forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Druk termotransferowy, są chętni do współpracy?

wulf - Sro 20 Kwi, 2011
Temat postu: Druk termotransferowy, są chętni do współpracy?
Witam, przymierzam się do zakupu drukarki termosublimacyjnej dla własnych potrzeb. Niestety koszt porządnego urządzenia jest spory.
Z tego powodu poszukuję osób które wstępnie wyraziły by zainteresowanie wykonywaniem u mnie odbitek wysokiej jakości 10x15 lub 15x21. Mam na myśli głównie fotografów ślubnych ale też wszystkich innych którym zależy na powtarzalności efektów.

Cena odbitki z powodów oczywistych nie może być niższa niż najtańsze odbitki z netu ale będzie konkurencyjna dla stacjonarnych labów "na mieście"

Drukarka to DNP DS40 więc jakość odbitek jest bardzo wysoka i nie ma problemów z kolorystyką lub powtarzalnością efektów.

Miejsce to niedaleka okolica Krakowa ale może też być Kraków jak i teren całej Polski (wysyłka zdjęć pocztą)
Zainteresowanych proszę o informacje na priv.

zwirek210 - Czw 21 Kwi, 2011

Wiele lat pracowałem na różnych typach drukarek termosublimacyjnych. Canon, Olympus, HITI itp i powiem ze do wykonywania zdjęć legitymacyjnych fajna sprawa ale na własne potrzeby bym tego nie robił. Ciężko jest je dobrze skalibrować, po za tym zdjęcia bardzo tracą na jakość pod wpływem słońca i są wrażliwe na wilgoć. Nie wolisz dobrej atramentówki Epsona tam to jest rewelacja no i możliwość pracy na różnych papierach. Jeśli chodzi o koszt to nigdy termosublimacja nie będzie konkurencją dla minilabów. One zawsze będą tańsze no i zawsze szybsze. Wiec przemyśl sobie sprawę.