forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - c300 f4 - sport foto

lovtza - Pon 04 Kwi, 2011
Temat postu: c300 f4 - sport foto
Witam. Mam do was pytanie. Glownie do takich co mieli ten obiektyw i np: c70-200 f4.
Obecnie mam c70-200 f4 uzywam tego szkla do zdjec sportowych glownie motocykle w ruchu.
Zazwyczaj kiedy robie zdjecia jest dobra pogoda wiec lesnego polmroku nie spodziewam sie.

c70-200 f4 bardzo dobrze mi sie spisuje i jestem z niego zadowolony.

Potrzebuje jednak cos o drobine dluzsze i ostrzejsze. Glownie interesuje mnie szklo do konkretnej sceny o dobrej jakosci.

Czy c300 f4 w porowaniu do mojego obiektywu da mi lepsza ostrosc ? na tyle zeby takie szklo zakupic ?. Interesuje mnie wersja bez IS, bo te IS nie jest mi potrzebne.

Widzialem te szkla w dobrej cenie i jezeli zalozyc ze stalki maja lepsza jakosc, czy poczuje duza roznice ?

Przeszkukalem juz testy i forum i wygalda ze to szklo dziala bardzo fajnie, w rawach bez dotykania wygalda ostro a mozna cos tam jeszcze dlubnac.

Nie chce jednak o testy sie opierac tylko wole sie zapytac kogos kto sie tym bawi. Testowana na Optycznym wersja z IS wyszla fajnie a nie wiem czy to prawda ze bez IS jest ostrzejsza ?

Pozdrawiam.

MM - Wto 05 Kwi, 2011

Widziałeś to szkło w komisie w Pabianicach? :razz:
lovtza - Wto 05 Kwi, 2011

Tak dokladnie o nie mi chodzi. Na oczy je nie widzialem ale pewnie jak cos to tam pojade. Troche mam bo jestem z okolic wawy wiec zastanawiam sie czy jest sens :)
MM - Wto 05 Kwi, 2011

Sens jest bo cena dobra. W Wawie komisy dawały za niego więcej, ale facet co sprzedawał nie miał ochoty tam jechać. Jeszcze nie macałem, ale od właściciela sklepu wiem, że obiektyw jest w doskonałym stanie. Zanim kupił dzwonił do mnie i pytał co to za cudo :wink:
lovtza - Sro 06 Kwi, 2011

nom cena byla dobry, glupi bylem ze czekalem sam nie wiem na co, chociaz jakbym wiedzial ze oni sa zaufani to bym od reki wzial

dzieki za pomoc
pozdrawiam
szukam dalej :P