|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - "Bezvacie" w sklepie nie dla idiotów 30.04 i 02.05
radek_z - Wto 03 Maj, 2011 Temat postu: "Bezvacie" w sklepie nie dla idiotów 30.04 i 02.05 No cóż, oferta sieci MM to nic innego jak robienie z ludzi idiotów. Niby bez VAT-u, a jakoś dziwnym trafem wszystkie standardowe ceny poszybowały w górę o jakieś 20%. Zastanawiałem się nad Samyang 8mm Fish-eye, który zwykle kosztuje około 900 PLN. Dziś (a właściewie już wczoraj) okazyjna cena standardowa to około 1200 PLN, minus VAT i już otrzymujemu te około 900 PLN.
Ale w sumie tego można się było spodziewać.
edmun - Wto 03 Maj, 2011
w sumie tak. a ja chyba nie będę się nic wypowiadał.
MC - Wto 03 Maj, 2011
W zasadzie to gdyby był na to dowód, to można pokusić się o zgłoszenie sprawy do UOKiKu.
Ja tylko dodam, że nie zawsze tak jest - piszę to na podstawie laptopa kupionego ponad 2 lata temu. Wtedy faktycznie był taniej o 22%.
hijax_pl - Wto 03 Maj, 2011
MC napisał/a: | Ja tylko dodam, że nie zawsze tak jest | Dokładnie tak. Byłem wczoraj z ciekawości i o ile kontrolery do PS3 ceny nie zmieniły o tyle karty CF sandiska poszybowały z 249zł na 299zł (Sandisk 8GB Extreme 60MB/s). To taki przykładzik pojedynczy, ale podejrzewam, że przykładów znalazłoby się więcej...
Tyle, że widząc kolejki do kas, odpuściłem sobie jakiekolwiek zakupy
bergercs - Wto 03 Maj, 2011
hijax_pl napisał/a: | MC napisał/a: | Ja tylko dodam, że nie zawsze tak jest | karty CF sandiska poszybowały z 249zł na 299zł (Sandisk 8GB Extreme 60MB/s). : |
Te:
http://www.camino.pl/-kar...,twr,48026.html
za 299?
No to niezła promocja.
hijax_pl - Wto 03 Maj, 2011
Nooo
radek_z - Wto 03 Maj, 2011
MC napisał/a: | W zasadzie to gdyby był na to dowód, to można pokusić się o zgłoszenie sprawy do UOKiKu. |
Niestety, ale nie. Media już się zajmowały tego typu "promocjami": http://uwaga.tvn.pl/36407...i,reportaz.html
Okazuje się że jest to całkowicie zgodne z prawem, bo każdy przedsiębiorca może w dowolnym dla siebie memencie ustalać takie ceny jak mu się podoba.
MC - Wto 03 Maj, 2011
No to nie pozostaje nic innego jak tylko robić tego typu sklepom reklamę w internecie.
Ale znając życie niewiele to da.
007areka - Wto 03 Maj, 2011
yhy, ogladalem w MM 70-200 II f2.8 is usm.... jakiesz bylo moje zdziwienie jak zobaczylem jego cene wczoraj 9999 podwyzka dokladnie o vat
|
|