|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Jaki ten obiektyw?.... do canona 30d
dominiczek - Pią 21 Wrz, 2007 Temat postu: Jaki ten obiektyw?.... do canona 30d Wiem że temat już był wielokrotnie na forum,ale ja naprawdę nie wiem jakie mam zastosować obiektywy.Wiem że to również drogi sprzęt więc potrzebuję czegość na dłuzej.Chciałbym robić zdjecia portretowe,ślubne(tylko dla znajomych)jak i krajobrazu.Naprawdę nie wiem co mam wybrać!! Myślę o zakupie może 2 lub 3 obiektywów.Ale jakich nie mam zielonego pojęcia.Po głowie chodzi mi tylko canon 17-55 2.8 z opini.Chciałbyn naprawdę coś porządnego choć nie jestem zawodowcem i nim nie będę.Więc jeśli kogoś mój temat nie drażni i chętnie mi pomoże będę bardzo wdzięczny
Arek - Pią 21 Wrz, 2007
Jeśli Cię stać na 17-55 Canona, to go bierz. Jeśli masz skrupuły, to pomyśl o Tamronie 17-50 lub Sigmie 17-70.
Arek
MM - Pią 21 Wrz, 2007
17-55/2.8 IS USM plus 85/1.8 plus 70-200/4L (może być z IS ). KROPKA.
dominiczek - Pią 21 Wrz, 2007
Wiem że jest dosyć drogi ale wolę w coś zainwestować by póżniej się z tego cieszyć
RobertO - Pią 21 Wrz, 2007
dominiczek napisał/a: | Wiem że jest dosyć drogi ale wolę w coś zainwestować by póżniej się z tego cieszyć |
Sluszne podejscie do tematu.
dominiczek - Pią 21 Wrz, 2007
Bardzo dziękuję za pomoc.Postaram się nauczyć tego wszystkiego ale pomału .............Fajnie mieć kogoś kto zawsze pomoże
|
|