|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Test lornetki Docter 10x42 ED
Arek - Pon 02 Maj, 2011 Temat postu: Test lornetki Docter 10x42 ED Zapraszam do lektury:
http://optyczne.pl/index....etki&test_l=217
Arek
nnn - Pon 02 Maj, 2011
a dlaczego nie ma testów tańszych lornetek tylko te drogie np. nie ma testu delta optical entry 10x50, Yukon itp.
Arek - Pon 02 Maj, 2011
Będą i tańsze.
Abs - Pon 02 Maj, 2011
Wyrazy uznania za kolejny ciekawy test. Z biegiem czasu życzliwiej patrzę na produkty z górnej półki choć poziom jakościowy do którego się odnoszę to sprzęt typu Monarch i dlatego także z niecierpliwością czekam na testy tych tańszych lornetek.
nnn - Pon 02 Maj, 2011
albo nawet i tańszy sprzęt typu: Nikon Action VII 16x50 CF
RB - Pon 02 Maj, 2011
nnn napisał/a: | albo nawet i tańszy sprzęt typu: Nikon Action VII 16x50 CF |
Przecież to masz. Po co Ci czytać jakie to jest dobre?
nnn - Pon 02 Maj, 2011
lornetki które mam są dobre ale chciałbym też zobaczyć jak ten sprzęt wypada w testach.
Wiem że testy droższych lornetek są ciekawsze ale ja i tak pewnie nigdy nie będę przez nie patrzył.
kivirovi - Pon 02 Maj, 2011
Tak jak napisales w tescie, ta transmisja wywoluje smentne westchnienie... a zwlaszcza za ta cene.
RB - Pon 02 Maj, 2011
nnn napisał/a: | lornetki które mam są dobre ale chciałbym też zobaczyć jak ten sprzęt wypada w testach.
Wiem że testy droższych lornetek są ciekawsze ale ja i tak pewnie nigdy nie będę przez nie patrzył. |
Czemu? Wszak spotkanie innego lornetkowca z Zeissem jest zupełnie prawdopodobne (po avatarze tuszę, że nie gołe baby są głownym obiektem na który lornetke kierujesz ). A że ludzie są próżni to jak udręczonym i zachwyconym głosem poprosisz to Ci łaskawie popzwoli popatrzeć
Guliwer - Wto 03 Maj, 2011
Tanie lornetki są dobre, bo są dobre i tanie.
Niestety jak się popatrzy przez drogą lornetke, to te tanie przestają być dobre.
Zatem lepiej nie patrzeć przez Z/S/L- e, ani nawet przez Fujinona.
Skoro są życzenia odnośnie testów, to ja poproszę o test Fujinona 7x28M, bo chodzi za mną. http://fotozakupy.pl/lorn...leglosci,14088s
RB - Wto 03 Maj, 2011
Guliwer napisał/a: | Tanie lornetki są dobre, bo są dobre i tanie. |
W miarę tanie lornetki są dobre bo można przez nie patrzeć i się dobrze bawić. Można być melomanem nie będąc audiofilem
Guliwer napisał/a: | Niestety jak się popatrzy przez drogą lornetke, to te tanie przestają być dobre. |
Nie zauważyłem. Dalej są dobre.
Guliwer napisał/a: | Zatem lepiej nie patrzeć przez Z/S/L- e, ani nawet przez Fujinona. |
Dlaczego? po wzięciu do ręki Fudżinona sporej grupie osób znika pęd ku najlepszym własnościom optycznym. To świetna terapia.
Dawid1984 - Wto 03 Maj, 2011
Guliwer napisał/a: | Tanie lornetki są dobre, bo są dobre i tanie.
Niestety jak się popatrzy przez drogą lornetke, to te tanie przestają być dobre.
Zatem lepiej nie patrzeć przez Z/S/L- e, ani nawet przez Fujinona. |
Co prawda to prawda
Guliwer napisał/a: | Skoro są życzenia odnośnie testów, |
To i ja poproszę z tańszych to z bym zobaczył test Kowy 8x25 BD
jaqb - Sro 04 Maj, 2011
RB napisał/a: |
W miarę tanie lornetki są dobre bo można przez nie patrzeć i się dobrze bawić. Można być melomanem nie będąc audiofilem
...
Guliwer napisał/a: | Zatem lepiej nie patrzeć przez Z/S/L- e, ani nawet przez Fujinona. |
Dlaczego? po wzięciu do ręki Fudżinona sporej grupie osób znika pęd ku najlepszym własnościom optycznym. To świetna terapia. |
Miałem przy oku Fujinona, 16x70 bardzo często, zdażyło się i 10x50. Innego dobrego sprzętu też używałem. Terapia zadziałała, na powrót pokochałem swoje BPC tudzież ANV Fakt gorsze, tyle że przekazują mi tyle samo informacji o oglądanym obiekcie i nawet z poprawną jakością. Ale ja jestem melomanem nawróconym z "audiofilizmu"
Abs - Sro 04 Maj, 2011
Można tanio i dobrze? Można - czy to Ex-y, Delty a nawet BPC. Dobrze nie oznacza jednak bardzo dobrze ale też nie każdy odczuwa potrzebę wysokich lotów.
|
|