|
forum.optyczne.pl
|
 |
Aparaty analogowe - stare aparaty
PawelM - Pią 26 Sie, 2011 Temat postu: stare aparaty Witam,
mam kilka starych aparatów, i prosiłbym o ich wycenę. Czy ktoś moze byc nimi zainteresowany czy raczej tylko "skup złomu"
ghost - Pią 26 Sie, 2011
najlepiej przejrzeć na allegro po ile schodziły ostatnio (a nie po ile ktoś je wystawiał). fortuny nie zbijesz, ale kilka stówek powinno wpaść. szczególnie za starta i zenita-c.
możesz też puścić od złotówki, wtedy wyceni się samo.
candy - Pią 26 Sie, 2011
no wiele to niestety warte nie jest
podobnie jak napisał ghost, najwięcej arte są Start(sporo ludzi grzebie ostatnio w średnim formacie) i Zenit C,ale kokosów to bym się nie spodziewał
marisol - Pią 30 Gru, 2011
Witam,
znalazłam w domu ten oto nieznanej mi marki aparat. Wygląda na jakiś szpiegowski aparacik ze względu na jego wielkość, w dodatku nie ma na nim żadnej nazwy. Czy ktoś może wie co to za aparat?
ophiuchus - Pią 30 Gru, 2011
Znaczek na futerale wskazuje na jakiś starszy produkt BELomo, ale mogę się mylić. Zrób dokładniejsze zdjęcia aparatu, może na spodzie korpusu, stopce lampy albo wręcz w środku, po otwarciu drzwiczek na film (w ogóle tam się tak film zakłada? ) są jakieś dane. Przede wszystkim umieść większe zdjęcia, na takiej małej fotce trudno cokolwiek zobaczyć.
Tutejszyn - Pią 30 Gru, 2011 Temat postu: Re: stare aparaty
PawelM napisał/a: | Witam,
mam kilka starych aparatów, i prosiłbym o ich wycenę. Czy ktoś moze byc nimi zainteresowany czy raczej tylko "skup złomu" | Te aparaty mają wartość sentymentalną, a czasem historyczną. Jesli masz je sprzedać teraz za grosze, to lepiej nie sprzedawaj wcale. Wróć do tematu za kilka lat, ale wtedy nie pytaj ile za złom, tylko policz jak za zboże.
ophiuchus - Pią 30 Gru, 2011
marisol, dobra, trochę się naszukałem... Leniuszku ;D Wygląda na to, że sprzęt był już naprawiany, ponieważ płytka nad obiektywem okrywająca wizjer została wymieniona. Akurat tam powinna znajdować się nazwa aparatu. Wygląda mi to na Wiosnę(?) 1 lub 2. Kwestia dokładniejszych oględzin, akurat na tym się nie znam
Tu więcej szczegółów i zdjęć: http://www.sovietcams.com/index.php?-1481165400
Fortuny raczej na tym nie zbijesz
http://www.ebay.com/itm/V...=item3370115c7d
marisol - Nie 01 Sty, 2012
ophiuchus, dziękuję! Przyznam szczerze, że spędziłam wieczór by znaleźć jakiekolwiek info w necie na temat tego aparatu. Wiedziałam jedynie, że radziecki bo po otwarciu drzwiczek na film zobaczyłam cyrylicę, ale to nie była nazwa. Najciekawsze, że mieści się tam standardowy film, więc mogę kupić amatorski i wypróbować jakoś tej Wiosny, bo sprzedawać na pewno nie mam zamiaru! Zbyt dużą wartością są dla mnie aparaty. ; )
|
|