|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Do byłych posiadaczy Canon A710 IS
niemyjsk - Nie 13 Mar, 2011 Temat postu: Do byłych posiadaczy Canon A710 IS Witam. Od kilku lat posiadam Canona A710 IS. Służy mi bardzo dobrze ale po upadku ekran stracił kolory i chyba pora zastanowić się nad czym¶ nowszym. Więc chciałbym zadać pytanie do byłych urzytkowników A710 na co wymienili¶cie swoje aparaty. Osobi¶cie preferuje Canony głównie z przyzwyczajenia do obsługi, ale firma nie gra roli. Szukam kompaktu, który zrobi nie gorsze zdjęcia od A710, z zoomem min 5x, dobrze by nagrywał filmy w HD (ale nie koniecznie) no i cena do 1500 zł. Pozdrawiam
h.s. - Nie 13 Mar, 2011
W tej cenie to możesz poszukać kompaktu z matryc± 1/1,8 - canon, panas..
niemyjsk - Nie 13 Mar, 2011
Poproszę o konkretne modele. Dzieki
h.s. - Nie 13 Mar, 2011
http://www.skapiec.pl/sit...13054_0_0_0_0_0
Canony serii S i G, pansonic LX 3/5
Wszystkie maj± dobre notowania, ja brałbym G11 z uwagi na dodatkowy wizjer optyczny i nie tylko.
Bobby - Pi± 18 Mar, 2011
niemyjsk,
O ile sobie dobrze przypominam to A710 mial optyczny wizjer. jesli tego wizjera uzywales to moze ci go brakowac jesli kupisz cos co go nie posiada. Byl tez chyba zasilany dwiema ogolnie dostepnymi "paluszkami" AA, jesli to dla Ciebie rowniez wazne. Wizjer optyczny maja jeszcze Canony G11/12. Z paluszkami to juz chyba gorzej.
(Moja zona ma jescze 8-pixelowego A630, ktorego sobie bardzo chwali. Potem byly 10MP A640 i 12 MP A650, zasilane 4-ma AA. Byl tez A590IS zasilany 2-ma AA. Ale dzisiaj chybe wszystkie juz nie sa produkowane.)
Nie wiem czy jescze ktorys dzisiejszy model Canona ma OVF, oprocz G11 i G12. Te dwa maja akurat 5X zoomy o praktycznym zakresie 28-140 (equivalent) i wzglednie dobre swiatlo F2.8-4.5, plus odchylany/obracany wyswietlacz.
|
|