forum.optyczne.pl

Wolne tematy - oprogramowanie canon

nadzik - Sro 06 Kwi, 2011
Temat postu: oprogramowanie canon
Mam dość nietypowy problem/prośbę . Otóż niedawno zmieniłem komputer gdy chciałem zainstalować ponownie oprogramowanie canona okazało się że płyty "zdematerializowały sie " :f

Mógłby mi ktoś pomóc i przekazać programy dołączane do 400 D ?

edmun - Sro 06 Kwi, 2011

nie wiem czy to zadziała. jakiś rok temu pamiętam informację że bez oryginalnej płyty może być ciężko.
spróbuj pobrać prosto ze strony Canona a jakby coś krzyczał przy instalacji to najwyżej podłącz aparat do komputera

nie jestem tego pewien... coś świta a pamięć już nie ta

nadzik - Sro 06 Kwi, 2011

już sie z tym bawiłem ... na stronie C. są tylko updaty w sieci wygrzebałem jakieś instalatory ale starych wersji ... nie mówiąc już o kodekach do rawów i tego typu sprawach .
Usjwo - Czw 07 Kwi, 2011

Ja mialem podobny problem. Trzeba zainsatalowac jaks stara wersje z sieci, a potem update. Poszperaj na forum, ja dostalem odpowiedz wlasnie tutaj, gdzies na przelomie roku.
nadzik - Czw 07 Kwi, 2011

bawiłem się w to ale skompletowanie całości płyty ściągając a następnie podciąganie tego do nowszych wersji graniczy z cudem. Dla tego postanowiłem zapytać poprosić a nóż trafie ;)
komor - Czw 07 Kwi, 2011

edmun napisał/a:
nie wiem czy to zadziała. jakiś rok temu pamiętam informację że bez oryginalnej płyty może być ciężko.

Na 99% jest tak, że najpierw trzeba zainstalować pełny pakiet w wersji z płyty (i tu nie ważne, czy kopiowana czy oryginał), dopiero potem da się instalować aktualizacje z WWW.

cybertoman - Czw 07 Kwi, 2011

Ustaw:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\FileViewerUtility\registry=1
sciagnij oprorgramowanie i zainstaluj.

ophiuchus - Czw 07 Kwi, 2011

Zawsze można jeszcze poszukać jakiegoś obrazu ISO w guglach... generalnie internet pełen jest takich kwiatków, przy instalacji oprogramowania w najnowszej wersji pobranej ze strony Canona wystarczy potem wskazać instalatorowi, gdy o to spyta, ścieżkę do płyty, podejrzewam, że wystarczyłoby zamontować obraz ISO w jakimś darmowym emulatorze czytnika dysków optycznych... powodzenia ;)
nadzik - Czw 07 Kwi, 2011

komor, dokładnie tak jak mówisz ... !
ophiuchus, jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś mógł by wrzucić iso z oprogramowania canona :P ale może i masz racje

pewien użytkownik wielkiego serca postanowił przesłać mi płytkę ;)

kozidron - Czw 07 Kwi, 2011

nadzik napisał/a:
Mógłby mi ktoś pomóc i przekazać programy dołączane do 400 D ?

mozesz też zrobić lepszy ruch - nie przejmować się tym, bo oprogramowanie od canona to delikatnie rzecz ujmując to śmieć. Lepiej jest zamiast tej wołarki ściągnąć sobie darmowego raw therapee albo kupić LR za 90 euro.

nadzik, przesłałbym ci chętnie ale od kazdego swojego canona wyrzucałem te płyty do kosza.

ophiuchus - Czw 07 Kwi, 2011

A gdzie to lajtruma za 90 ojro można dostać? :o Najtańsze oferty znalazłem za ok. 1000 zł, lub 200 dolców (zależnie od źródła)
cybertoman - Czw 07 Kwi, 2011

ophiuchus, w Niemczech zaswiadczenie o uczestnictwie w kursie fotograficznym wystarcza do zakupienia wersji studenckiej, jak to widzi adobe.pl nie mam zielonego pojecia. Inna sprawa, ze to oprogramowanie jest tak swietnie zabezpieczone, ze...
dr11 - Czw 07 Kwi, 2011

cybertoman, nie tylko w Niemczech dla studentów :P W PL nawet taniej :)
ophiuchus, chyba chodzi o taką dystrybucję http://www.komputronik.pl...nt_Edition.html

cybertoman - Pią 08 Kwi, 2011

dr11, chodzilo mi o to, ze praktycznie kazdy moze zostac studentem w sensie adobe, nie o fakt istnienia studenckiej wersji.
Usjwo - Pią 08 Kwi, 2011

cybertoman napisał/a:
Ustaw:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\FileViewerUtility\registry=1
sciagnij oprorgramowanie i zainstaluj.

Ja jak pamietam cos podobnego robilem, bylo chyba na CB, a nie na optycznych

nadzik - Sob 09 Kwi, 2011

dzięki wszystkim za pomoc ;) jesteście cudowni ajjj hyhy

pewien użytkownik przesłał mi już płytkę ;) dziękuję !