|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - osłony do lornetki Nikon Monarch DCF 56mm
ollie - Pon 06 Cze, 2011 Temat postu: osłony do lornetki Nikon Monarch DCF 56mm Witam
Zna ktoś może sklep w którym można kupić takie osłony? Pękł mi plastik łączący dekiel z obudową lornetki, da się to gdzieś w sklepie kupić czy muszę uderzać do serwisu?
pozdrawniam
edit:
w dziale części zamienne nikon serwis pl:
"Należy pamiętać, że serwis nie prowadzi sprzedaży akcesoriów takich jak baterie, kable, dekielki obiektywu, etui itp. - te muszą być dostarczone przez dystrybutora firmy Nikon."
znalazłem kod części: (BXA30584) Pokrywka obiektywu, jakoś nigdzie w necie nie widzę możliwości zakupu
Dawid1984 - Pon 06 Cze, 2011
ollie napisał/a: | Zna ktoś może sklep w którym można kupić takie osłony? Pękł mi plastik łączący dekiel z obudową lornetki, da się to gdzieś w sklepie kupić czy muszę uderzać do serwisu?
| Po co Ci oryginalna osłony,kup sobie jakiś zmienik np firma Opticron robi takie nie wiem tylko czy o tej średnicy.
ollie - Pon 06 Cze, 2011
musiałby być idealnie spasowane, a nawet nikonowskie nie są, poza tym mają taki zatrzask żeby się trzymać po otwarciu, właśnie to mi się urwało
RB - Pon 06 Cze, 2011
niekoniecznie. Istnieje też system bezzatrzaskowy, gdzie gumowy dekielek pasuje na obudowy od... do... Nic nie odpada, trzyma się dobrze.
http://www.opticron.co.uk..._rainguards.htm
|
|