|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Linie siatki w D90
mymy - Czw 14 Kwi, 2011 Temat postu: Linie siatki w D90 Czy da się ustawić nakładane w wizjerze 3 pionowe i 3 poziome linie siatki? Nie ukrywam że to ułatwia fotografowanie np horyzontów a przekopałem całe menu ;/ chyba, że to się jakoś dziwnie nazywa. Bardzo bym prosił o pomoc, pozdrawiam
MC - Czw 14 Kwi, 2011
Da się - zakładając inną matówkę.
hijax_pl - Czw 14 Kwi, 2011
MC napisał/a: | Da się - zakładając inną matówkę. | Ale włączając w menu tzw linie kadrowania
Podpowiedź:
Menu D2
Tomasz_FK - Czw 14 Kwi, 2011 Temat postu: Re: Linie siatki w D90
mymy napisał/a: | Czy da się ustawić nakładane w wizjerze 3 pionowe i 3 poziome linie siatki? Nie ukrywam że to ułatwia fotografowanie np horyzontów a przekopałem całe menu ;/ chyba, że to się jakoś dziwnie nazywa. Bardzo bym prosił o pomoc, pozdrawiam |
Opcja d2 View finder grid display (wyśw. linii w wizjerze).
mymy - Czw 14 Kwi, 2011 Temat postu: Re: Linie siatki w D90 dziękuję ogromnie, przegapiłem to jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam
ps.:
ale fajnie
jaad75 - Czw 14 Kwi, 2011
MC napisał/a: | Da się - zakładając inną matówkę. | systemy Ci się pomyliły...
Morpheus - Czw 14 Kwi, 2011
Ewentualnie patrząc przez LCD wtedy można ustawić tzn. trójpodział-chyba w C tak jest
bbeeaa - Pon 26 Gru, 2011
Witam i ślę świąteczne pozdrowienia : ).
Kochani, co takiego zmieniłam w ustawieniach aparatu D 90, że używając wbudowanej lampy błyskowej, uzyskuję tak słaby błyski, iż właściwie na niewiele się zdaje. Owszem, lampa błyska, ale nie ma mocy.
jaad75 - Pon 26 Gru, 2011
bbeeaa, cokolwiek zrobiłaś, wyjdzie to na zdrowie Twoim zdjęciom...
jaad75, zgadza się, ale czasem może się przydać : ).
hijax_pl - Pon 26 Gru, 2011
Myśle ze włączyłaś sterowanie błysku
Dziękuję, poradziłam sobie : )
|
|