forum.optyczne.pl

Lornetki - Test lornetki Nikon 10x42 EDG

Arek - Sro 13 Kwi, 2011
Temat postu: Test lornetki Nikon 10x42 EDG
http://optyczne.pl//index...etki&test_l=215

Polecam!
Arek

Dawid1984 - Sro 13 Kwi, 2011

Wpadłem tylko do domu na przerwie na obiad ,a tu taki bonusik w postaci testu Szczerze nie sądziłem ze aż tak świetnie wypadnie w teście ,cena nie należy do małych przebija nawet wielka trójkę choć chętni na pewno się znajda.Wiec wiele można się spodziewać po 8x32 ,a ta szczególnie mnie interesuje,nic tylko pozostaje czekać na test.
RB - Sro 13 Kwi, 2011

Dawid1984 napisał/a:
Wiec wiele można się spodziewać po 8x32 ,a ta szczególnie mnie interesuje,nic tylko pozostaje czekać na test.

Chyba na pieniądze.... :mrgreen:
niemało pieniędzy....

Gottfried - Sro 13 Kwi, 2011

Z tą ceną nie jest tak do końca, jeśli ktoś ma znajomych w USA to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby taką lornetkę kupić za $1400 a to już naprawdę ulga dla kieszeni. Co prawda parametry 8x42, ale już wiele razy widziałem 10x42 w podobnej cenie.

http://cgi.ebay.com/Binoc...=item20b844ddc6

Ciekawe dlaczego poprzednia wersja EDG była na rynku w USA tak krótko, przez wiele osób uznawana za najlepszą lornetkę w swojej kategorii.

Cytat:

Chyba na pieniądze.... :mrgreen:
niemało pieniędzy....
Co prawda to prawda ,mam chęć na nią od dawna,ale cena jak na razie nie do przełknięcia jak dla mnie.Gdyby Nikona tak zszedl z cena choć do poziomu Swarkow itp to by bylo coś.
kivirovi - Sro 13 Kwi, 2011

Bardzo dziekuje za natychmiastowe wypelnienie mojej prosby. :mrgreen:

jak juz napisalem pod testem, oczekiwalem wiecej. Jestem chyba fetyszysta transmisji. Jak dla mnie ten test, to jest ewentualny argument za zeissem victory lub za swarkiem EL, jesli kto woli open. Lornetka trudna do napotkania w warunkach europejskich wiec w zasadzie tylko w ciemno mozna sie napalac.

Mysle, ze przydaloby sie zaktualizowac tabele podsumowujaca testy 10x42.

kivirovi napisał/a:
Lornetka trudna do napotkania w warunkach europejskich wiec w zasadzie tylko w ciemno mozna sie napalac.
:?: Czemu trudna ,u mnie dostępne bez problemu ,wszystkie modele EDG.
macs - Sro 13 Kwi, 2011

Podobnie w UK, lornetki dostepne w sklepach, ale jeszcze nie spotkalem zadnego ptasiarza ktory by posiadal lornetke czy lunete EDG. Jesli za podobna cene mozna kupic Swarovision (a SLC HD juz znacznie taniej) to wiekszosc je wybiera, biorac pod uwage znakomity serwis Swarovskiego.
Arek - Sro 13 Kwi, 2011

To będzie największym problemem Nikona. Świetnego przecież Zeissa Victory można mieć jeszcze taniej. A kwota na poziomie 2000 zł różnicy to już nie przelewki.