|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Książka Sekrety mistrza fotografi Scott Kelby
Barteczek22 - Nie 24 Lip, 2011 Temat postu: Książka Sekrety mistrza fotografi Scott Kelby Witam zamierzam kupić książkę Sekrety mistrza fotografii 195 ujęć Scotta Kelbiego miałem okazje czytać pierwszy rozdział tej książki bardzo mnie wciągnęła , książka napisana fajnym językiem czy wg was ta książka nadaje się na pierwszą książkę do nauki ??
Sunders - Nie 24 Lip, 2011
Tak
hijax_pl - Nie 24 Lip, 2011
Barteczek22, ta książka to zbiór podstawowych porad praktycznych - całkiem fajnych. Nie powie Ci nic na temat ekspozycji, czy kompozycji i takich tam - jeśli tu masz braki, warto by było zacząć od podstawowych pozycji, np :Radość Fotografowania czy jej podobnych.
Djwalkman - Nie 24 Lip, 2011
Mam tą książkę, jak na początek jest świetna.
mozer - Nie 24 Lip, 2011
Możesz tam też znaleźć mnóstwo złotych myśli typu "nie zrobisz naprawdę ostrego zdjęcia bez statywu i wężyka"
hijax_pl napisał/a: | Nie powie Ci nic na temat ekspozycji, czy kompozycji |
Oczywiście "wszystkiego" w niej nie znajdziesz.Nt. ekspozycji mozna polecić Bryana Petersona "Ekspozycję bez tajemnic", a nt. kompozycji Michaela Freemana "Okiem fotografa.Sztuka komponowania i projektowania zdjęć cyfrowych."Nie oczekuj, że wystarczy Ci jedna pozycja
Moze lepiej zacznij od Petersona niz od kelby`ego
Barteczek22 - Nie 24 Lip, 2011
Bo mam też do wyboru
1. Ekspozycja bez tajemnic - Brayan Peterson
2. Kreatywna fotografia bez tajemnic - brayan Peterson
Potrzebuje ksiażki która od podstaw mi pomoże dobrze zrozumieć wszystko i pstrykać :) Większość poleca mi Własnie Scota Kelbyego
mozer - Nie 24 Lip, 2011
Barteczek22, dla mnie główną wadą jest 'przegadanie' (w dodatku w moim odczuciu na siłę) książki Kelby'ego, ale niektórzy to lubią.
Barteczek22 napisał/a: | mam też do wyboru
1. Ekspozycja bez tajemnic - Brayan Peterson
2. Kreatywna fotografia bez tajemnic - brayan Peterson |
Zacznij od pozycji nr1
hijax_pl - Nie 24 Lip, 2011
Potwierdzam. "Ekspozycja bez tajemnic" Petersona to świetna pozycja dla początkującego
Aszex - Pon 25 Lip, 2011
Peterson:ekspozycja>czas naświetlania>kreatywna-taka jest zalecana kolejność
ta ponoć łączy w sobie powyższe:
http://www.galaktyka.com.pl/product,,433.html
3echo - Wto 09 Sie, 2011 Temat postu: Re: Książka Sekrety mistrza fotografi Scott Kelby [quote="Barteczek22" czy wg was ta książka nadaje się na pierwszą książkę do nauki ??quote]
Jak najbardziej.Posiadam dwie tego autora i to jest to czego szukałem.Tłumaczona w prosty i zrozumiały sposób
Jeremi - Czw 25 Sie, 2011
Według mnie bardzo ważna jest także wiedza z zakresu optyki, światła, budowy aparatu i działania poszczególnych funkcji. Tematy stricte techniczne niestety ale nieodzowne w kształtowaniu świadomości fotograficznej
Penelope - Pią 26 Sie, 2011
Podpisuję się pod 'Czasami naświetlania bez tajemnic' (ekspozycji nie czytałam) Petersona. Wszystko tłumaczy bardzo prosto i dokładnie. Mnie bardzo pomogła. Jak już to ogarnęłam, to potem dobrze czytało mi się też 'Fotografuj ludzi jak profesjonalista' Edwardsa Roda.
|
|