forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Sklep internetowy Foto Rimex

goltar - Pon 08 Paź, 2007
Temat postu: Sklep internetowy Foto Rimex
Czy ktoś miał przyjemność kupować coś w sklepie
http://www.fotorimex.pl/ ?
Proszę o opinie...

Namor - Pon 08 Paź, 2007

Jak sie do nich wybierasz to poproś na piśmie potwierdzenie ceny. Ja w ubiegłym roku upewniłem się u pierwszego lepszego sprzedawcy który podniósł słuchawkę (to chyba firma rodzinna) co do ceny aparatu, mało tego nawet miałem ze sobą nawet wydruk z ich strony internretowej z tego samego dnia. Przyjechałem o 16 o okazało się, że aparat jest już o 100 zł droższy - sprzedawcy nie interesowało ani moje wyjaśnienie, ani wydruk, który miałem ze sobą, powiedział, że moża sprzedać za cenę, którą ma w komputerze, a od ustalania ceny jest szef (który akurat nie miał czasu - choć podejrzewam sprzedacę, że wcale go nie prosił).
goltar - Pon 08 Paź, 2007

właśnie tego się obawiam że na stronie mają nierealne ceny a jak ktoś już przyjedzie, w moim przypadku wycieczka z Gdańska do Waw-y..., to na miejscu dowie się że jednak cena jest wyższa :( dzięki
MM - Pon 08 Paź, 2007

Polecam www.fotoaparaciki.pl
Tam cena jeżeli będzie inna to raczej niższa a nie wyższa. I zawsze można się targować :wink:

MC - Wto 09 Paź, 2007

Coz, po czyms takim spokojnie mozna powiedziec, ze ten sklep nalezy wrzucic do kategorii NIEPOLECANYCH.
Arek - Wto 09 Paź, 2007

No cóż. Krótkowzroczna taktyka. Dla głupiej stówy zszargali sobie opinię...
Arv - Wto 09 Paź, 2007

A Ja jestem tak zadowolony z obsługi, że niezmiennie polecam www.fotopanorama.pl.
MC - Wto 09 Paź, 2007

Tak nawiasem mowiac, to chyba mozna dodac jakis watek o sklepach foto (internetowych). Cos na wzor tego o serwisach. Moze pozwoli to uchronic niektorych z kupujacych przed niepotrzebnymi nerwami.
Wujek_Pstrykacz - Wto 09 Paź, 2007

Arv napisał/a:
A Ja jestem tak zadowolony z obsługi, że niezmiennie polecam www.fotopanorama.pl.

Ale ceny to mają dołujące, tak przynajmniej widać po lekturze strony internetowej. No chyba, że istnieje możliwośc negocjacji cen tak jak w niektórych sklepach.

goltar - Wto 09 Paź, 2007

MC napisał/a:
Tak nawiasem mowiac, to chyba mozna dodac jakis watek o sklepach foto (internetowych).

Bardzo dobry pomysł :!: . W Gdańsku mam www.cyfrowe.pl z którego jestem bardzo zadowolony, jednak ceny już nie są tak niskie jak kiedyś (kiedy sklep miał jeszcze niewielu klientów). Jednak jak się policzy koszty przejazdu np. do Warszawy to nadal są to ceny konkurencyjne.
Arv napisał/a:
Cena Canona 100-400 L w tym sklepie: 6439 zł, w cyfrowe.pl :5799 zł...
MC - Wto 09 Paź, 2007

Tez niestety zauwazylem, ze fotopanorama raczej cena nie zaskakuje pozytywnie.
Co do cyfrowe.pl, to w moim przypadku spisali sie bardzo dobrze. Obiektyw mial bym za 14 dni, a na moja prosbe byl po 4. Kompetentna obsluga na miejscu.

Wujek_Pstrykacz - Wto 09 Paź, 2007

Ja lubię kupować w www.sklepfotograficzny.pl
są szybcy i mają spory asortyment produktów dostępnych od reki.

Arv - Wto 09 Paź, 2007

Pstrykacz napisał/a:
Ja lubię kupować w www.sklepfotograficzny.pl
są szybcy i mają spory asortyment produktów dostępnych od reki.

A tego akurat nie polecam. Ul Studencka w Krakowie (i magazyn gdzieś)
Mojemu koledze chcieli wżenić serwisowany C 85mm f/1.8 jako nowy.
Przez przypadek zauważył dokumenty z naprawy. Numer się zgadzał.
Pokajali się, przeprosili ale smród pozostał.
Pozatym są drożsi od fotopanoramy.
W fotopanoramie można i warto negocjować.

to_ti - Czw 18 Paź, 2007

Panowie, z cenami nie zawsze da się negocjować bo to dystrybutorzy ustalają poziom cenowy, czy myślicie że przy 5-10% marży sklepu jest co negocjować? Ja u dystrybutora (przez grzeczność nie wymienię nazwy) usłyszałem że nie zejdą z ceny bo produkt się dobrze sprzedaje...

Wątek o sklepach powinien powstać

Wujek_Pstrykacz - Czw 18 Paź, 2007

Zjezdżają z cenami jak im zależy na sprzedaniu. Jak kupowałem telewizor to mi facet zjechałm 500 zeta jak widział, że się zastanawiam.
MM - Czw 18 Paź, 2007

to_ti napisał/a:
Panowie, z cenami nie zawsze da się negocjować bo to dystrybutorzy ustalają poziom cenowy, czy myślicie że przy 5-10% marży sklepu jest co negocjować? Ja u dystrybutora (przez grzeczność nie wymienię nazwy) usłyszałem że nie zejdą z ceny bo produkt się dobrze sprzedaje...

A to Ty kupujesz wszystko u oficjalnych polskich dystrybutorów? No to kasy nie zarobisz wielkiej a i ruch w interesie też pewnie nie imponuje.
Kupując w ramach Unii mamy gwarancję europejską... resztę sobie dopowiedz :wink:

to_ti - Czw 18 Paź, 2007

No tak ale to forum o fotografii a nie telewizorach, tam pewnie marże maja lepsze:)
Wujek_Pstrykacz - Czw 18 Paź, 2007

Każdą branżą żądzą się takie same prawa. Czy jest to telewizor czy aparat fotograficzny czy też obiektyw. Musze zaznaczyć, że kupując ostatnio obiektyw udało mi się utargować 300 zł co stanowi około 8% ceny wyjściowej obiektywu.
to_ti - Pią 19 Paź, 2007

MM napisał/a:
to_ti napisał/a:

A to Ty kupujesz wszystko u oficjalnych polskich dystrybutorów? No to kasy nie zarobisz wielkiej a i ruch w interesie też pewnie nie imponuje.
Kupując w ramach Unii mamy gwarancję europejską... resztę sobie dopowiedz :wink:

A jakie mam wyjście? Rzeźbienie lewizną na allegro? Przecież wiadomo że prędzej czy później zastuka do większości UKS. Państwo nie pominie takiej okazji by upomnieć się o swoje to raz. Po drugie to kwestia czasu kiedy w Resorcie Finansów pojawi się osoba co ma jaja i weźmie sie za to.

Ja poprzez allegro mogłem kupić setki dobrych ofert - warunek był zawsze jeden - załatw sobie fakturę na lewiznę. A mnie to nie interesuje. Stąd można sie z tego śmiać ale do czasu.

Kupowanie w ramach Uni to też naruszenie terytorium krajowego oddziału Producenta, po drugie skala zakupów a co będzie jak raz nie trafię w towar? Będę bujał się z tym 100 lat?

4motion - Pią 20 Mar, 2009

Kiedyś kupowałem Canona S3 IS w fotorimex i nie miałem wtedy żadnych problemów szybko i w miarę tanio.
bluebird - Pią 18 Cze, 2010

Kupiłem w FotoRimex obiektywy Tamrona (są oficjalnym dystrybutorem i sklepem partnerskim), ceny dobre, gwarancja 2 lata. Z czystym sumieniem polecam.
darekk - Sob 19 Cze, 2010

Kupiłem u Nich lampę SB-900 (najniższa wtedy cena na Skąpcu) i dostałem jeszcze ładowarkę Hahnel i 4 akumulatorki. Miły dodatek.
OrzelPiotr - Wto 23 Lis, 2010

Kupiłem od niech statyw, dwie głowicie i trochę akcesoriów, wszystko przeszło bez kłopotów ceny były przyzwoite - wysyłka bardzo szybka - nie ma się do czego przyczepić.
4motion - Nie 06 Lut, 2011

Kupiłem u nich ostatnio plecak Vanguarda. Generalnie wszystko w porządku. Totalny brak kontaktu emailowego trzeba dzwonić. Plecak doszedł szybko i jestem z niego zadowolony.