|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Wężyk spustowy D90
expel - Pon 25 Lip, 2011 Temat postu: Wężyk spustowy D90 Witam!
Mam zamiar kupić wężyk do nikona D90. Głównie zależy mi na długim czasie naświetlania (Bulb) i możliwości robienia wielu zdjęć w odstępach czasowych. Ma allegro znalazłem dwa różne modele. Który polecilibyście?
http://allegro.pl/pixel-t...1714594727.html
http://allegro.pl/wezyk-e...1717431721.html
Nie interesuje mnie grip z interwałometrem. Znaczy interesuje ale prawdopodobnie kupię ten http://fotozakupy.pl/batt...k-mb-d80,10284s
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź bo prawdopodobnie dziś będę musiał go zamówić.
hijax_pl - Pon 25 Lip, 2011
expel, jak Ci się tak spieszy bardzo to może zwolnij tempo i sprawdź linki, które wklejasz - to ułatwi potencjalnym czytelnikom zorientowanie się o co dokładnie pytasz
mozer - Pon 25 Lip, 2011
Stanowczo wybrałbym magiczny foto kubek.
expel - Pon 25 Lip, 2011
Jak to możliwe ? kopiowałem dokładnie linki. Foto kubek będzie chyba ok już poprawiam.
expel napisał/a: | Który polecilibyście? | Nie polecę bo nie znam tych modeli... Mam w domu wężyk YongNuo MC36b (zasilany 2xAAA) i jest OK. Tyle, że płacenie 140zł to zdzierstwo - można bezpośrednio z Chin z eBay'a zakupić za połowę ceny...
Ten grip to dość kiepściutki jest, no i bez interwałometru
expel - Pon 25 Lip, 2011
Konta na eByu nie mam. Pewnie założenie to parę minut. Muszę się do tego wreszcie przekonać . Z chin przesyłka będzie szła trochę dłużej niż z polski a potrzebuję max na piątek. A grip potrzebny tylko żeby dobrze trzymać i mieć miejsce na 2 aku. Czytałem o nim pochlebne opinie. A interwał będzie w wężyku te w gripach mają ograniczenia co do ilości zdjęć bodajże i kosztują dużo ;] .
expel napisał/a: | Z chin przesyłka będzie szła trochę dłużej niż z polski a potrzebuję max na piątek. | No z tym jest różnie. Do mnie dochodziły stamtąd w niecały tydzień, ale to zapewne zasługa duże miasto + sprawność lokalnego oddziału poczty + ślizg przez urząd celny...
[ Dodano: Pon 25 Lip, 2011 18:43 ]
expel napisał/a: | A interwał będzie w wężyku te w gripach mają ograniczenia co do ilości zdjęć bodajże i kosztują dużo ;] . | No wiesz... W gripie to zapewne policzyli na ile fot starcza baterie tam władowane
Zresztą jak celujesz w takie serie po 500 fot co 5min to zamiast gripa polecałbym Ci zewnętrzny zasilacz EH-5a zakupić.
expel - Pon 25 Lip, 2011
Dzięki za podsunięcie pomysłu z zasilaczem. Przemyśle na pewno grip ma tą przewagę że nie trzeba martwić się o dostępność prądu tylko rozstawić się, włączyć i czekać . Bardzo proszę o rade co do tych wężyków bo na razie temat schodzi na inne akcesoria, nie powiem że informacje nie są przydatne bo są nawet bardzo ale dzień się kończy powoli a ja dalej nie wiem co kupić. Z tego co wyczytałem Pixel ma możliwość ustawienia zdjęć w serii w zakresie od 1 do 99 i nieskończoność a Secure od 1 do 9999 co jest pewnym plusem. Wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się mylę.
[ Dodano: Pon 25 Lip, 2011 19:54 ]
Na innych stronach Pixel ma od 1 do 9999 wiec może to 99 to błąd opisu na allegro.
[ Dodano: Sro 27 Lip, 2011 20:00 ]
Kupiłem wężyk firmy Pixel i nie żałuję wyboru. Polecam go wszystkim ma wszywko co trzeba. Dla rozwiania wątpliwości dodam że używając funkcji z interwałem można ustawić interwał na 99 min 59 sec i zrobić 9999 zdjęć. Zaś używając samowyzwalacza można zrobić 99 zdjęć i ustawić max 59s. Lecz używając funkcji z interwałęm która działa identycznie jak samowyzwalacz (plus parę innych ustawień) można ustawić samowyzwalacz na 99min 59sec i zrobić 9999 zdjęć. Mam nadzieję że ten post ułatwi komuś wybór wężyka.
|
|