forum.optyczne.pl

Lornetki - Test lornetki Carl Zeiss Victory 8x56 T* RF

Arek - Wto 05 Kwi, 2011
Temat postu: Test lornetki Carl Zeiss Victory 8x56 T* RF
http://optyczne.pl//index...etki&test_l=205

Bardzo jestem ciekaw Waszego zdania. Proszę o komentarze i dyskusję :)

Dawid1984 - Wto 05 Kwi, 2011

Po teście Victory 8x56 T* myślałem ze na więcej będzie stać model z dalmierzem ,a tu zonk . A różnica w cenie znaczna ,jeśli ktoś nie potrzebuje dalmierza to zakup tej lornetki po prostu bez sensu.Czyli wychodzi na to ze nie ma Lornetki bliżej ideału z dalmierzem .
kivirovi - Wto 05 Kwi, 2011

Rozczarowanie.
Rozna transmisja na lewym i prawym, jakos mi sie to nie podoba. I do tego tak niska! Ale nie jestem uzytkownikiem dalmierzy. Dla uzytkownikow pewnie transmisja nie jest az tak wazna. Wazne ze mierzy co ma mierzyc.

RB - Wto 05 Kwi, 2011

A tak po prawdzie tio jestem ciekaw, co by się stało gdyby Koledzy najpierw popatrzyli a potem poczytali. Albo w ogóle nie poczytali... Na razie to liżemy lody przez szybkę.

A moje zdanie nat. testu jest jak zwykle bardzo pozytywne. Bardzo ładnie napisany test.
Niestety, na temat lornetki nie mam zdania.

Gottfried - Sro 06 Kwi, 2011

Patrząc na wyniki testu już trochę mniej mi żal skradzionej lornetki i dobrze, że zostaję z Leicą Geovid.

Poza tym przy takich wpadkach Zeissa, nawet taka firma jak Bushnell ze swoim modelem Fusion nie powinna mieć kompleksów. Zwłaszcza, że zbiera bardzo pozytywne opinie (na mnie zrobiła dobre wrażenie) a wszystko to za 1/3 ceny Zeissa, dla tych którzy szukają lornetki z dalmierzem to dobra alternatywa.