forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat za ok. 1500 zł

mariusz-75 - Sro 20 Lip, 2011
Temat postu: Aparat za ok. 1500 zł
Witam. Poszukuję aparatu ( nie kopertówki ) za ok 1500 zł i mniej ;)
Pominien miec zoom conajmniej x20, wizjer, uchylny wyświetlacz LCD i kręcić filmy o w miare przyzwoitej jakosci. Ponadto miec mozliwość grzebania w ustwieniach, ale tez na auto powinien robic dobre fotki.
Ja wiem że tak to tylko w Erze ale może cos sie znajdzie

hijax_pl - Sro 20 Lip, 2011

FinePix HS10

Ma zoom 30x, wizjer, uchylny wyświetlacz LCD, kręci filmy o przyzwoitej jakości. Ma możliwość grzebania w ustawieniach i robi na auto dobre fotki...

jannik - Sro 20 Lip, 2011

hijax_pl napisał/a:
FinePix HS10

Ma zoom 30x, wizjer, uchylny wyświetlacz LCD, kręci filmy o przyzwoitej jakości. Ma możliwość grzebania w ustawieniach i robi na auto dobre fotki...

No i wreszcie Hijax nauczył się doradzać dobrze amatorom.
Bravo
Krótko, zwięźle i na temat.
Nic dodać nic ująć.
:razz:

hijax_pl - Sro 20 Lip, 2011

jannik, chyba zapominałeś, że EX-1 nie ma 20x zuumu - wykreślamy zuma i polecam EX-1 :razz:
mariusz-75, uważaj, bo jannik zaraz zacznie odradzać Ci tego fuji... :wink:

P.S.
jannik, tylko nie zaczynaj znów tych swoich urban legend. I nie mów, że masz doświadczenie z użytkowaniem aparatów. Tzn masz doświadczenie, ale w ich posiadaniu tylko...

mrawi - Sro 20 Lip, 2011

mariusz-75

Zapomnij o detalach na fotkach, duże mydło, największe na szerokim kącie i trochę węższym.
Lepiej poszukaj używanych FZ38, S6500, S100fs, S9600 (ostatecznie). I po co x20 zoom? Jesteś detektywem? W zasadzie wszystkie kompaktozoomy typu x20, x30 to kicha.

mariusz-75 - Sro 20 Lip, 2011

To nie dla mnie ja użytkuje inny sprzęt, i ktoś chce mieć taki zoom.
A co sadzicie o Nikon Coolpix P500