|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Af w Kicie od Canona
Piterinho - Wto 26 Lip, 2011 Temat postu: Af w Kicie od Canona Mam problem z moim kitem ( a może to wina aparatu ? ). Af działa bowiem tak jakby tylko w jedna strone, gdy sam przekrece go na jak najbliższe ostrzenie to złapie ostrosc jednak nie wróci z punktu znajdujacego sie dalej do blizszego, tylko słychac lekkie cykniecia, takie jak kiedys przy nieznacznej zmianie ostrosci i to by było na tyle...
Sunders - Wto 26 Lip, 2011
Ma prawdopodobnie uszkodzony AF.Jeśli to kitowy 18-55, to go wyrzuć i kup planowanego tamrona 17-50/2,8
Piterinho - Wto 26 Lip, 2011
Hehe widze ze znasz forum Wiem wiem, ale myślałem że może da sie cos zrobic bo kto wie kiedy się aparat przyda, chyba zostaje MF do tamrona :/
[ Dodano: Wto 26 Lip, 2011 20:07 ]
Ale to na 100% jest wina obiektywu ?
kozidron - Wto 26 Lip, 2011
Piterinho napisał/a: | Ale to na 100% jest wina obiektywu ? |
podepnij coś innego, chociażby w sklepie. Chyba mamy za mało danych, żeby powiedzieć ci cos na 100%.
Jeżeli planujesz zakup tamrona i jest po gwarancji (chociaz nie wiem czy serwis by się tym zajął) pozostają ci radzieckie śrubokręty precyzyjne i do roboty bo chyba nie ma nic do stracenia
Jak kupie tamrona to pewnie pogrzebie A co jeszcze mogłbym dopowiedzieć zeby mozna było cos wiecej powiedziec ? Jak bede tylko mógł to sprawdzę bo aktualnie druty w śródstopiu i nie wychodze za często :/
kozidron - Wto 26 Lip, 2011
Piterinho napisał/a: | bo aktualnie druty w śródstopiu i nie wychodze za często |
no to współczuje, niemiła sprawa.
Właściwie najprościej sprawdzić z innym szkłem a jak się nie da to przynajmniej obejrzeć piny w bagnecie. Tak na 100% nie da się zdiagnozować usterki nie trzymając sprzętu w rękach ale nie ma co krakać to pewnie obiektyw.
Ps. Piterinho, szybkiego powrotu do zdrowia.
Jutro przyjdzie kolega z innym kitem i sprawdze, dzieki wielkie za odzew i za zyczenia powrotu do zdrowia
Sunders - Wto 26 Lip, 2011
Piterinho napisał/a: | Jutro przyjdzie kolega z innym kitem i sprawdze |
Napisz jaki bedzie wynik tego sprawdzania.
kozidron napisał/a: | Piterinho, szybkiego powrotu do zdrowia. |
Przyłączam się do życzeń kozidrona
Jak tylko będę wiedział to napisze, jeszcze raz dziękuję
[ Dodano: Sro 27 Lip, 2011 21:18 ]
Ok jego obiektyw działał a mój u niego nie, czyli wszystko jasne, na szczescie
|
|