|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt z GPS-em i nagrywaniem filmow
Sidek - Pon 23 Maj, 2011 Temat postu: Kompakt z GPS-em i nagrywaniem filmow Witam wszystkich serdecznie! W ciągu najbliższych kilku miesięcy chciałbym kupić jakiś dobry kompakt z wbudowaną funkcją geotaggingu. Powiem szczerze, że nie znam wielu modeli, nie przekraczających kwoty 1000zł, które tę funkcję posiadają. Znany jest mi tylko Lumix TZ10.
BARDZO PROSZĘ o nadesłanie nazw modeli, które są warte uwagi i spełniają moje wymagania:
- dobra jakość zdjęć
- dobrze funkcjonujący Geotagging
- nagrywanie filmow W DOBREJ JAKOSCI (dobra jakosc OBRAZU i DZWIEKU - bardzo wazne)
- dobra stabilizacja
- milo byloby, gdyby bateria niezle trzymala
Z góry dziękuję, za udzielenie pomocy
ghost - Pon 23 Maj, 2011
sony robi hx9v (drogi, koło 1.3k) i hx7v(koło 1k) hx5v(~ 800), ale jak się mają np do panasłonika.. nie wiem.
edmun - Pon 23 Maj, 2011
nie wiem czy spelni wszystkie wymogi ale przychodzi mi na mysl samsung wb650
Dominika - Pon 23 Maj, 2011
TZ10 znaczy znasz moim zdaniem najlepszy model.
Sidek - Wto 24 Maj, 2011
dzis znalazlem jeszcze TZ20 - jeszcze lepszy od poprzednika. Cena to okolo1300 ale raczej stanieje, jesli poczekalbym kilka miesiecy, bo teraz to nowosc... Wydaje sie byc dobrym wyborem...
wielbicielxx - Wto 24 Maj, 2011
Ja bym sie nie jarał tym ze TZ20 jest lepszy od TZ10.
TZ20 ma więcej pikseli i większy zoom i to nie jest wcale lepiej. Ma za to ful HD ale jak ma więcej pikseli i słabsze szkło to jakość filmów nie musi powalać.
|
|