|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Kradzione zdjęcie w raporcie...
maziek - Pią 05 Sie, 2011 Temat postu: Kradzione zdjęcie w raporcie... http://wiadomosci.gazeta....e_zdjecia_.html
Ech cóż to za kraj, ta Polska...
cybertoman - Pią 05 Sie, 2011
maziek napisał/a: | Przez 100 wieków (z grubsza) historii od Jerycha do Dubaju każdy kto mógł cytował, przerabiał, kopiował, przemalowywał i co tam jeszcze. Czyż nie na tym rosła i rozwijała się sztuka, architektura i takie tam inne, jak swobodny przepływ myśli naukowej, w tym medycznej?
Nagle ktoś wymyślił, że to było złe... |
Ktosik - Pią 05 Sie, 2011
He he he pyszne... tak zastanawiam się, ile takich rodzynków w papierach rządowych jest o których zainteresowani nic nie wiedzą.
maziek - Sob 06 Sie, 2011
cybertoman napisał/a: | maziek napisał/a: | Przez 100 wieków (z grubsza) historii od Jerycha do Dubaju każdy kto mógł cytował, przerabiał, kopiował, przemalowywał i co tam jeszcze. Czyż nie na tym rosła i rozwijała się sztuka, architektura i takie tam inne, jak swobodny przepływ myśli naukowej, w tym medycznej?
Nagle ktoś wymyślił, że to było złe... |
|
Cybertoman, to że mam nieco inne zdanie to jedno, a że instytucje państwowe najwyższego szczebla nie szanują obowiązującego prawa - to drugie. Ja prawo szanuję, mimo że uważam, że na takim podejściu cierpi sztuka i że z punktu szarego człowieka jest ono nieraz idiotyczne.
moronica - Sob 06 Sie, 2011
pol biedy ze kradzione, za to to jest oburzajace
Cytat: | Na dodatek fotografię przedstawiającą kabinę Tu154M o numerze bocznym 102 podpisano jako kabinę samolotu, który rozbił się pod Smoleńskiem (nr. boczny 101). |
maziek - Sob 06 Sie, 2011
Przypuszczam, że to ostatnie to zwykła pomyłka. Albo nawet nie pomyłka, po prostu te dwie kabiny są pewnie identyczne, może w podpisie nie chodziło o to, że to konkretnie ta, tylko taka jak ta (ale zostało źle sformułowane).
Arek - Sob 06 Sie, 2011
Echchch... Skąd ja to znam. Nie ma dnia, by na Allegro ktoś bezprawnie nie wykorzystywał naszego zdjęcia. Już znudziło mi się to zgłaszać jako naruszenie zasad... Bo za każdym razem trzeba wymienić 3-4 maile z obsługą Allegro i udowadniać, że mamy prawa autorskie do tych fotografii...
edmun - Nie 07 Sie, 2011
a ja prawo szanuje i ciagam sie jako oskarzony po sadach :/
wiec jak slysze jak to wszyscy kradna i nawet sam rzad - to mnie wpienia ze dalem sie podejsc
|
|