forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - lustrzanka z zapisem video

michkal - Czw 12 Maj, 2011
Temat postu: lustrzanka z zapisem video
Witam. Chcę kupić lustrzankę z funkcją nagrywania filmów video. Chcę wydać do 2000PLN. Co polecacie? Z góry dziękuję za info.
hijax_pl - Czw 12 Maj, 2011

Po formie pytania wnoszę, że najlepszy byłby Sony A33... Choć już nieprodukowane, ale pewnie jeszcze gdzieś dostępne.
ghost - Czw 12 Maj, 2011

:shock: to że nie produkowane (jak prawie wszystko co jest w ofercie), to prawda, jednak a33 jest ciągle w aktualnej ofercie sony.

więc :zalamany:

hijax_pl - Czw 12 Maj, 2011

ghost napisał/a:
jak prawie wszystko co jest w ofercie
Czyli Sony już nic nie produkuje? Aż tak dopadło ich to tsunami?...
ghost napisał/a:
jednak a33 jest ciągle w aktualnej ofercie sony.
W ofercie tak, ale w niektórych sklepach już nie mają ;)
ghost - Czw 12 Maj, 2011

za rogiem jest 35, ale ciężko mówić, że 33 już jest -discontinued-

to co się sprzedaje, raczej już nie jest produkowane. czy to sony czy nikon.

k1caj_ns - Czw 12 Maj, 2011

a może lepiej kupić jakąś kamerkę + kompakt? po co lustrzanka z funkcją kręcenia filmów?? :twisted:
Raideur - Czw 12 Maj, 2011

Moze kamerke z funkcja robienia zdjec .
muzyk - Czw 12 Maj, 2011

Używaną Canon HF-200. Do tego karta 16 bądź 32GB i większy akumulator - najlepiej nieoryginalny, bo sporo tańszy, a wcale nie gorszy.
Jeśli masz mikrofon zewnętrzny, to możesz go podpiąć do tej kamerki.

Jeśli lustrzanka z kręceniem zdjęć to Canon 500D - ale jeśli używasz AF, to słychać jego pracę. Jeśli coś porządnego to 5DII ... :twisted:
Albo Panasonic GH2 czy jak mu tam. Co prawda nie lustrzanka, ale... filmy kręci spoko.

Baku - Pią 13 Maj, 2011

O ile lustrzanką da się nakręcić porządny film, o tyle kamerą wideo raczej nie da się zrobić porządnych zdjęć. Jeśli rozwiązanie z kamerą wideo wchodzi w grę, to tylko z aparatem kompaktowym do robienia zdjęć, choćby i bardzo tanim.
Raideur - Pią 13 Maj, 2011

To zalezy czy ktos potrzebuje "porzadne" zdjecia ?
Baku - Pią 13 Maj, 2011

Jakość zdjęć z mojej kamery Panasonica jest grubo poniżej możliwości najtańszego kompaktu. Zdjęcia robione w b. dobrych warunkach oświetleniowych na krótkich czasach naświetlania.

http://i776.photobucket.c...ne/IMGA0049.jpg
http://i776.photobucket.c...ne/IMGA0047.jpg

Może inne kamery są lepsze, może od tego czasu nastąpił postęp ..nie wiem. W każdym razie ja od kamery oczekuję filmów nie zdjęć.

Raideur - Pią 13 Maj, 2011

Baku no tak ty oczekujesz od kamery filmow a niektorzy oczekuja tego od aparatu fotograficznego.[/b]
jaad75 - Pią 13 Maj, 2011

Raideur napisał/a:
a niektorzy oczekuja tego od aparatu fotograficznego
I całkiem słusznie jak widać.
Baku - Pon 16 Maj, 2011

I wracamy do punktu wyjścia
Cytat:
O ile lustrzanką da się nakręcić porządny film, o tyle kamerą wideo raczej nie da się zrobić porządnych zdjęć.

Chyba, że ktoś widział dobre zdjęcia z typowej kamery wideo. Nie trzeba pokazywać, wystarczy powiedzieć "tak, było o niebo lepsze niż te, które zalinkowałeś".