|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - publikacja zdjęć w internecie a konkursy
radaris - Sob 30 Kwi, 2011 Temat postu: publikacja zdjęć w internecie a konkursy Po rozmowie ze znajomkiem lekko się zawahałem nad publikacją swoich zdjęć w sieci, chodzi mi o np. digart, flikr itp
Jak to się ma do konkursów fotograficznych? Czy fotka którą sobie umieszczę w sieci nie może brać później udziału w konkursach?
MC - Sob 30 Kwi, 2011
radaris napisał/a: | zawachałem |
Co do meritum - zależy od regulaminu konkursu.
moronica - Sob 30 Kwi, 2011
zalezy od regulaminu konkursu. w tym corocznym nikonowskim konkursie to nawet sie ich spytalam, bo w regulaminie maja ze zdjecie nie moze byc nigdzie opublikowane ani nie moze startowac w innych konkursach, i dowiedzialam sie ze chodzi o publikacje w prasie, ksiazkach, nie przeszkadza im ze ktos kiedys pokazal zdjecie na jakims forum, itp
radaris - Sob 30 Kwi, 2011
podejrzewałem, że chodzi o regulamin, a tego się nie da przewidzieć
a na własnej str www (nie na forach i innych portalach) też może wyniknąć problem?
edmun - Sob 30 Kwi, 2011
zależy od organizatora. nie ma jednoznacznie odpowiedzi na Twoje pytanie. z doświadczenia jednak jeśli chodzi o publikacje to głównie prasa i wystawy, jeśli masz zdjęcia na własnym portfolio, zazwyczaj nikt sobie tym nie przeszkadza
radaris - Nie 01 Maj, 2011
czyli tak:
1.na własnej str www mogę zdjęcia umieszczać
2.na portalach społecznściowych - zależy od regualminu ale w większości przypadków nie będzie z tego problemu
tak?
moronica - Nie 01 Maj, 2011
moronica napisał/a: | zalezy od regulaminu konkursu. |
edmun napisał/a: | zależy od organizatora. nie ma jednoznacznie odpowiedzi na Twoje pytanie. |
MC - Nie 01 Maj, 2011
radaris, zadałeś sobie trud przeczytania ze zrozumieniem tego co napisaliśmy?
radaris - Nie 01 Maj, 2011
ok, wszystko zależy od organizatora
edmun - Nie 01 Maj, 2011
moronica, OCB?
organizator tworzy regulamin, więc od niego i regulaminu zależy
moronica - Nie 01 Maj, 2011
edmun, no wiem, powtorzylam swoja wypowiedz i twoja dla potwierdzenia
edmun - Pon 02 Maj, 2011
moronica, a no tak nie zrozumiałem cytatów przepraszam
|
|