|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - znak wodny na zdjęcia
lukemeng - Nie 08 Maj, 2011 Temat postu: znak wodny na zdjęcia Witam. Szukam programu do automatycznego wrzucania na zdjęcia znaku wodnego. Używałem TSR Water Image Software 1.9.1.1, ale niestety program samowolnie zmienia rozdzielczość i rozmiar zdjęcia, tym samym oblewając zdjęcie czerwienią. Chodzi mi o sprawdzoną aplikację.
hijax_pl - Nie 08 Maj, 2011
lukemeng, LR3 to potrafi, jak go używasz to w sumie nie potrzebujesz nic innego
dr11 - Pon 09 Maj, 2011
A w LR3 można nanieść coś innego niż tekst? Np. logo lub inną bazgrołę? Bo nie próbowałem nawet...
adziohiciek - Pon 09 Maj, 2011
tak, można tylko musisz sobie ją wcześniej przygotować. (w LR3 można ją dowolnie ustawić i nadać jej przezroczystość)
hijax_pl - Pon 09 Maj, 2011
dr11 napisał/a: | A w LR3 można nanieść coś innego niż tekst? Np. logo lub inną bazgrołę? Bo nie próbowałem nawet... | Tak, w LR3 zrobili już "równo" we wszystkich modułach... To znaczy tak jak masz przy druku tak teraz masz też przy eksporcie
radaris - Pon 04 Lip, 2011
ja jestem posiadaczem LR2
zrobiłem sobie logo w PS (sam teskt złożony z 2ch warst zrasterowanych) - taki mój znak wodny
umieszczając go na zdj, za każdym razem otwieram dane zdj w PS i ten mój projekt loga w .psd i aby go umieścić na tym zdj, za pomocą narzędzia przesunięcie przerzucam warstwę na to zdjęcie. Potem jeszcze go skaluje aby pasował i ustawiam np w prawym dolnym rogu - to BARDZO czasochłonne
Jakim programem i w jaki sposób - hurtowo umieszcze to moje logo na każdym zdjęciu, w tym samym miejscu i tej samej wielkości
trochę nieskładnie napisane ale myślę, że wiecie o co mi chodzi
hijax_pl - Pon 04 Lip, 2011
LR3
ghost - Pon 04 Lip, 2011
irfan, faststone
LR3 nie posiadam
ale mi chodzi nie o napis copyright + wpisanie swojego tekstu, tylko o wrzucenie swojego loga
(może w irfan i faststone da się tak zrobić -tylko pytam)
radaris napisał/a: | LR3 nie posiadam | To może... apgrejt?
Cytat: | To może... apgrejt? |
może jednak coś innego
radaris napisał/a: | może jednak coś innego | Może PS Actions skoro już PSa używasz?
Nagraj makro, a później Automate -> Batch.
edmun - Pon 04 Lip, 2011
a ja specjalnie robiłem taki opis. Może BatchWatermarkCreator wystarczy ?
Ostatnio na komputerświat rozdawali licencję do identycznego programu do znaków wodnych, radzę zainstalować program do RSS (np. Paseczek) i czekać na info od komputerświat który zazwyczaj ma promocje na takie programiki
|
|