|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - fotografia tematyczna, "Nie lubię"
yahman - Pon 16 Maj, 2011 Temat postu: fotografia tematyczna, "Nie lubię" Czyli jak sfotografować negatywne emocje
Witam
(nie wiem czy w dobrym miejscu piszę)
Mam pewne pytanie, zapisałem się na zajęcia związane z fotografią, i mam za zadanie domowe przedstawić coś czego nie lubię. Nie za bardzo wiem jak się zabrać za temat, żeby patrząc na fotografię widać było że jest na niej coś czego nie lubię. Może ktoś posunie jakiś pomysł, albo coś doradzi.
Pozdrawiam - Arek
moronica - Pon 16 Maj, 2011
prace domowe to zdaje sie powinna byc tworczosc samodzielna tak przynajmniej bylo za moich czasow
do tematu mozna roznie podejsc, od brzdaca placzacego nad talerzem brukselki do czarno-bialej fotografii bezdomnego w ciemnym zaulku. ja bym jednak osobiscie pozostala w tym lzejszym obszarze spektrum emocji i pokazala cos z przymruzeniem oka. pomysl co ciebie najbardziej w zyciu codziennym denerwuje i pokaz to w humorystyczny przerysowany sposob
kufel - Pon 16 Maj, 2011
moronica napisał/a: | do tematu mozna roznie podejsc, od brzdaca placzacego nad talerzem brukselki | takie samo było moje pierwsze skojarzenie odnośnie tematu
hijax_pl - Pon 16 Maj, 2011
kufel napisał/a: | takie samo było moje pierwsze skojarzenie odnośnie tematu | Czyli sztampa
moronica - Pon 16 Maj, 2011
ano, mozna przewidziec ze ktos inny z tych zajec z czyms takim wyskoczy
kufel - Pon 16 Maj, 2011
hijax_pl napisał/a: | Czyli sztampa | nie do końca, akurat nie miałem na myśli brukselek ale kierunek mysli,pomysl faktycznie dosc sztampowy. i faktycznie jest duża szansa ze ktoś jeszcze z zajęć wpadnie na podobny pomysł.
hijax_pl - Pon 16 Maj, 2011
Pierwsze co się robi to odrzuca pomysł, który przychodzi do głowy jako pierwszy... Nieraz też drugi i trzeci - wtedy nasz umysł jest oczyszczony z popularnych obrazów i przygotowany na kreatywność
kufel - Pon 16 Maj, 2011
hijax_pl napisał/a: | Pierwsze co się robi to odrzuca pomysł, który przychodzi do głowy jako pierwszy... Nieraz też drugi i trzeci - wtedy nasz umysł jest oczyszczony z popularnych obrazów i przygotowany na kreatywność | chyba gdzieś sobie to zapisze
TS - Pon 16 Maj, 2011
kufel napisał/a: | hijax_pl napisał/a: | Czyli sztampa | nie do końca, akurat nie miałem na myśli brukselek |
Ja w pierwszej chwili pomyślałem o talerzu szpinaku (choć lubię - ale często jest nielubiany).
A co do pomysłu, to moja propozycja: zdjęcia kciuka skierowanego w dół !
|
|