|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Sigma EF-500 DG Super EO-ETTL II a Canon 500D
LwiaNerka - Pią 15 Lip, 2011 Temat postu: Sigma EF-500 DG Super EO-ETTL II a Canon 500D Posiadam lampę Sigma EF-500 DG Super EO-ETTL II i Canona 500D. Czy orientujecie się, czy te sprzęty ze sobą poprawnie współpracują? Czytałem, że te lampy miały problem z Canonem 50D (potrzebna była jakaś aktualizacja softu) czy to samo się dzieje z canonem 500D?
candy - Pią 15 Lip, 2011
500D to nie to samo co 50D...
skibinski - Sob 16 Lip, 2011 Temat postu: Sigma EF-500 DG Super EO-ETTL II kompatybilność Tabele kompatybilności tej lampy ze strony producenta:
http://www.sigma-photo.co...comp_dg_sup.htm
hijax_pl - Sob 16 Lip, 2011
skibinski, a to EF-500 DG Super i EF-610 DG Super to to samo?
LwiaNerka - Nie 17 Lip, 2011
candy napisał/a: | 500D to nie to samo co 50D... |
doskonale się orientuję, że 50D to nie 500D. Znalazłem info, że źle działa z 50D dlatego zadałem pytanie czy wiecie czy może te same problemy są z nowszymi body.
skibinski dzięki za info, niemniej jednak tabele takie nie rozwiązują problemu, bo wskazują tylko, że 610DG super takich problemów z kompatybilnością nie ma, jednak może to być spowodowane upgradem softu (co niekoniecznie miało miejsce w 500DG)
Przy okazji czy ktoś się orientuje jakie były objawy tego braku prawidłowej współpracy tej lampy z canonem 50d? być może da sie dojść samemu do tego czy lampa prawidłowo działa? jeśli tak to w jaki sposób to zrobić?
candy - Wto 19 Lip, 2011
Zajrzyj tutaj
problem był z różnymi lampami Sigmy a body Canon 50D(tylko z tym modelem jak wynika z tekstu):
"Please notice that this problem occurs with the EOS 50D D-SLR camera only."
LwiaNerka - Czw 21 Lip, 2011
candy --> dzięki.
Pisałem do Sigma Polska ale oni sami nie wiedzą, czy lampa poprawnie współpracuje z body czy nie. Wg ich wiedzy "Sigma nie wydała żadnego oświadczenia o braku współpracy tych lamp z canonem 500D"
candy - Czw 21 Lip, 2011
LwiaNerka napisał/a: | "Sigma nie wydała żadnego oświadczenia o braku współpracy tych lamp z canonem 500D" |
no i mają czyste sumienie
ja używam Sigmy z C40D i jest w porządku
|
|