011
Wyniki „XVII wirtualnego pleneru” forum Optyczne.pl
Temat konkursu: Portret z rekwizytem.
Do konkursu zgłoszono 13 zdjęć.
Autorami zdjęć są kolejno:
1. eyelet
2. MaciekNorth
3. druid1980r
4. Bogusław Nowak
5. _pk
6. Tomasz_
7. GrzesR
8. p.m.g.
9. Nikitaa
10. jakerrq
11. Paskuder
12. Impose3
13. maput
Łącznie oddano 30 głosów (3 głosy oddane po terminie nie zostały uwzględnione).
III miejsce z 6 głosami zdobyło zdjęcie nr 7, którego autorem jest GrzesR.
II miejsce z 7 głosami zdobyło zdjęcie: nr 3, którego autorem jest druid1980r.
I miejsce i zwycięstwo wynikiem 11 głosów zdobyło zdjęcie nr 10, którego autorem jest jakerrq.
Serdecznie gratulujemy zwycięzcy.
Zapraszamy do udziału w kolejnym wirtualnym plenerze, który zostanie ogłoszony już wkrótce.
Poniżej jeszcze raz zwycięskie zdjęcie.
goltar - Nie 27 Mar, 2011
I jeszcze uwaga, do konkursu zostało dopuszczone zdjęcie nr 3 którego autor był jednocześnie autorem tematu. W regulaminie nie ma zakazu, że autor tematu nie może startować w plenerze, więc nie było też podstawy formalnej do dyskwalifikacji. W kolejnym plenerze taki zapis zostanie dodany do regulaminu...
cybertoman - Nie 27 Mar, 2011
Gratulacje!
Nikitaa - Nie 27 Mar, 2011
Serdeczne gratulacje dla jakerrq za swietna prace , rowniez II i III miejsce b.dobre "dziela" oraz wszystkim uczestnikom XVII WP szczere graty i brawa
pozdrawsiam Nikita
jaad75 - Nie 27 Mar, 2011
A ja mam tylko pytanie, czy zielono-żółta cera tej pani to wynik palenia, czy zamysł artystyczny autora?...
BTW, kolejność na "podium" powinna być dokładnie odwrotna.
infocyk - Nie 27 Mar, 2011
Gratulacje dla zwycięzców i pozostałych uczestników pleneru. Dziękuję za wrażenia.
jaad75, może to ręcznik puścił farbę.
hijax_pl - Nie 27 Mar, 2011
Gratuluję wszystkim, którzy zdecydowali się zaprezentować swoje prace.
I więcej odwagi - na tym forum można też pisać posty
goltar napisał/a: | W kolejnym plenerze taki zapis zostanie dodany do regulaminu... | A dlaczego?...
cybertoman - Nie 27 Mar, 2011
jaad75 napisał/a: | kolejność na "podium" powinna być dokładnie odwrotna. | Naprawde podoba Ci sie taki XXX-rozdziaw? To mialbym cos na rozczarowanie dnia.
sklsk - Nie 27 Mar, 2011
gratulacje dla wyróżnionych
kufel - Nie 27 Mar, 2011
gratulacje dla zwycięzcy. choć akurat moim faworytem nie był
p0m - Nie 27 Mar, 2011
gratuluje zwycięzcom.
jeszcze bardziej gratuluje tym, którzy pisali że na zdjęciu nr 1 Pani trzyma skrzypce. Proponuję w przyszły weekend wypad do filharmonii, w celu małej, podstawowej kulturalnej edukacji.
Pierwsze zdjęcie przedstawia altowiolistkę. Tak się dziejowo złożyło, że altowioliści grają na Altówce.
Pozdrawiam:D:D
Cola - Nie 27 Mar, 2011
szczególarz
ja sie akurat nie dziwię że wiekszość nie rozróznia
to nie te same róznice co pomiedzy skrzypcami i wiolączelą
p0m napisał/a: | Tak się dziejowo złożyło, że altowioliści grają na Altówce. | Aby w takim razie na przyszłość zapobiec tak ciężkim i trudnym do wybaczenia wpadkom proponuję używać określenia - chordofon - i w ogóle nie skupiać się do czego się dany smyczek przykłada
p0m - Nie 27 Mar, 2011
cola no wiesz, jakby babka grała kontrabasie, większość napisała by "piękna wiolonczelistka":) oba instrumenty, (skrzypce-altówka, kontrabas-wiolonczela) różnią się cechą najłatwiej dostrzegalną - wielkością. o "szczegółach" nie wspominając.
Cytat: | W regulaminie nie ma zakazu, że autor tematu nie może startować w plenerze, więc nie było też podstawy formalnej do dyskwalifikacji. W kolejnym plenerze taki zapis zostanie dodany do regulaminu... |
dlaczego? przywilejem zwycięzcy jest wybranie tematu przyszłego pleneru, a to, że może wybrać temat "pod siebie" to tylko dzięki temu, że wcześniej wygrał. nie rozumiem chęci wpisania zakazu.
się wypowiadam, a zdjęcia żadnego nie dałem. może się to na przyszłym plenerku zmieni.
hijax_pl napisał/a: | [chordofon - i w ogóle nie skupiać się do czego się dany smyczek przykłada |
ok:)
p0m napisał/a: | przywilejem zwycięzcy jest wybranie tematu przyszłego pleneru, a to, że może wybrać temat "pod siebie" to tylko dzięki temu, że wcześniej wygrał. | I właśnie by nie było takich podejrzeń, bo nie robić pod swoją "szufladę", pod jakiegoś asa którego mamy - tak też od pierwszego pleneru zostało ustalone wśród uczestników zabawy. Formalnie było to ogłaszane z każdym nowym plenerem - jako deklaracja osoby definiującej nowy temat.
Potencjalnie zawsze można wyobrazić sobie sytuację gdy na forum wkracza człowiek robiący same świetne zdjęcia i kasujący plener za plenerem...
jaad75 - Nie 27 Mar, 2011
cybertoman napisał/a: | Naprawde podoba Ci sie taki XXX-rozdziaw? To mialbym cos na rozczarowanie dnia. | Dużo bardziej niż dwie wyższe lokaty. Ogólnie, jak dla mnie, zdjęcie ze zdecydowanie największym potencjałem w przy dość marnym poziomie ogólnym prac.
dr11 - Nie 27 Mar, 2011
Gratuluję zwycięzcy. Mnie jednak spodobał mi się całokształt 7. Pomysł, wykonanie, obróbka (tu jeszcze jest duży potencjał). Pozdrawiam! D.
edmun - Nie 27 Mar, 2011
e tam... niektórzy podejrzewali kontrabas
GrzesR - Pon 28 Mar, 2011
Witam wszystkich.
Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze, oceny i głosy. Zdjęcie jest takie jakie jest bo tematem były okulary. Obróbka bardzo skromna a początkowo zerowa - takie wymogi miał konkurs do którego robione było to zdjęcie.
Jak zobaczyłem zdjęcia, które zostały zgłoszone do konkursu wiedziałem, że przegram z 10 podoba mi się kolorystyka tego zdjęcia. 3 jest fajna, sądzę że to zdjęcie dużo zyska po przeniesieniu na papier. Gratulacje.
ps. osobiście nie widzę niczego złego by zwycięzca poprzedniej edycji startował w kolejnym konkursie
fotoG3 - Pon 28 Mar, 2011
Gratulacje dla zwycięzców.
Niestety mój faworyt 13 nawet nie znalazł się na pudle, a szkoda bo to zdjęcie dziewczyny z pomarańczami to czysta radość życia.
Babcia z cygarem i turbanem z ręcznika też prezentuje luzik, ale 13 daje więcej nadziei że świat jest OK.
Usjwo - Wto 29 Mar, 2011
Gratuluje dla zwyciezcow, chociaz moj glos byl niewazny to i tak wygralo "moje" zdjecie
Zdjec nie za duzo tym razem, chyba przez temat. Oprocz wlasnego czasu, trzeba bylo namowic tez mdela/modelki do wspolpracy. Ja juz nawet mialem pomysl, ale czasu nie starczylo . Mam nadzieje ze go w krotce zrealizuje, juz bez konkursu. Jakos malo zdjec "studyjnych" sie pojawilo. W nowym teamcie ja odpadam juz na starcie i nie jest to spisek . W promieniu kikunastu tysiecy kilometrow nie mam zadnego znajomego zwierzaka domowego
jaad75 - Wto 29 Mar, 2011
Usjwo napisał/a: | W promieniu kikunastu tysiecy kilometrow nie mam zadnego znajomego zwierzaka domowego | Wszystkie zjedzone?...
Nikitaa - Wto 29 Mar, 2011
jaad75 napisał/a: | Usjwo napisał/a: | W promieniu kikunastu tysiecy kilometrow nie mam zadnego znajomego zwierzaka domowego | Wszystkie zjedzone?... |
....hahaha jaad75 swietnie to ujales
pozdrawiam Nikita
Baku - Wto 29 Mar, 2011
O ile temat XVII WP wyłączył mnie z możliwości udziału biernego, o tyle temat nowego odstręcza mnie nawet od głosowania. Znów pojawi się cała masa pupilków puszystych, słodkich, wygłaskanych, z pazurkami i bez, koniecznie robionych jak najjaśniejszym obiektywem z jak najmniejszą głębią ostrości. Brrr..
maput - Wto 29 Mar, 2011
Ciekawe ile będzie psich i kocich nosów robionych z 20 cm, najlepiej na szerokim kącie
Ja też tym razem odpadam. Kobieta nie zgodziła się wystąpić w roli zwierzaka.
Tadeuszek - Wto 29 Mar, 2011
Ciekawe również jak miałbym zachować anonimowość w tym plenerze
dr11 - Wto 29 Mar, 2011
Tadeuszek, pupila przefarbuj, ubierz i załóż maskę
Inna opcja: czarny prostokąt na oczy dodajesz podczas edycji
dr11 napisał/a: |
Inna opcja: czarny prostokąt na oczy dodajesz podczas edycji |
Że też sam na to nie wpadłem
Baku - Wto 29 Mar, 2011
Zrób dobry uczynek i nie bierz udziału
I tak bym nie brał, bo nie podoba mi się to, że pod dyktando jeden 'miłej...." Pani zaszły takie zmiany które średnio mi się widzą .
I podałem przykład gdzie anonimowość się nie sprawdza .
W każdym bądź razie, miłej zabawy
kozidron - Czw 31 Mar, 2011
ale fajny temat, chyba się wyrobie ze zwierząt fotografowałem tylko węże, ptaszniki i myszki, które były jedzone przez ptaszniki w sumie wszystkie to domowe pupile, ptasznika kędzierzawego nawet głaskałem
pitras - Czw 31 Mar, 2011
kozidron napisał/a: | ...ze zwierząt fotografowałem tylko węże, ptaszniki i myszki, które były jedzone przez ptaszniki... |
Domowy zwierzyniec pełen uczuć
Usjwo - Czw 31 Mar, 2011
pitras napisał/a: | kozidron napisał/a: | ...ze zwierząt fotografowałem tylko węże, ptaszniki i myszki, które były jedzone przez ptaszniki... |
Domowy zwierzyniec pełen uczuć |
Uczucie glodu! Pasuje jak ulal .
Moze byc jeszcze uczucie starchu, nienawisci, zlosci. Kreatywnym trzeba byc, a nie popadac w sztampe
|
|