|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Pentax smc DA 15 mm f/4 ED AL Limited - test obiektywu
Arek - Wto 26 Lip, 2011 Temat postu: Pentax smc DA 15 mm f/4 ED AL Limited - test obiektywu http://optyczne.pl/index....ywu&test_ob=233
Zapraszam!
Arek
sycamor - Wto 26 Lip, 2011 Temat postu: Re: Pentax smc DA 15 mm f/4 ED AL Limited - test obiektywu
Arek napisał/a: | http://optyczne.pl/index.php?test=obiektywu&test_ob=233
Zapraszam!
Arek |
Dziękujemy,
a kiedy szanowna redakcja zupgraduje wreszcie soft w K-5
Obecne zdjęcia pokazują jeszcze v.1.01, a przecież jest już 1.11 ...
Pozdrawiam,
J.
jaad75 - Wto 26 Lip, 2011
sycamor napisał/a: | Obecne zdjęcia pokazują jeszcze v.1.01, a przecież jest już 1.11 ...
| 1.11, to nic, ale do 1.03, to już wypadałoby upgrade'ować... BTW, sample robione są tym samym korpusem, który był na testach?
Arek - Wto 26 Lip, 2011
Nie. Innym.
Jak wskażesz choć jedną różnicę w teście obiektywu, która pojawiłaby się po aktualizacji softu to przemyślę jego wgranie.
P.S. Jaad75, dawno Cię nie było. Myślałem, że się obraziłeś
Arek napisał/a: | Jak wskażesz choć jedną różnicę w teście obiektywu, która pojawiłaby się po aktualizacji softu to przemyślę jego wgranie.
| Może niezbyt istotne w przypadku tego szkła, czy też testów w dobrych warunkach oświetleniowych, ale praca AF jest jednak wyraźnie poprawiona w przypadku 1.03.
Arek napisał/a: | P.S. Jaad75, dawno Cię nie było. Myślałem, że się obraziłeś | Ale o co miałbym się obrazić?...
Brak czasu i przy okazji trwająca nieco zbyt długo zmiana ISP.
Arek - Wto 26 Lip, 2011
jaad75 napisał/a: | Może niezbyt istotne w przypadku tego szkła, czy też testów w dobrych warunkach oświetleniowych, ale praca AF jest jednak wyraźnie poprawiona w przypadku 1.03. |
Otóż właśnie to. Wszystkie testy szkieł są prowadzone w dobrych warunkach oświetleniowych.
Arek napisał/a: | Nie. Innym.
| A tak z ciekawości, bo widzę, że ten korpus jest z dużo późniejszej serii - miałeś może okazję sprawdzić jak zachowuje się AF w porównaniu do pierwszego?
Arek - Wto 26 Lip, 2011
Nie. Miałem zupełnie inny zestaw szkieł, więc trudno mi było porównywać.
|
|