|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Problem z zsunięciem obiektywu Nikkor (70-300vr)
Dawid1984 - Nie 12 Cze, 2011 Temat postu: Problem z zsunięciem obiektywu Nikkor (70-300vr) Witam mam mianowicie problem ,przed godzina dzwoniła do mnie dziewczyna i oznajmiła mi ze nie chcący spadł jej aparat ze statywu tzn dmuchną wiatr i wiadomo co się stało,i teraz pojawia się problem z zsunięcie obiektywu(70-300vr) zdjęcia oczywiście tez nie da się zrobić.Jako ze ja jestem tu a dziewczyna w Polsce sam nie mogę tego sprawdzić i tu mam pytanie czy może ma ktoś podobne doświadczenia i co mogło się w ogolę stać i czy serwis tu coś pomoże ,najgorsze ze dopiero jak coś do serwisu po wakacjach bo aparat był tutaj kupiony.A ja za nie cale dwa tyg jadę na urlop i jak myślę już bez trzy-setki .
moronica - Nie 12 Cze, 2011
skoro aparat upadl to i tak tego gwarancja nie pokryje wiec o ile nie masz jakiegos dodatkowego ubezpieczenia to chyba wszystko jedno, gdzie sie odda do wyceny czy naprawy
Dawid1984 - Nie 12 Cze, 2011
moronica napisał/a: | gdzie sie odda do wyceny czy naprawy | No niby tak ,ciekawe ile by taka naprawa kosztowała i czy to gra warta świeczki hmm.
[ Dodano: Nie 12 Cze, 2011 15:42 ]
ehhh i to nie cale dwa tyg przed urlopem .
moronica - Nie 12 Cze, 2011
tego ci nikt w ciemno nie powie. moze tylko jakis trybik wypadl/ukruszyl sie a moze cos powazniejszego
Dawid1984 - Nie 12 Cze, 2011
moronica napisał/a: | tego ci nikt w ciemno nie powie. moze tylko jakis trybik wypadl/ukruszyl sie a moze cos powazniejszego | Masz racje ,po prostu chciałem wiedzieć czy może ma ktoś podobne doświadczenia i jak to się skończyło.
[ Dodano: Nie 12 Cze, 2011 16:10 ]
Okazuje się ze coś i w wizjerze w aparacie jest nie tak tzn nie pokazuje parametrów ehhh,jak ktoś na coś wpadnie niech napisze ja ide sie przewietrzyć ufff.
[ Dodano: Sob 03 Wrz, 2011 18:12 ]
I wszystko się wyjaśniło Lustrzankę serwis naprawił za darmo po mimo braku gwarancji .Natomiast naprawę obiektywu wycenił na 5800 sek gdzie za obiektyw zapłaciłem 5000 sek,parodia.
|
|