forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Aukcja z Tamron 90mm 2.8 di macro

WreX - Sob 30 Lip, 2011
Temat postu: Aukcja z Tamron 90mm 2.8 di macro
Witam, czy może ktoś zerknąć na tą aukcje, zamierzam kupić obiektyw właśnie z niej, czy nie ma niczego podejrzanego i czegoś co by się mogło nie zgadzać ? czemu model jest napisany "52E" a nie 272 ? czemu zdjęcie na gorze jest inne niż na dole ? Proszę o jak najszybsze opinie.
P_M_ - Nie 31 Lip, 2011

A zauwazyles, ze obiektyw z Chin idzie?
Oznaczenia sprzetu czesto roznia sie, kiedy sa kierowane na rozne rynki (usa, eu etc.). Fotki na aukcje czesto sciagane sa z sieci i nie odpowiadaja stanowi faktycznemu. Sorry.
Lepiej kup nowy w sklepie. Gwarancja i spokoj ducha - bezcenne. Za reszte zaplacisz karta visa ;)

WreX - Nie 31 Lip, 2011

podobno nie ma podróbek tego obiektywu więc aż tak mnie to nie przeraża... chyba że powinno ;(
P_M_ - Nie 31 Lip, 2011

A o cle i vat slyszal?
WreX - Nie 31 Lip, 2011

a ile to wyniesie ?
hijax_pl - Nie 31 Lip, 2011

Cło? Zależy od ogniskowej i jego specjalizacji. Ale możesz założyć 3,7% jako "uniwersalną wartość"
VAT? 23% od wartości z faktury powiększonej o cło. Przeliczonych wg kursu NBP publikowanego w ustalonym odstępach czasu.
Plus (o ile dobrze pamiętam) 3zł za wysłanie do Ciebie papierów z Pocztowego Urzędu Celnego.

WreX - Nie 31 Lip, 2011

Skur****, jeszcze się sprzedawca nie odzywa co do ustalenia kosztów przesyłki, nie zapłacę mu jak się nie odezwie.
Szalejad - Nie 31 Lip, 2011

Uzupełnię, bo może WreX nie wie, że "wartości z faktury" to cena łączna obiektywu i przesyłki.
WreX - Nie 31 Lip, 2011

jaka jest szansa że wlepią mi mandat za to że zamawiam z Chin ? i czy kurierem jest to jakaś różnica ? i na oko ile mnie to wyniesie ?
Szalejad - Nie 31 Lip, 2011

Mandaty się przejadły, teraz się ludzi wsadza do więzienia za kupowanie w Chinach :mrgreen:

Tak z grubsza licząc (wysyłkę do Polski masz podaną na aukcji) wyjdzie około 1500zł za wszystko. Nie wiem czy warto za obiektyw z gwarancja w HK i niewiadomojakim traktowaniem po drodze.

moronica - Pon 01 Sie, 2011

WreX, koszt przesylki masz w aukcji, informacje ze oplata cla i vatu nie jest wliczona w cene przesylki rowniez. najpierw czytaj, potem sie pieniacz