forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - aparat dla blondynki ;)

oliwka - Wto 29 Mar, 2011
Temat postu: aparat dla blondynki ;)
Drodzy Koledzy, Drogie Koleżanki! Potrzebuję Waszej pomocy.
Od razu nadmienię, że szukałam podobnych tematów, jednak każdy ma inne wymagania i szuka aparatu do różnych zastosowań.

Otóż ja potrzebuję aparatu do:
-fotografowania przedmiotów (głównie ubrań jak i innych małych rzeczy) na aukcje
-zdjęcia z imprez (głównie kluby czyli ciemność, ciemność i kilka reflektorów)
-zdjęcia osób w ruchu, tańcu

Jak sam tytuł wskazuje, oczekuję prostoty :) aczkolwiek "fajnymi bajerami" typu wykrywanie twarzy czy uśmiechu nie pogardzę.

Zależy mi też (jest to wręcz priorytet) aby ostrość była z bliskiej odległości, powiedzmy od 15 cm bez włączania trybu makro.

Czy pomożecie mi w wyborze sprzętu spełniającego moje oczekiwania do 450 zł?

Pozdrawiam, Oliwka

TomPL2 - Sro 30 Mar, 2011

Twoje wymagania przekraczają oczekiwania typowej blondynki :lol:
Za 450 to się raczej nie da...

Bobby - Sro 30 Mar, 2011

Jesli dla blondynki, to wykrywanie twarzy czy usmiechu obowiazkowe. Dodalbym jeszcze "redukcje czerwonych oczu"...

[ Dodano: Sro 30 Mar, 2011 20:27 ]
...np. taki:
http://www.cyfrowe.pl/apa...-is-rozowy.html
Nie wiem czy dostepny w innych kolorach, Nieco starsza wersja A3100 pewnie bedzie nieco tansza, ale ma krotszy zoom (4X) i zaczyna sie dopiero od 35mm.

[ Dodano: Sro 30 Mar, 2011 21:03 ]
Juz mam. A3200 jest dostepny w kilku kolorach. A3100 okolo 100 zlotych tanszy.

1507 - Czw 31 Mar, 2011

Jeśli dla blondynki to może żółty :mrgreen:
Bobby - Pią 01 Kwi, 2011

Zoltych to chyba nie ma... Najasniejszy odcien cieplych kolorow jaki spotkalem to pomaranczowy. Ten Canon A3200 tez chyba jest dostepny w pomaranczowym, za 462 zl.

[ Dodano: Pon 04 Kwi, 2011 01:09 ]
Widze ze ten temat nie ma wziecia. Moze koledzy na forum wola doradzac brunetkom...

oliwka,
A na serio, w oparciu o specifikacje, Canon A3200 powinien byc dobry. Prawie tez miesci sie w dostepnym budzecie... Tylko te 15 cm bez wlaczania trybu macro wyglada ze nie bedzie pracowalo. Ale z drugiej strony, nie mysle ze znajdziesz to w czymkolwiek za te pieniadze. Chcialbym sie jednak mylic...