|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Fotoksiążki, Fotoalbumy
maksik - Sob 30 Lip, 2011 Temat postu: Fotoksiążki, Fotoalbumy Witam, nie wiem czy to odpowiedni dział, ale chciałem wywołać trochę rodzinnych zdjęć. Problem jest taki, że chciałem jak to zwykle w takich wypadkach bywa zrobić to tanio i dobrze.
Co to znaczy tanio? Byłem w empiku i tam zawołali 120 zł za fotoksiążkę a4 poziomo w twardej oprawie, ciężko mi powiedzieć, czy to dużo czy mało... nawet nie wiem w jakiej jakości byłoby to zrobione. Jestem w stanie przyjąć coś takiego, ale gdyby cena była o 50 zł mniejsza, byłbym bardziej zadowolony.
Docelowo chciałbym wywołać ok 1000 zdjęć z ostatnich kilku lat, czasu mam jeszcze trochę bo chciałbym to zrobić w ramach gwiazdkowych prezentów, ale teraz może uda mi się złapać jakąś promocję na fotoksiążki?
Zatem proszę o polecenie mi jakiś punktów foto, może być Poznań, może być po prostu strona www i prosiłbym o opinie o jakości oczywiście najlepiej w konkurencyjnych cenach.
Z góry dzięki
jotes - Sob 30 Lip, 2011
Empik robi książki w Cewe - tak samo jak Fotojoker i Rosmmany.
Twarda oprawa jest faktycznie twarda. Ja ze swoich książek jestem zadowolony.
Najlepiej przejdź się do Fotojokera i sobie pooglądaj przykładowe książki - ocenisz papier i wykonanie.
A jak CI nie będzie pasowało to szukaj czegoś innego
forrest - Nie 31 Lip, 2011
Zobacz jeszcze mini album w Fotojokerze. Musiałbyś zrobić kilka bo jest ograniczenie w ilości zdjęć. Co do jakości to się nie wypowiadam bo jeszcze takiego nie robiłem (reklamują to jako nowość).
jotes - Pon 01 Sie, 2011
Do Minialbumu wejdzie maksymalnie 154 zdjęć. Z tym, że lepiej żeby były poziome. I lepiej żeby miały stosunek boków 3:2, bo jak jest 4:3 to są białe paski przy klejeniu kartek. A jak są pionowo zorientowane to trzeba obracać albumem.
Pierwsze 18 stron kosztuje 15 pln, za każde kolejne 8 dtron zapłacisz 3 pln. Co daje 66 pln za album z 154 zdjęciami (taki jest maksymalny).
3echo - Pią 12 Sie, 2011
Ja kiedyś wysyłałem zdjęcia do http://www.fotoprint.com.pl/ dwa razy i jestem z ich usług zadowolony.Nie wiem jak jest teraz.Musiałbyś poczytać i nie wiem także czy robią foto książki.Natomiast z samych zdjęć i czasu realizacji to pierwsza klasa.I odbierasz w punkcie jaki ci pasuje.Wejdź i zobacz.
mozer - Pią 12 Sie, 2011
To też się dołączę - robiłem 2-3 lata temu 2 fotoksiążki w firmie http://fotto.com.pl/ i byłem zadowolony. Trochę folia zabezpieczająca odeszła w niektórych miejscach na rogach, ale były mocno eksploatowane
Do jakości zdjęć nie mam zastrzeżeń.
|
|