|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Olympus E500/karta pamieci
Pital - Wto 10 Maj, 2011 Temat postu: Olympus E500/karta pamieci Witam wszystkich serdecznie,
Ponieważ nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie w internecie postanowiłem napisać tutaj.
Mianowicie czy orientuje się może ktoś jaką największą kartę pamięci obsługuje wspomniany aparat? Chciałem również zapytać, którą kartę bardziej opłaca się kupić CF czy xD?
Z góry dzięki
kozidron - Wto 10 Maj, 2011
Pital, kup sobie CF i oszczędź sobie kłopotów.
Pital - Wto 10 Maj, 2011
kozidron mógłbyś powiedzieć jakich kłopotów mam uniknąć kupując CF?
Pital napisał/a: | kozidron mógłbyś powiedzieć jakich kłopotów mam uniknąć kupując CF? |
generalnie nie ma żadnych kłopotów, nie zdarzyło mi się nigdy uszkodzić karty CF- własciwie nawet nie wiem czemu miałbyś mieć kłopoty, szczerze powiem ze nie wiem jaka jest max pojemność "czytana" przez e500- sprawdź to w manualu albo na miejscu w sklepie. W specyfikacji e500 jest napisane, że twoje body obsługuje CF-ki typ I i II.
komor - Wto 10 Maj, 2011
kozidron, ale głuchy telefon robisz. Najpierw piszesz, żeby kupić CF w celu uniknięcia kłopotów, a zapytany o jakie kłopoty chodzi, odpisujesz, że generalnie nie ma żadnych kłopotów.
Drogi Pitalu, kolega kozidron pisząc o kłopotach miał zapewne na myśli, że standard xD jest już raczej umierający i bezpieczniej (a może i taniej?) będzie kupić karty CF, które są obecnie jeszcze standardem, obok SD. Pozostaje pytanie, jaką dużą można zaryzykować.
blaine - Wto 10 Maj, 2011
W internecie są opinie, że 12 GB Sandisk Extreme III na 100% działa, a i ponoć 16GB też by poszedł.
komor napisał/a: | kolega kozidron pisząc o kłopotach miał zapewne na myśli, że standard xD jest już raczej umierający i bezpieczniej (a może i taniej?) |
dokładnie, szczerze powiem, że dawno w stacjonarnym sklepie nawet nie widziałem kart XD.
Pital, sorry za niezrozumienie. Dodać tylko można, że karty cf przeciętnie są szybsze od xD.
|
|