|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Co wybrać? Fuji S4000, Nikon L120, Olympus SP-800UZ
spajrek - Sob 02 Lip, 2011 Temat postu: Co wybrać? Fuji S4000, Nikon L120, Olympus SP-800UZ Witam serdecznie. Potrzebuję cyfrówki, bo mój Sony DSC-W85 którego użytkowałem do tej pory poprostu się zepsuł (był to prezent ślubny i sam go nie wybierałem). Aparat będzie wykorzystywany głównie amatorsko: wakacje, jakieś widoczki, od czasu do czasu jakieś ptaszki podczas rowerowych przejażdżek. Pod uwagę biorę trzy opcje Fuji S4000, Nikon L120 lub Olympus SP-800UZ. Czy ktoś może mi coś doradzić? Który będzie lepszy? Chyba, że macie jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym.
Soniak10 - Sob 02 Lip, 2011
Trójka, którą przedstawiłeś, wydaje się być całkowicie porównywalna pod względem parametrów i możliwości, natomiast jedynie S4000 oferuje, oprócz automatycznych, także możliwość ręcznych lub półautomatycznych ustawień, co może się okazać niezbędne przy fotografowaniu np romantycznych zachodów słońca czy zbliżeń kwiatków, robaczków albo kropli rosy. Pozdrawiam
spajrek - Czw 14 Lip, 2011
Wybór padł na Fuji S4000 póki co jestem zadowolony i uczę się jego obsługi.
Soniak10 - Czw 14 Lip, 2011
No to życzę, jak to mawiają fotografowie: POŁAMANIA MIGAWKI! I udanych zdjęć.
|
|