|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jaki aparat wybrac SONY DSC-HX5 vs Nikon L120
6marcin6 - Pon 04 Lip, 2011 Temat postu: Jaki aparat wybrac SONY DSC-HX5 vs Nikon L120 Witam mam pytanie ktory lepszy aparat bedzie dla amatora. SONY DSC-HX5 czy Nikon L120. Dodam, ze nie wazne sa dla mnie gabaryty oraz nie potrzebny jest mi tak duzy zoom jaki sie w nikonie L120. Najwazniejsze jest dla mnie jakosc zdjec na automacie. Ktory bedzie robil lepsze zdjecia przy sloncu, w pomiesczeniach, w ruchu, w nocy. Bardzo prosze o pomoc, ktory z tych aparatow wybrac lub prosze o rade jaki wybrac inny aparat jesli jest jakis lepszy w cenie ok 900zl.
maput - Pon 04 Lip, 2011
1. nie ten dział
2. albo najwyższa jakość albo automat...
wielbicielxx - Pon 04 Lip, 2011
Jak powyżej albo masz wysoką jakość- trzeba poczytać co i jak i uczyć się ustawiać parametry aparatu albo trzaskać zdjęcia na auto ale jakość bedzie słabsza.
Z tych dwóch wybrałbym HX5 ale w trybie auto ma problem z prześwietlaniem zdjęć w manuału można to obejść- lub wybierz coś z panasonica w tej cenie linia FX lub TZ ma dobre auto.
6marcin6 - Wto 05 Lip, 2011
wielbicielxx napisał/a: | Jak powyżej albo masz wysoką jakość- trzeba poczytać co i jak i uczyć się ustawiać parametry aparatu albo trzaskać zdjęcia na auto ale jakość bedzie słabsza.
Z tych dwóch wybrałbym HX5 ale w trybie auto ma problem z prześwietlaniem zdjęć w manuału można to obejść- lub wybierz coś z panasonica w tej cenie linia FX lub TZ ma dobre auto. |
Mam teraz panasonica tz4. Ale przy trybie auto jak jest ciemno i sa inne swiatla robi bardzo zle zdjecia. Wszystko jest rozmazane. Poza tym zdjecia w pomiesczeniach i w ruchu wychodza zamazane( nawet przy trybie sport) Na zewnatrz tez wg mnie robi za dobrych zdjec. Czy ten sony lub nikon bedzie robil lepsze zdjecia na trybie auto niz panasonic tz 4.?
|
|