|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Lornetka Vanguard hw 8x42 wp -optyka bk-4 porro
dilenda1 - Sro 10 Sie, 2011 Temat postu: Lornetka Vanguard hw 8x42 wp -optyka bk-4 porro Witam i o lornetę pytam . Jak w temacie - byłem dzisiaj w saturnie obejrzeć lornetki celem kupna jakiejś . Po obejrzeniu kilku najbardziej "obrazowo" i jakościowo przypadła mi wspomniana Vanguard hw 8x42 wp . Obraz bardzo jasny , żywy i ostry na tle kilku innych według mnie (laika) wypadła najlepiej . Pole widzenia także wydaję się ok Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów zetknął się z ową "lukarką" i może doradzić czy warto wydać bądź co bądź nie najwyższą (jak na lornetkę) sumę , bo 199 pln . Proszę o ewentualne opinie...
Abs - Sro 10 Sie, 2011
Jeśli porównywałeś, lornetka ci odpowiada - brać. Marka znana, cena niska (sadzę, że jakaś promocja). Sprawdź czy obraz dobrze skolimowany - przyjrzyj się jakiemuś punktowi w sklepie czy aby się nie rozdwaja. Zwróć uwagę na masę lornetki - także rzecz ważna. Rozumiem, że power 8x ci pasuje.
Miałem kiedyś w rękach coś takiego (10x42), było znacznie droższe, ciężkawe. Gdy obniżyli cenę okazało się, że obraz jest rozdwojony - pewnie zaliczyła upadek.
Jeśli masz wątpliwości zawsze można zainwestować w sprawdzonego Nikona.
dilenda1 - Pią 12 Sie, 2011
" Gdy obniżyli cenę okazało się, że obraz jest rozdwojony - pewnie zaliczyła upadek.
Jeśli masz wątpliwości zawsze można zainwestować w sprawdzonego Nikona". Obraz nie był rozdwojony natomiast muszę się jeszcze raz dokładnie przyjrzeć nie wystawowej "nie macanej" sztuce . Jeżeli takową mają . A co do nikona to wersja VII wystarczy czy EX ?!...Ps. Dzięki za poradę...
Dawid1984 - Pią 12 Sie, 2011
dilenda1 napisał/a: | A co do nikona to wersja VII wystarczy czy EX ?!...Ps. | Warto dopłacić do EX zwłaszcza jak są fundusze ,w tej klasie cenowej nie ma sobie równych.
komor - Pią 12 Sie, 2011
dilenda1 napisał/a: | Vangraud hw 8x42 wp |
Chodzi o firmę Vanguard? Bo nie wiem czy poprawiać tytuł wątku.
dilenda1 - Pią 12 Sie, 2011
komor napisał/a: | dilenda1 napisał/a: | Vangraud hw 8x42 wp |
Chodzi o firmę Vanguard? Bo nie wiem czy poprawiać tytuł wątku. | Zdecydowanie poprawić tytuł ... Oczywiście chodzi o markę "AWANGARDA" in (pl) ofkors...
Abs - Sob 13 Sie, 2011
dilenda1 napisał/a: | " ... A co do nikona to wersja VII wystarczy czy EX ?!...Ps. Dzięki za poradę... |
Jednemu wystarczy innemu nie. Nikon VII w swojej, niskiej kategorii cenowej jest nie do pobicia...daje wyjątkowo ostry obraz w dużej pola widzenia. Ex to krok lepiej - ot lornetka na lata.
Test przykładowego modelu http://www.optyczne.pl/22...I_10x40_CF.html
|
|