|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Test lornetki Minox HG 8x56 BR MIG
Arek - Pią 11 Mar, 2011 Temat postu: Test lornetki Minox HG 8x56 BR MIG Zapraszam do lektury kolejnego testu:
http://www.optyczne.pl/in...etki&test_l=213
Arek
Dawid1984 - Pią 11 Mar, 2011
Nie wątpliwie Ciekawy instrument,nie spodziewałem się .Wraz z Docter Nobilem 8x56 B/GA to chyba czołówka za w miarę normalne pieniądze.No gdyby jeszcze Docter był lżejszy.
Gottfried - Pią 11 Mar, 2011
Byłem posiadaczem Minoxa Hg 8x43 wyprodukowanego w Niemczech więc nie jest dla mnie niespodzianką dobry wynik modelu 8x56. Według mnie seria lornetek Hg to bardzo dobry stosunek cena - jakość. Oprócz małych wpadek z rysą na pryzmacie, jakość wykonania budzi szacunek (wygląd serii Hg zaprojektował Volkswagen), niespotykana w innych lornetkach aluminiowe pokrętło ze skalą odległości oraz pełny obrót 360° to duży plus tych lornetek. Od czasu rozstania z firmą Leica, Minox szybko się rozwija, rok temu wprowadził po raz pierwszy na rynek lunety celownicze, które zbierają bardzo dobre opinie.
Dawid1984 - Pią 11 Mar, 2011
Cytat: | Byłem posiadaczem Minoxa Hg 8x43 | Jak dla mnie to za małe pole w tym Minoxie.
Gottfried - Pią 11 Mar, 2011
Minox HG - 7.2° - 126m, Leica Ultravid HD - 7.4° - 130m. Różnica nie taka łatwa do wychwycenia. Jest jeszcze najwyższy model HG - APO ze szkłem fluorytowym - 7.2° - 129m
Arek - Sob 12 Mar, 2011
Kolega madrax zapracował na odpoczynek od pisania na naszym forum. Proponuję teraz wrócić, do meritum i zamknąć sprawę wulgaryzmów i obrażania innych.
|
|