|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - D5000 z wadliwej serii
plan3s - Sro 27 Lip, 2011 Temat postu: D5000 z wadliwej serii Witam
Mam pytanie odnośnie serwisowania Nikonów D5000 które pochodzą z wadliwej serii (nr seryjne 60XXXXX). Było jakiś czas temu o tym, że one się kiedyś przepalą i przestaną reagować. Stwierdziłem, że po co mam wysyłać od razu skoro może jeszcze pochodzić. No i chodzi, chodzi i w sumie nie chce się zepsuć Minęły ze dwa lata od zakupu, paragon mi już w sumie praktycznie zwietrzał (czyt: prawie nic na nim nie widać) i nie wiem zbytnio co mam z tym fantem zrobić.
W jaki sposób serwisuje się aparaty Nikona? Co musiałbym im dać żeby mi to zrobili? Gdzieś kiedyś było napisane, że to można nawet było bez gwarancji dać zrobić, wysyłając do nich, nawet przesyłkę pokrywali. Boje się tylko, że jest już trochę po ptakach, po takim długim czasie.
Ktoś już serwisował aparat z tą wadą? Mógłby mi napisać co po kolei zrobić i jak?
hijax_pl - Sro 27 Lip, 2011
plan3s napisał/a: | Było jakiś czas temu o tym, że one się kiedyś przepalą i przestaną reagować. | I, że za darmo wymienią parę części elektronicznych aby zażegnać owe niebezpieczeństwo. plan3s napisał/a: | No i chodzi, chodzi i w sumie nie chce się zepsuć | Albo masz szczęście i ten moment nigdy nie nadejdzie, albo ten moment jeszcze nie nadszedł plan3s napisał/a: | W jaki sposób serwisuje się aparaty Nikona? | Wysyła do serwisu Nikona? plan3s napisał/a: | Co musiałbym im dać żeby mi to zrobili? | Aparat. plan3s napisał/a: | Boje się tylko, że jest już trochę po ptakach, po takim długim czasie. | Zadzwoń na nich. Kontakt z serwisem masz na stronie nikona
Stety/niestety mój D5000 się nie kwalifikuje do tej akcji serwisowej
plan3s - Sro 27 Lip, 2011
Napisałem maila, zobaczymy co odpiszą.
|
|