forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - www.e-fotka.sklep.pl

foto-amator - Sob 11 Cze, 2011
Temat postu: www.e-fotka.sklep.pl
Czy ktoś miał styczność z tym sklepem ? Jest również na allegro pod nickiem e-fotka

Jest tam nikon d5100 + kit 18-105mm za 3250 zł
jak na razie tu znalazłam go najtaniej

bergercs - Sob 11 Cze, 2011

Redcoon 3225:
http://www.redcoon.pl/ind.../refId/skapiec/

foto-amator - Sob 11 Cze, 2011

o jeszcze taniej, ale i tak drogo :P
pewnie już nic tańszego się nie znajdzie i zdecyduje się na redcoon, opinie chyba mają dobre

moronica - Sob 11 Cze, 2011

to nowy aparat, cena jeszcze spadnie. choc pewnie nie przed wakacjami, kiedy to wszyscy rzucaja sie na aparaty ;)
nonsense - Pon 20 Cze, 2011

5d też bardzo tanio. Miał ktoś styczność z tym sprzedawcą ? Bo niby ma pozytywy ale same za albumy po kilka złotych.
MM - Pon 20 Cze, 2011

Jak coś jest bardzo tanio to....
Po pierwsze może być tylko na stronce a nie być dostępne w praktyce.
Jak będzie dostępne to napisz, że chcesz fakturę vat :mrgreen: Większość tych "sklepów" to szybko prostuje :wink: Ich ceny także :twisted:

nonsense - Wto 21 Cze, 2011

Właśnie o to chodzi, że gość wystawia f-vat i ma dostepny sprzet na miejscu. Generalnie wydaje mi sie za tanio patrzac na aktualne ceny szczegolnie, ze wczesniej tego sprzetu nie mial takze nie ma mozliwosci ze sprowadzil przy nizszym kursie etc. Nie chciałbym kupic jakies chinskiej podrobki czy tez jakiegos poserwisowego bubla.
MM - Wto 21 Cze, 2011

To zapytaj się jaka jest gwarancja na sprzęt. Canona czy też "sklepowa".
a jednak... - Sro 22 Cze, 2011

radze uważać ! moja sprawa z tym sklepem najprawdopodobniej skończy się na policji :( po wykonaniu tysiąca telefonów i wysłuchaniu nie mniejszej ilości kłamstw zażądałam zwrotu pieniędzy i usłyszałam, że Pan nie wie czy da radę to dzisiaj zrobić...
będę informować na bieżąco, ale na dzień dzisiejszy radzę się wstrzymać z większymi zakupami

kozidron - Sro 22 Cze, 2011

cena na d700 jest mocno zachęcająca
dr11 - Sro 22 Cze, 2011

a jednak..., skąd się tu wziąłeś/wzięłaś? :)
MM - Sro 22 Cze, 2011

Ja w tym sklepie nie kupowałem i go nie znam. Nie pytałem speców z branży co jest wart. Moje doświadczenie mówi mi jednak, że jak sklep nie posiada sprawdzonej przez wielu renomy (są takie) i jak jest podejrzanie tanio a sam sklepu nie znam to ... omijam szerokim łukiem i nie kupuję. Wolę dołożyć stówę do aparatu i mieć święty spokój. Niestety wiem jak nasi rodacy żałośnie biją się o każdą złotówkę, jakąkolwiek promocję, upust, daninę itd. "Grożą", że jak się nie zrobi większego upustu to kupią gdzie indziej bo tam widzieli taniej. Czasami są to różnice dosłownie kilku złotych. No to niech kupują. Łaski nie robią. Potem rosną dziwne sklepy i ludzie mają dziwne problemy i wracają jak małe dzieci z płaczem do tych sprawdzonych. Myśli się przed a nie po. Taka moja rada.
dr11 - Sro 22 Cze, 2011

Widać, że komentarze nabite na rzepach i albumach skóropodobnych ;)
kozidron - Sro 22 Cze, 2011

foto-amator, bez dwóch zdań MM, ma rację - lepiej skorzystać ze sprawdzonego sklepu, człowiek nie zbiedniej z różnicy 100 czy 200 ziko, chociaż na przykładzie d700 - cena jest bardzo atrakcyjna
a jednak... - Sro 22 Cze, 2011

dr11 napisał/a:
a jednak..., skąd się tu wziąłeś/wzięłaś? :)

szukając opinii o opisywanym sklepie przy pomocy wujaszka G nie trudno trafić tutaj...
wzięłam się stąd, że szybciej kupiłam niż pomyślałam... :oops: Zależało mi na czasie i cenie oczywiście ;) Gość wysyłkę obiecał w pierwszy dzień po weekendzie (rozmawiałam z nim w sobotę). Co prawda dziwne mi się wydało, że nie może wysłać paczki za pobraniem, no ale zaufałam - w końcu sklep ! podaje dane ! handluje na allegro ! przybywają pozytywne komentarze !
a jednak... nawet ja dałam się naciągnąć (jak na razie czekam na zwrot pieniędzy)

[ Dodano: Sro 22 Cze, 2011 12:22 ]
kozidron napisał/a:
foto-amator, bez dwóch zdań MM, ma rację - lepiej skorzystać ze sprawdzonego sklepu, człowiek nie zbiedniej z różnicy 100 czy 200 ziko, chociaż na przykładzie d700 - cena jest bardzo atrakcyjna

no i podobnie jest z 5d

MM - Sro 22 Cze, 2011

Podzwoniłem, popytałem... Jak się okazuje ludzie już to testowali. Krótko - wał i przekręt a nie sklep. Chcesz marżę? Napiszą, że tak. Dostaniesz fakturę, ale marżę-komis. Sprzęt jest, ale oczywiście ściągany w dziwny sposób, z wyprzedaży itd. Stąd te ceny. Głęboko nie drążyłem bo wystarczyła mi natychmiastowa reakcja pt. WAŁ. Te ceny są nierealne biorąc pod uwagę krajową dystrybucję. Tłumaczenie właściciela mętne. Generalnie warto tym sklepem zainteresować prokuraturę. Zgodnie z prawem podatkowym to oni chyba tylko te duperele robią. Zobaczyli, że można zrobić kasę na sprzęcie i kręcą, aż się dokręcą. Ja ze swojej strony radzę ten "sklep" omijać szerokim łukiem.
Co to za "hurtownia" foto mająca na składzie jeden typ obiektywu Canona? I to na bank odkręcony od zestawu z 5D? Ludzie, włączcie myślenie :shock:

brefoto - Sro 22 Cze, 2011

Ja zamówiłem aparat jakiś tydzień temu, do tej pory mi go nie wysłał.
Tzn wysłał w poniedziałek, a jak podał numer listu przewozowego, okazało się że odbiorcą jest ktoś inny niż ja i do tego kogoś paczka doszła wczoraj. Dzwoniłem z wyjaśnieniami, twierdził, że przez pomyłkę wysłał 2 aparaty pod ten sam adres i będzie to prostował. Ostatni kontakt miałem 3 godziny temu, a teraz nie odbiera żadnych telefonów.

MM - Sro 22 Cze, 2011

brefoto napisał/a:
twierdził, że przez pomyłkę wysłał 2 aparaty pod ten sam adres i będzie to prostował.

Tia... dwa aparaty to miał na stanie jak ten jedyny położył koło lustra :razz:

nonsense - Czw 23 Cze, 2011

czyli dobrze, ze wstrzymałem się z zakupem.
brefoto - Sob 25 Cze, 2011

Koleś na szczęście zwrócił pieniądze!!!
Ale do tej pory nie odbiera telefonów.
I znów wystawił aukcję, a na mejle nie odpowiada jak się pyta o przedmiot

http://allegro.pl/canon-e...1685857121.html

a jednak... - Pon 27 Cze, 2011

ja również kasę odzyskałam... niesmak pozostał
de80 - Czw 30 Cze, 2011

LUDZIE POMÓŻCIE!!! ZAKUPIŁEM APARAT D700 BODY W TYM SKLEPIE 22.06.2011 NA FAKTURE VAT. SPRZEDAWCA MNIE ZAPEWNIA ŻE SPRZĘT JEST NOWY, NIEROZPAKOWANY, GWARANCJA NIKONA ALE PO TYM CO PRZECZYTAŁEM TUTAJ JESTEM ZMIESZANY!!!

[ Dodano: Czw 30 Cze, 2011 20:53 ]
DZWONIŁ DO MNIE DZISIAJ I POWIEDZIAŁ ŻE PACZKA ZOSTAŁA WYSŁANA KURIEREM SIÓDEMKA. ALE CO ROBIĆ? CZY TO NAPRAWDĘ BUBEL? JAK ZAREAGOWAĆ? PRZEPRASZAM ZA CAPS LOCK Z GÓRY.

MM - Czw 30 Cze, 2011

Zobacz co przyśle. Masz 10 dni na odesłanie. I PRZESTAŃ PANIKOWAĆ! :razz: :mrgreen:
Usjwo - Pią 01 Lip, 2011

de80 napisał/a:
LUDZIE POMÓŻCIE!!!

:zalamany: :zalamany:

kozidron - Pią 01 Lip, 2011

de80 napisał/a:
ALE CO ROBIĆ?

czekać

de80 napisał/a:
CZY TO NAPRAWDĘ BUBEL?

się okaże

de80 napisał/a:
JAK ZAREAGOWAĆ?

zrobić szpagat, to pomaga a na serio to MM, ci już napisał :razz:

de80 napisał/a:
PRZEPRASZAM ZA CAPS LOCK Z GÓRY.

caps lock - wyłączyć, tylko że na tą operacje nie miałeś 10 dni

de80 - Nie 03 Lip, 2011

Tym razem już bez Cps Lck. Za pierwszym razem ogarnął mnie strach jak przeczytałem kilka komentarzy wyżej. Ale mogę powiedzieć, że jest ok, sprzęt śmiga. Sprzedawca zachowywał się wobec transakcji bardzo odpowiedzialnie. Gwarancja Nikonowska, a nie jak ktoś pisał wcześniej "sklepowo-komisowa" (czy jakoś tak).

pozdrawiam wszystkich.

art202 - Sob 26 Lis, 2011
Temat postu: oka
polecam brałem nikona 5100 z 18-105 wszystko w porządku kartonik oryginalnie zapakowany, gwarancja fv, jak na razie bez zastrzeżeń co do działania aparatu
kozidron - Sob 26 Lis, 2011

art202, specjalnie się logowałeś, żeby napisać tego posta :razz: ?
Bez urazy ale właśnie uwiarygodniłeś sklep w moich oczach :razz: już pędzę na zakupy :razz:

mozer - Sob 26 Lis, 2011

kozidron, no przestań - po prostu był tak zadowolony z zakupu i obsługi, że nie mógł wytrzymać bez podzielenia się opinią ;)
kozidron - Sob 26 Lis, 2011

mozer napisał/a:
kozidron, no przestań - po prostu był tak zadowolony z zakupu i obsługi, że nie mógł wytrzymać bez podzielenia się opinią ;)

kupiłem sobie nowe pałeczki do gry na perkusji, w ogólnie nielubianym sklepie ze sprzętem muzycznym, chyba się zaloguje na forum perkusyjnym, zeby pochwalić ów sklep :razz: .

art202 - Czw 01 Gru, 2011
Temat postu: buhahah
niedowiarki, wasza rzecz, logowałem się żeby dopisać komentarz do opinii 5100 odnośnie lustra

ja tam jestem zadowolony z aparatu i zakupu, to czemu ktoś inny nie ma być

wiecie kto jest zawsze najważniejszy w firmach??
dozorca ;)

ukłony

MM - Czw 01 Gru, 2011

Opinię odnośnie Nikona 5100 warto zamieścić, tylko co to ma wspólnego z tym wątkiem?

Z reklamy sam zrobiłeś antyreklamę, tyle w temacie.

fotofan - Pon 09 Sty, 2012

Witajcie, czytajcie opinie o lider24 na tym forum, ten sklep działa podobnie. To szara strefa, wielu się na to nabiera. Powszechnie znana miejscówka w trójmieście gdzie "miły pan tanio załatwia dobre zabawki" i co z tego, że gadki są pokrętne, jest tanio i to najważniejsze. Szukajcie go na allegro ma jeszcze taniej.