|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Canon sx30 czy Sony Hx100 ? Pomoc w wyborze
naskrecik - Nie 17 Lip, 2011 Temat postu: Canon sx30 czy Sony Hx100 ? Pomoc w wyborze witam
Do tej pory byłem laikiem z małym kompaktem i postanowiłem się przesiąść na coś poważniejszego. Szukałem na forum i nic. Wybrałem się do jednej z sieci RTV żeby zobaczyć i dotknąć sprzęty. W rozmowie ze sprzedawcą i przypadkowym klientem wybral? co mówicie ? który z nich będzie lepszy? a może coś innego do 1500zł?
proszę o pomoc.
hijax_pl - Nie 17 Lip, 2011
naskrecik napisał/a: | postanowiłem się przesiąść na coś poważniejszego | W jakim celu? Posiadania większe go korpusu? Zuumu? Czy też jakości zdjęć?
naskrecik - Nie 17 Lip, 2011
zoom, jakoś zdjęć i coś pomiędzy amatorem a półprofesjonalistą
MC - Nie 17 Lip, 2011
Nawet pełne profi, bo nie dość, że Sony, to jeszcze mnóstwo megapiksli i taaaki zóm jak stąd do tamtąd.
audi - Nie 17 Lip, 2011
Sony HX100V znika z półek sklepowych błyskawicznie w ciągu jednego dnia, brak w MM, FJ, RTVEUROAGD w Białymstoku
naskrecik - Sro 20 Lip, 2011
czyli sony byłoby dobrym wyborem ? czy lepiej np. kupić lustrzankę Nikon D3000 w porównywalnych pieniądzach ?
MC - Sro 20 Lip, 2011
Sony będzie nieporównywalnie bardziej uniwersalny. Do Nikona będzie trzeba dokupić co najmniej jeden obiektyw dodatkowy.
qawe - Sro 20 Lip, 2011
Jeśli potrzebujesz aparatu, do którego nie będziesz dokładał kasy (na filtry, obiektywy, lampę itp.), to sony będzie dobrym wyborem. Ale jeśli będziesz chciał inwestował w sprzęt, to wybierz lustrzankę.
Ale pamiętaj, że jeśli będziesz potrzebował sprzęt na wakacje, wycieczki to Sony będzie lepszym wyborem.
|
|